naxo binding....

Bare lurte på om det er andre som har like dårlig erfaring med naxo randonee binding som meg? Noe mer ustabilt å gå med skal en lete lenge etter!!!!

I forhold til Alpine Trekkers er Naxo en drøm å gå med, med
en mye mer naturlig bevegelse når man går. Problemet med
Naxo så langt jeg ser det er kvaliteten. Hører at plasten
knekker lett, men etter ryktene skal det komme en ny og
forbedret modell til neste år. Jeg er så langt veldig fornøyd
med mine Naxo, og har solgt trekkerne for lenge siden.

Mine Naxo knakk, og etter bytte til Freeride er alt blitt så meget bedre. Naxo er myke som nudler, uansett om de knekker eller ikke.

..på mine har frontfestet blitt såpass vinglete at hældingsen treffer på siden av hælløfteren. Dette er ikke noe stort problem foreløpig, men vitner ikke om super kvalitet heller...

Fint om du kan utdype litt om fordeler/ulemper med alpine trekker! Jeg er akkurat i ferd med å skaffe meg et par slike bindinger, og har vurdert bla den. Hvordan er den å gå med, funker det greit å gå med vanlige alpinstøvler, eller blir det for stivt? Hvis noen har noen erfaringer med trekker`n vs diamir setter jeg også pris på synspunkter!!

Trekkers er tyngre å gå med, de bygger høyt, og har lett(ere) for å skli ut under travers. Litt vinglete pga høyden. Supert med alpinbindinger nedover.

Freeride er bedre å gå med dels grunnet vekt, dels grunnet lavere tyngdepunkt, dels enkelt å justere hælløftere med staven. Helt OK å kjøre med, men sannsynligvis vil du ha alpinbindinger på bakkeskiene dine (hvis du har). Føles ikke så presise som alpinbindinger. På pudderdager er de imidlertid mer en gode nok, etter mitt syn. Jeg har begge deler og Trekkerne blir mindre og mindre brukt.

Min ydmyke mening er at du taper mye mer presisjon dersom du velger rando-støvler fremfor alpinstøvler, jf tap av presisjon med rando-bindinger. Selv går jeg derfor alltid med alpinstøvler. Beste kjøpsargumentet for trekkers er antakelig at du ikke har råd til rando-bindinger "før til neste år". (Hadde forresten vært greit med en FAQ for friflyt.no)

Jeg synes det er greit å gå oppover med alpinstøvler også, men det er antakelig ikke førstevalg på lengre "ekspedisjoner". Slike er jeg allikevel for gammel til, tror jeg. Jeg liker å gå med spennene i sporene(?) men ikke kneppet igjen. Enkelte produsenter har sk. "walk-mode" på støvlene (også kalt afterski-modus), f eks Dalbello. Jeg synes dette er ok, men støvler med mange slike finesser har en tendens til bli litt tyngre...

Det var vel grovt sett mine erfaringer og meninger...

Alle bindinger som medfører en bevegelse har langt større risiko for brekkasje, så alpinbindinger vil i alle fall redusere risken for at du står med en totalhavarert binding langt til fjells. Både Fritcshi og Naxo knekker, og oftest i fbm gåing, men så lenge de henger sammen funker det fint.

er nok dynafit tour lite tri step, den er liten lett og har ingen lange deler som kan knekke, den veier ingenting og er rett å slett drit bra, men dette er en binding topptur skia å ikke bakke skia, den krever spesialsko, dynafit eller scarpa laser noe som tilsier at den ikke vil fungere til beinhar heisbasert kjøring, men for deg som alikevel skal ha to par ski og støvler er dette absolutt det beste valget

yess... God og kjøre med men... de kneker Fort :/

Har kjørt med Diamir Fritschi binding på min ski både i bakken og i offpisten og er veldig fornøyd med slitestyrken på dem.

Har hatt dem siden 2006 og funker greit enda.. Det eneste som feiler min binding er at det er den billigste utgaven kjøpt i østerike i 2006 og gåfunksjonen hopper ut når det blir hoppet ved dropp, noe jeg fikk modifisert ved å montere låsemekanisme lenger bak..

2 kamerater av meg har kjøpt diamir + broren min og de er veldig fornøyd med brukervennligheten på dem. Spes. hælløfteren smile


Ø.R
 
Annonse
Annonse
Annonse