serrrriøst!

hvor viktig er skikkelig bra støvler til alpint? føler at så lenge de sitter sånn passe kan det være det samme.. tar jeg grundig feil?

du tar nok litt feil her, mener i alle fall jeg. poenget er ikke at du må ha de feteste støvlene i sortimentet, eller de dyreste skoa på hylla, for å si det slik. MEN: du bør legge litt innsats i å finne sko som passer føttene din godt. det er flere grunner til det: for det første gir en støvel som sitter perfekt mye mer kontant kontroll over skiene, pga av mindre slark etc. for det andre vil du i større grad unngå gnagsår og kramper, vonde tær og legger. for det tredje gir sko som passer svært godt til både føtter og den kjøringa du driver med generelt mye større komfort, for eksempel så vil du merke at fryser mindre enn med halveisløsninger. til sist er det jo argumentet med sikkerhet: utstyr bør generelt passe og føles best mulig for den enkelte. hvis støvlene blir et kompromiss og du merker problemer av typen som er nevnt over går det ut over prestasjonene dine. f.eks leste jeg en gang at 1 grad lavere temperatur i beina gir 10 prosent dårligere balanse...

De må ha en flex på rundt 130. Ellers duger de ikke. De kan knekke

mine sko har en fleks på 120. de knakk, no kidding. jeg burde altså hatt sko med fleks på i alle fall 130, altså. faen at jeg ikke visste det.

at dere svarte, ble klokere. fikk støvler til jul for noen år siden, de passer greit, men jeg føler at jeg kanskje går glipp av noe siden jeg ikke har vært i butikk og skjekket mer grundig om noen andre støvler kanskje passer bedre..jeg jibber med drapå vilje, er generelt dårlig tekninsk på ski, men på et hopp skjer det ting..er alltid jævlig føkka i beina når jeg står pipe og går opp hele tiden, virker som støvlene suger - eller er alle føkka etter mye pipekjøring og gåing?

 
Annonse
Annonse
Annonse