nivået blant jibbere

Leve Øyer, it rocks =)

jeg mener at mange dommere nesten kun dømmer etter navnet på kjøreren...ihvertfall når det gjelder de 4 øverste plassene... Har blitt skikkelig irritert noen ganger når jeg ser ukjennte folk kjøre dobbelt så bra enn de kjennte, men allikavell havner langt nede på listene... er det for at de ikke har noen sponsorer? jeg bare lurer?? (får sikkert mange homo svar om at jeg er misunnlig, eller at jeg burde kjøre bedre, men de som vil får jo bare skrive det....)

Det der var et homosvar!!
Du burde kjøre mye bedre!!
Herregud!!

Du er faen meg bare misunnelig!!
:-p
Du bør begynne å kjøre bedre.
Jeg såg deg i Hafjell, du klarer ikke engang 360!!

Jeg dømte også under Sweet Rumble,
og det er mange faktorer som spiller inn, men under denne konkuransen kjørte dommerene ikke med navn før de siste omgangene, men det er jo et aktuelt tema, hvis f.eks. Jon Olsson dukker opp i en konkuranse kan vi jo ikke legge skjul på at han er et forbilde til MANGE der ute, men det SKAL jo ikke ha noe å si, og det er skjeldent du har tid til å fokusere på navn.. Mange tar veldig tekniske tricks, men blir det rusk i landingen eller grab"en mangler trekkes det, Viktig i hoppe av kulen og ikke dempe den, og holde stilen er avgjørende faktorer
- Konkuransen holdt en veldig høyt nivå på både ski og snowboard, og de unge kommer etter som bare pokkern!!

Har i de siste åra vært mye rundt i landet og sett BigAir - Newschool - konkuranser. Snowstock, Bumps & Jumps, AirWeGo & Skimania osv.. Synes selv at utviklingen er tøff - bra - stor kreativitet og masse nye fete hopp. Stor treningsiver og mye guts - og kvaliteten på utøverene i landet begynner å bli bra....

MEN - jeg har også sett mye Oldschool hopping i min tid - reist rundt å sett WorldCup noen sesonger - vært med på treningsamlinger sommer og vinter..

Det Oldschool gutta holder på med er i en annen "dimensjon" - 65 km/t rett nn i ett hopp som er 4,5 m høyt - 8 meter inne på kulen - 10 meter rett til værs - trippel strak baklengs med 5 skruer - for så å parkere den 15 meter ned i bakken uten å røre snøen med en hånd... da blir en middels utført switch 720 cork en litt "tynn vare" - i mine øyne.

Men ta det med ro ungdom - Oldschool"en dør - i løpet av fem år - helt sikkert. Det er bare turnere, stupere, trampoline og sirkusartister som har en ørliten sjanse - det er ikke mange guttunger i landet som har gener til å fikse det der..

En annen vesentlig forskjell er :
Oldschool gutta kan IKKE stå på ski - de kan ikke kjøre porter, ikke pudder, ikke skrenter, ikke kuler - hoppe kan de, men de kan ikke kjøre en skjærende sving.

Newschool gutta er skiløpere - gode skiløpere - mange beherkser det meste av skikjøring med plank på beina. Og gode skiløpere var vel det "gamle mor Norge" vil ha...

En gammel mann gleder seg til å følge med Newschool - BigJump i de neste fem årene.

kanskje jeg tar feil, men jeg mener at dømminga i sweet rumble var litt dårlig! så folk med smoothe switch 7"ere med grab som ikke kom videre til fordel for sketchy"e 540"er og 720"er noen uten grab!!!! flere som så dette..?!

 
Annonse
Annonse
Annonse