sliping av stålkanter

Trenger litt info om vinkelen på stålkantene ved sliping.
Hva anbefales av vinkel på stålkantene ?
Regner med at dette varierer ut i fra føre og underlag, og/eller hvor lenge man vil at eggen skal holde `?

Jeg kan stille inn fra 0 grader til 6 grader.
Noen gode forslag ?

Om du kjører racing burde du bruke mellom 86 og 88 (4 og 2) grader for å få optimalt kantgrep. Men da burde du slipe kantene hver gang du har brukt skiene da de blir veldig fort sløve.

Driver du med frikjøring burde du ha 88 eller 89, men om du railer vil jeg anbefale 90 grader.

Har selv sett på mine egne ski hvordan railing ødelegger kantene når du har 87 grader i forhold til 90 grader.

Jeg tror nok at du burde stille tingen din inn på 89 (1) grader og file i vei.

Det fremkommer ikke om det bare er sidekanten eller/ beleggskanten som ønskes slipt.

F.eks. dersom beleggskanten settes hengende, dvs. skrånende i forhold til belegget - eks. med 1 grad - kan du sette sidekanten også m/1 grad og få 90 grader på selve stålkanten.

Desto lengere svinger du kjører desto mer nyttig er det med hengende beleggskant. For kortsvinger er det mer hensiktsmessig at beleggskanten ikke settes hengende.

For bruk på rail vil jeg anta at en hengende beleggskant vil være bra/gjøre stålkanten mindre utsatt.

kan få sagt det du .....flink å formulere deg

kos dåkker i kunstsnøen, jeg pumper pudder imens....

Slip stålkantene uten å tenke særlig mer over det.. kjør ski i stede, det er det alt handler om!

pump pudder, drit i stålkantene!

...men det blir smått med skikjøring nå om dagen hvis puddersnø er en forutsetning for å leke...
Har hørt at det ikke er bra å slipe stålkantene for ofte. Stemmer dette?

Kjøpe du nye par ski hver sesong kan du slipe den hver gang du har brukt dem.
Jeg sliper kantene hver dag ca. for å fikse kanten etter railing. Nå har jeg hatt et par i 3 måneder og en kant er nesten borte.

Det lureste er vel å slipe dem hver 5. gang du har brukt dem eller når du føler de blir sløve.

 
Annonse
Annonse
Annonse