redigeringsprogram

Det finst ein del redigeringsprogram som er gratis. Sjå t.d. her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=435013

Der er det ei liste over ein del redigeringsprogram, nokre av dei gratis.

Hverken mac/pc er best, finalcut, Avid(xpress, Liquid), Canopus osv, finnes ikke ett unisont svar "DETTE" er best.

Selv bruker jeg Avid Liquid 7 Pro og det siste jeg klager over er stabiliteten. Tror Liquid har krasjet ett par ganger på halvanet år. Stabilitet i Windows avhenger av å ha riktige drivere og ordnung på disker osv. Største problemet med Windows(mac er snart skremmende lik arkitekturmessig...) bortsett fra noen virus her og der + ett og annet sikkerhetshull er at drivere konflikter er ett rent helvette, har kranglet MYE med nye pcn jeg bygger de siste 6 ukene pga dette.

Hva folk liker å jobbe i blir personlig, du ser ikke på tv/film hva det er redigert i. Så det er fullt mulig at noen liker seg best og er mest kreative bak en mac, mens noen liker seg best i Avid.

Til slutt, du løper ikke å kjøper Mac om du har en pc som klarer å kjøre fek. Adobe Premiere Elements, dette holder LENGE til det meste og er mer stabilt enn Pinnacle Studio.

vært bedre vis hele filmen hadde vært delt opp i klipp fra scratch

Kva du ikkje skjønner? Om du jobber litt med det, kjem du nok inn i det etter kvart. Hjelpfila kan truleg gje deg mykje hjelp.

"vært bedre vis hele filmen hadde vært delt opp i klipp fra scratch"
Vert det berre eitt langt klipp når du legg inn frå kameraet? I so fall, må du kanskje aktivere scene detection. Sjå i hjelpfila for meir om det.

Det skal funke å aktiver auto scene detection i de fleste program og velge hvordan det skal deles opp.
Men det er en forutsetning om du skal digitalisere ett langt klipp/flere på en gang, tidskoden bør være uten brudd for å gjøre dette enklest mulig ellers blir det fort mye jobb å dele det opp.

jeg anbefaler det på det sterkeste... hahaha lol!

Bruker Pc på skolen og mac hjemme. Som folk sier er det mere stabilt. Jeg driver med ganske tunge ting(musikkkomposisjon og billedredigering), og har aldri opplevd krasj.
Brukte Pinnacle 9 før(hadde pc) og opplevde krasj ganske ofte. Særlig når filmen hadde litt lengde. Men alt gikk greit, mistet ikke arbeid, hadde bare fryktelig kjedelige venteperioder. Om dette skyltes selve maskinen eller programmet vet jeg ikke. Men det som var med Pinnacle var at det ikke var så mye muligheter for effekter på bildet. Man har ikke like mange muligheter som feks. Adobe Premier. Til gjengjeld er det meget enkelt og bruke, og de effektene som finnes funker bra.

Når vi snakker om Mac, så fungerer Imovie greit, men det blir litt få muligheter. Hvis man bare har et ønske om å sette sammen klipp og legge til musikk fungerer det utmerket. Men mange av effektene er kanskje ikke så egent for skifilm. Ønsker man flere muligheter er Final Cut ett alternativ. tror det er ganske greit å bruke. (Har det, men har ikke fått prøvd det ut skikkelig).

Jaja, mitt korte svar ble langt. Kanskje litt oppsummering, men håper dette gjorde deg litt klokere..

Det passer kanskje ikke helt å spørre om dette, men er det noen her som vet hva prisen på vegas 6 er?

Vegas koster ca. 4000kr på Videoutstyr, om du vil ha pakka Vegas + DVD koster det i underkant av 6000kr.

Står ein del prisar på ulike program her:
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=435013

Pinnacle er vel det aller beste innen redigeringsprogram ;p

Selv foretrekker jeg windows movie maker. Det er det beste programmet da:P

Jeg redigerer film i notepad og minesveiper. Det er del aller beste!!

Pinnacle er smud hvis du er fersk, har du redigert litt før er nok Adobe Premiere Pro temmlig fett, og Vega. I vega har du mye mer effekter. men i Premiere kan du lage egne effekter.. det er fett

Jeg har ikke laget så mange filmer, så jeg er ganske fersk i gamet.
Jeg bruker iMovie hd på mac og syntes det er dritbra.
Veldig enkelt å bruke for oss som ikke er så gode.
En jeg kjenner har laget filmer for red bull og han bruker Final cut.
Dette er for de med litt mer erfaring.
Anbefaler mac og iMovie hd til alle

Er du helt nybegynner, prøv gjerne å få til en så bra film som mulig med Windows Movie Maker først. Prøv deretter Pinnacle, det er mye flere og bedre funksjoner i det, og et veldig enkelt brukergrensesnitt. Selv brukte jeg Pinnacle litteranne, men det er veldig enkelt og litt ustabilt, ja. Så når jeg hadde brukt det litt gikk jeg over til Adobe Premiere Pro, og bruker det fortsatt. VELDIG bra videoredigeringsprogram.

Forresten, så prøvde jeg Premiere Pro før jeg prøvde Pinnacle og skjønte ikke en dritt. Du må liksom begynne litt enkelt også begynne med vanskeligere og bedre programmer etterhvert. Og Premiere Pro er stabilt. Skjønner ikke hva folk snakker om med at Windows krasjer osv. Jeg kjører Windows XP SP2 og PCen min har ikke krasja på det jeg kan huske. Og den er gammel og treg. Ja, forresten. Premiere Pro er et tungt program så du bør ha en brukbar PC.

 
Annonse
Annonse
Annonse