skredsøker..?

På markedssiden under "sikkerhetsutstyr" er det listet opp blant annet skredsøker. Med skredsøker menes selvfølgelig et redskap for å søke etter personer tatt av skred - også kalt S/M(sender/mottaker). Så hvorfor i all verden kalle det en skredsøker? Man søker da ikke etter skred! Eller hva? Kanskje å henge seg opp i detaljer, men gikk på folkehøgskole i fjor med Markus Landrø(skredekspert) som lærer og ble tyna på akkurat det..

det var jo noe å ta opp.. man søker ikke etter skred nei, men man søker jo i skred... syns ikke det er et upassende navn jeg.. i østerriket kalte vi det beeper, du kan jo bruke det om du vil..

Alle i Norges land skjønner hva du mener om du sier skredsøker!! Om landrø tror du skal søke etter skred når du sier skredsøker, så får han heller gjøre det..

ja alle som er litt lysten på finne skred, må rett og slett skaffe seg en skredøkersmile

Dette og mye mer finner du ut av ved å dra på skredkonferansen i Stryn som starter i morgen!

En S/M for å finne/bli funnet i et snøskred
altså en søker til bruk i skred
følgelig en skredsøker
logisk
elementært min kjære Watson

At det er mulig.. Ok, neste gang jeg skal selge skal jeg skrive: redskap for å søke etter personer tatt av skred - også kalt S/M(sender/mottaker), til salgs. "takk" for hjelpen.

At det er mulig!! skredsøker er jo LETT et mye mer brukt ord når det er snakk om sender/mottaker til bruk i skred. Sender/mottaker kan jo være alt som faktisk sender og mottar signaler f.eks. mobiltelefoner. Alle skjønner jo hva man snakker om når man sier skredsøker. Og alle som har vært i militæret forbinder også sender mottaker med de latterlige radiosystemene som brukes der. god jul og kjør med beskyttelse!

 
Annonse
Annonse
Annonse