oppløsning på ideokameraer.

wlm

jeg kan ikke så mye om akurat det med opløsning på videokamerar. så jeg lurer på va jeg kanskje burde ha åsånt. har tenkt å kjøpe dette http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ El_DisplayProductInformation-Start;pgid=bVZsy0IMnt0000E4VzBJQEe_00009y1h6dVk? ProductID=KnHD4QFWHl0AAAELWD13YNKo&CatalogCategoryID=yvbD4QFWmeMAAAEDEuGtBDZr& filename=productpage_text,producttype_text,prodtypes_vartypes_text&windowtitle=JVC%20GZMG57 litt hyper link men det gjøkke no:P

Linken fungerer ikkje... Neste gong, berre skriv opp kva modell frå kva produsent det er snakk om.

Men det står i linken at det er eit JVC GZMG57, so det går fint. Eg ville ikkje kjøpt det, då det tek opp til harddisk. Videoen vert mykje meir komprimert enn om ein bruker eit DV-kamera, og redigering er vanskelegare då færre program støtter kamera og filene det lager.

Når det gjeld oppløysninga til videoen det lager, so er den nok den same som alle andre harddisk-kamera, DVD-kamera og DV-kamera, nemleg 720*576, som er standard. Skal du ha høgare oppløysning må du ha eit HDV-kamera som Sony HDR-HC3 eller HDR-HC1, eller Canon HV10, som snart kjem på marknaden. Desse lager video på 1440*1080 (vert strekt til 1920*1080) om du bruker dei i HDV-modus. Merk at HDV krev mykje meir av datamaskina di når du skal redigere det, i høve til DV.

No veit eg ikkje akkurat kor mykje det JVC-kameraet koster, men sats heller på eit DV-kamera frå Sony eller Panasonic i same prisklasse.

wlm

er bare ikke å legge film inn på datan åså ridegere det i ett ellerannet? jeg bruker vegas.

Problemet er at harddisk-kamera bruker ei form for MPEG2 til å komprimere videoen, og den er det ikkje alle program som støtter. Det beste er å gå for eit DV-kamera, då bortimot alle redigeringsprogram har støtte for det. Hugs å kjøp firewirekort og -kabel om du ikkje har det frå før.

HDV-kamraer bør du satse på!

H igh
D efinition
V ideo

Pris ca. 10. 000
Sjekk www.hardware.no for å sammenligne priser smile

Hvis du ønsker å benytte videokameraet sammen med andre kilder, som f.eks. ta opp fra tv, annen video eller hjelmkamera, må du huske å kjøpe kamera med analog INNgang. Bare nevner det.

Jepps. Må slutte med dette DV-kameragreiene nå. Komplett.no har den HDR modellen til Sony for 9600,-
Det er det verdt...

HDV er det du bør satse på!
Vet om en som lager naturdokumentarer med et sony HDV kamera til ca. 10000
Men HDV krever mye mer av daten da=(

 
Annonse
Annonse
Annonse