sommersurfing

Er det bedre å bølgesurfe på vinteren i stavangerområdet, eller er det like bra om sommeren. Overalt hvor jeg lser om surfing der, så er det på vinterstid eller rundt mars. Er dette kun tilfeldig?

Høsten og vinteren er stort sett beste tiden for surfing i Norge. Lavtrykksaktiviteten er størst på denne årstiden, dette medfører mere vind og dermed bølger.

takk for svaret, men er det mulig om sommeren?
er det noe vits å prøve

det er fullt MULIG å surfe om sommeren, det er bare lengre mellom go swellene enn om vintern. Både Jæren og Stad, og til og med Saltstein har bølger om sommeren, og så er er det litt hyggeligere med beach parties med 20pluss enn 10 minus.. Og er du nybegynner som du høres ut som er det bare å finne seg et longboard og sette igang. Det er ikke så mye som kreves for å ha det moro i vannet!

det var godt å høre, jeg har skaffa meg brett, så det er i boks. Ble litt redd for at jeg måtte bo i telt der nede i mars og surfe. er bare 16 år skjønner du, men siden det går ann på sommeren er det ikke noe problem

Det er mer kraft i bølgene om vinteren, og du får flere dager med god surf enn om sommeren. I sommer kunne det gå uker mellom hvert lavtrykk, og gode bølger. Nå om vinteren kan du surfe nesten hver dag. Men som Are påpeker, litt mer behagelige temperaturer om sommeren. Var ute i går og det var kaldt.... Drømmer tilbake til de få gode dagene i sommer, med kun en sommervåtdrakt....Rushet når du tar en bølge er utrolig, samme når på året det er. Surfs up smile

 
Annonse
Annonse
Annonse