seth morrison på nrk

så dere seth morrison på nrk nyhetene i dag?

nei hvavar det om??

MSP har søkt om å få filme i Lyngen igjen, men
noen av kommunene der oppe nekter dem tillatelse
til å lande med heli på noen få steder. Helt idiotisk.
Klippet av Seth var fra Sportsrevyen i høst
(Rockefeller).

..er vernet. Besluttet i regjeringen. Akkurat hvorvidt noen skihelter blir gitt tillatelse til å fly kopter for å lage film må jeg si bryr meg mitt i ræven. Det betyr lite for meg å se en slik film fra Lyngen, det finnes mange bra filmer fra andre steder uansett. Og når en først har besluttet å gi dette unike fjellområdet vernestatus syns jeg det er helt greit å vise at man mener alvor med det.

.. mellom at Lyngen er foreslått vernet og det at en idiot av en ordfører nekter MSP å fly helikopter i stakkarslige 5-7 dager.

Personlig så betyr det ikke så mye for meg om filmen jeg ser på er derfra eller fra noe annet sted i verden. Likevel så forstår jeg jo at turistnæringen der blir relativt frustrert. De har jo tross alt ikke så mye å leve av der oppe. Da må det jo være ganske frustrerende når ordføreren stopper den "gratis" reklamen det tross alt er med filminspilling

Sånn jeg husker det leste jeg en repotasje etter as Mpvar i LKyngen i fjord at Komunene i og rundt lyngen ville prøve å få permanent heli skiing der.....som en stor turist atraksjon og få folk ut dit!
Men det var ikke stortinget intresert i....så regner med at det er derfor Ordføreren måtte si nei......Han kan ikke ha byttet mening så radikalt på under ett år....

Ride On!

Trur det vart nevnt i NRK-reportasja at Lyngen har fått ny ordførar. Det kan forklåra at ordføraren har skifta meining i saka. Han virka ikkje mykje open for å sjå på løysingar igår. Synd for han. Jobben hans er jo blant anna å skaffa nok pengar til kommunen.

Realitetssjekk: Miljøverndepartmentet fastsatte alt i 1988 en forskrift om forbud mot heliskiing og lignende, med hjemmel i motorferdselloven (som vanlig vedtatt i Stortinget v/ Odelstinget). Forskriften ble formulert som en begrensning av kommunenes myndighet til å legge ut bestemte steder for landing og start med luftfartøy (heli), begrunnet i en utvikling og praksis som ble vurdert uheldig. Så like det eller ikke, men siden 1988 har ikke kommunene, inkl. ordføreren i Lyngen, hatt hjemmel for å avgjøre slike søknader. På hvilken måte MSP, og andre, har fått dispensasjon fra forskriften tidligere, er ukjent for meg – nabokommunen Balsfjords nåværende planer tilsvarende. De nye vernebestemmelsene for Lyngen vil vel gjøre også lavtflyging forbudt, i tillegg til at det allerede eksisterende forbudet trolig vil bli sanksjonert sterkere.

prøver å se gjennom nyhetessendingen på nrk.no/video men finner det ikke. Hvilken nyhetssending var det?

Mene det er bedre med motorisert ferdsel i Lyngsalpan i form av helikopter, enn skoaitter-idiotan/bygdetoillingan som driv å kjøre usaklig hele vintern. Det hadde vært greit med noen løype som gikk gjennom utvalgte dalfører, men når dem kjøre opp på Jiehkevarri så kan de reise til en viss plass med evig barmark og ei variatorreim rundt pungan! Dessuten har eg liten tru på at løypen kommer til å bli fulgt. Nei, før kommunen/fylket får bukt med ulovlig skoaitter-kjøring så skal dem ikke være så jævla prinsippfast når det gjeld utdeling av landingsdisp"er.

det ligger på Dagsrevyen 21 under "Norge i dag"

Jeg veit ikke om jeg skal gidde å si dette, men jeg blir helt oppgitt! Når du sier om ordføreren: "Han kan ikke ha byttet mening så radikalt på under ett år.... " Kjære deg. Det har nettop vært kommunevalg og da velger man blant annet ordførere! Dette betyr at det faktisk er mulig at en annen kar har fått jobben! Håper du tar Samfunsfag fra ungdomsskolen på nytt og brukers stemmeretten din.
Jeg skjemmes på dine venge!

Jeg følger desverre ikke med i Komunal politikken i Lyngen det ligger så langt unna meg at jeg ikke vet om de har byttet ordfører eller ikke........Tviler på at du kan fortelle meg om min komune Hurum fikk nye ordfører eller ikke uten å grave deg dypt inn i en web side.....
Skjønner?
alle kan ta feil og jeg har ikke skjekket forholda m ordførere oppe i nord...Sorry skal aldri gjenta seg!

Skal fra nå pugge aller ordførere i norge og følge nøye med på hvem som blir byttet ut.....

Ønsker å sette et lite spørsmålstegn ved den gratisreklamen som alle kauker så høyt om i forbindelse med disse skifilmene. Per dags dato er ikke akkurat skifilmer nope som når ut til den store bredden av publikum rundt omkring i verden. Med noen få unntak, så går de jo ikke på kino en gang! Defor kan det jo diskuteres om det er så mye gratisreklae å rope over. OK, så er det kanskje en og annen skikjører som blir fasinert og har lyst å dra til Lyngen, men når det kommer til stykket utgjør ikke vi den store mengden av turister! Dessuten legger vi ikke akkurat igjen mest mulig penger når vi først er der.

Har selv vært på heliski og må innrømme at det er rått, men det er utrolig deilig å gå på tur i norge uten bråk rundt omkring og synes vi skal fortsette med det!

 
Annonse
Annonse
Annonse