skisko str?

Noen som vet hvilken str jeg trenger i skistøvler når jeg bruker 42.5 i vanlige sko?

da trenger du nok et par som er store nok. hva med å gå i butikken og prøve noen skisko?

da f.eks. Scarpa benytter forskjellig størrelsesskala på telemark- og alpin-støvler. Men kanskje følgende webside kan være til litt hjelp: http://www.snowshack.com/skiboot-sizing.html

brukes av de fleste produsenter av alpinstøvler + Garmont og Crispi. Da passer du sannsynligvis 27 cm eller 27.5 cm. Hvis du skal ha telemarkstøvler kan du velge 27 cm. De lager bare annenhver størrelse slik at 27 og 27.5 har like stort ytterskall. Innerskoen vil utvide seg slik at den ikke gjør vondt. I Scarpa passer du sannsynligvis str. 9.

Pass på at lesten er forskjellig for de ulike produsentene. Garmont - høy og bred, Crispi - lav og bred og Scarpa - lav og smal (slike bein får du hvis du spiser for mye oliven). Hvis det er alpinstøvler du skal ha vet jeg at Rossignol og Lange er smale og Salomon er vel sånn ca. middels brede.

du bør jo helst prøve dem.

tror jeg kjøper 1080 skoa...

Jeg har str. 42 og da passer 27 cm Salomon pro model helt fint så du skal sikkert ha 27.5 cm. Men prøv dem helst da i tilfelle dette er litt for stort. Innerskoen kan jo formes og dette bør du jo helst gjøre på en sportsbutikk uansett. Vet du at lesten til Salomon passer deg? Den er vel sånn middels bred tenker jeg, så dersom du har veldig smale eller brede bein bør du kanskje vurdere et annet merke.

Jeg har 42 til vanlig og bruker 26,5 i promodell.

PRØV!

kjøp av slalåmstøvler uten å prøve er galskap.

jeg har da for guds skyld tenkt å prøve skoen før jeg kjøper den... men skal bestille ski på nettet med bindinger som de monterer men jeg må oppgi ca. str i sko

Foten din er ikke lik noen andre sin... -Det eneste som nytter er å prøve.. Husk at det skal gjøre vondt de første ukene..

scarpa lage fortsatt skisko i halv str. det er norsk importøren som bare ta inn hel str.

1080 i størrelse er 314 mm lang. Bare gi dem det tallet.

str. 27 er 314 mm.

De lager skallene i hele størrelser, som Crispi og Garmont, og innerstøvlene i halve. For Scarpa er 8.5 og 9 samme skallet, 9.5 og 10 er like osv. På Garmont/Crispi har 27 og 27.5 samme skallet osv.

har 1080 støvlene i str 41 (26). bruker normalt sko i str 41-42. prøv støvlene først, og husk at innerstøvelen utvider seg. har på følelsen at mange kjøper for store støvler. støvlene er ihvertfall veldig gode dersom de passer foten din.

 
Annonse
Annonse
Annonse