reise til engelberg

hvordan legger man opp en reise på egenhånd dit? er det fly til zürich og tog videre som gjelder? har veldig liten erfaring med reise i sveitiske alper, så litt hjelp hadde jeg satt pris på. Er det mulig og booke hotellrom for en rimelig penge? Hvordan er prisen på fly/tog osv.

På forhånd takk for svar

Fly til Zürich og tog videre er en glimrende måte å komme seg til Engelberg på.

For mer info om togtider sjekk ut;

http://www.sbb.ch/en/index.htm

Tog til døra på Bellevue (knirkete og veldig lytt). Der koster det ca tohundrelappen for natta. Det finnes tre ungdomsherberger også.
På eden bar (også ved togstasjonen) er det happy hour fra 5-6. Der treffer du skandinaviske sesongere for eventuelt å høre om ledige plasser og sesongkort til leie...

Hvordan er forholdene i Engelberg nå? Lenge side siste snøfall?

Jeg kom hjem fra Engelberg i går, og det er mildt som nesten overalt ellers i alpene. Det var +2 på toppen (3000m) flere dager, men natt til ehhh lørdag? snødde det kanskje 25cm på toppen og det var -5 neste dag. Det hjalp!

Det er mye snø der, men altså mildt. Skikkelig slush-til-leggen litt utpå dagen, og sannsynligvis hardt tidlig på dagen. Oppe i høyden hadde ikke snøen smeltet da jeg var der, men nå tror jeg det er tungt opp til rundt 2000m. Det hadde gått sørpeskred hele øverste delen av Laub da jeg tok siste turen der søndag.

Hvis du leier bil, kan du kjøre en time til Andermatt og se hvordan det er der.

Bellevue kostet 42CHF pr snute for lytt dobbeltrom med dusj på gangen, og Europeischer Hof kostet 75CHF for samme, minus lydt.

God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse