piggdekk i alpene?

har hørt rykter om at det ikke er lov med piggdekk nedi der. Stemmer dette? I så fall, hva skjer dersom en kjører med pigg og blir stoppa? er det forresten noen som har noen piggfrie dekk til gibortpris?

Såvidt jeg vet er det lov med pigg i Østerrike, men ulovlig ellers. En kompis av meg som kom rullende med pigg fra Danmark til Tyskland blei stoppa og hadde valget mellom å dra tilbake til Danmark og kjøpe piggfritt eller å dra ut piggene. Leatherman var god å ha, gitt... Men dette må ha vært resultat av stikkprøver, for de sjekker jo ikke alle. Du kan jo give it a try, men for å si det sånn: Jeg har satset på piggfritt de gangene jeg har vært nedover med bil. Det er jo heller ikke spes. behagelig å cruise i 120+ på autobahn med metall under føttene...

Nix, det er ikke tillatt med piggdekk i alpene, heller ikke i Østerrike. Ikke verdt å ta sjansen, for snuten hører deg godt når du kommer knasende med piggene dine, og da ligger du jævlig dårlig an.

Det er ikke stikk prøver, så godt som alle blir kontrollert ved grensa til Tyskland. Om du er heldig å slipper gjennom tipper jeg at du er stoppa innen et par mil, og da vanker det krembøter i tillegg.
Derfor må du skifte før avreise.

Blir du tatt, er det ikke rett hjem, det er følg oss til nærmeste dekksjappe og på med nye dekk. Alternativt plukk ut alle piggene NÅ! Dyrt blir det uansett, og man hører det sinnsykt godt at man kjører med pigg når alle andre ikke gjør det.

på vei til chamonix skulle vi kjøre gjennom sveits. vi hadde ikke en gang vurdert tanken om at piggdekk ikke var lov... underveis var det ikke noe problem, siden det ikke er all verdens grensekontroller innen eu. men på grensen til sveits stod en brysk og streng politi-toll-kontroll-mann. han kastet et lite blikk på dekkene og utbrøt, uten å smile: "NO GOOD IN SWITZERLAND". vi kom altså bare ti meter inn i sveits før vi måtte snu... enden på visa var at vi kjørte over grensa til frankrike og rundt hele sveits!

Har kjørt nedover flere ganger med piggfritt. Går helt fint det, men du bør sjekke hvilken max hastighet dekkene er godkjente for. De dekkene som kun er godkjente til 160km/t slites utrolig fort, og holder ofte bare den ene turen. Ellers benytter folk i Alpene stort sett kjetting når det er uføre for sommerdekk.

En amerikaner lurer på hvordan vi kommer fram på vinterføre:

We use pigs in our decks!

How do you do that?

 
Annonse
Annonse
Annonse