reist i mexico?!

hei!
tenkte å reise i mexico ca. 1 mnd. planen er å reise fra m.c og ut til østkysten, og sørover. er det noen som har tips eller forsag til noe man må få med seg, må se,el gjøre? både kulturelt og friluft/aktivitet...! je je!kari

Hvis du ikke har en plan på komunikasjonsmiddel, vil jeg foreslå busselskapet ADO. Innsjekk, sikkerhetssjekk og bagasje håndtering som på en flyplass. Koster litt mer enn de biligste alternativene, men er igjen langt mer komfortabelt, med kaffebar, 2 toaletter og filmvisning.
Rimelig i forhold til norske priser (eks.: ca. NOK 250,- for strekningen Mexico City - Vera Cruz).
I Vera Cruz er det mangt å se. Få med deg voksmuseet og akvariet (sør-amerikas største). Videre har du "San Juan de Uolua", berømt fengsel (ala Alcatras) hvor bl.a. Benito Huarez satt fengslet. Få også med deg Antigua som ligger en taxi tur unna (Bør ikke koste mer enn 400,-pesos). Her er det også muligheter for snorkling og surfing.
Ellers er det vel en mulighet for en type buss-interail billett for alt jeg vet!?.. så du kan komme deg videre til Cancun (that`s paradise!)
Bon Voyage!


Siggum

takk for tips! har du noen aning om hvordan forholdene for å leie bil er? tenkte det hadde vært ganske greit, om det er mulig da!! ellers andre som har lyst å meddele bra surfeplasser for mer vant med snø enn vann jenter?! og hva med fallskermhopp?!k

har jeg ikke hatt der nede, men jeg kan høre med noen lokale kontakter. Skulle vel stort sett gå bra, dog det som kan gå mindre bra er overgangen til kjørekulturen...! Et lite tips der: Crasher du bilen i trafikken der så ikke finn på å flytt den før forsikringsagenten (som kommer etterhvert) sier at du kan gjøre det, samme søren hvor mye trafikkaos det enn blir. Forsikringen din opphører nemlig hvis skadestedet blir endret før agenten har gjort sine besiktigelser!
Men for all del: "Det går som regel godt".
Kom foresten på at jeg leide bil da jeg var i Cancun for noen år siden. Husker ikke helt prisen der, men skal du leie av et større selskap finns det garantert noen priser på nettet (AVIS, Hertz, Budget etc.).
Flere surfe steder finns det jo, men jeg tror nok de er langt hyppigere på vestkysten. Skulle det friste er jo Acapulco et alternativ. Bra "beach & boogie" der også!


Siggum

Da har jeg forhørt meg litt. Det du i tillegg til leieprisen må regne med er et depositum på ca. NOK 15000 til 20000. Dette beløpet taper du hvis det blir en større smell. Går som regel greit, men understreker nok en gang at kjørekulturen er nokså vill...!


Siggum
 
Annonse
Annonse
Annonse