linken vs cobra

har den første cobra bindingen til cobra, funker greit i bakken,men føler den er litt vinglete i puddern... hvordan er linken i forhold

Har kjørt på linken i 3 sesonger. Meget fornøyd med bindingen selv om begge tåjerna knakk i alpene. Var heldigvis klar over svakheten og hadde med to ekstra bindinger. Anyway: den siste utgaven av linken som jeg kjører på nå er helstøpt og bunnsolid og jeg mener at det er den beste bindingen dersom du kjører litt røff frikjøring. Servicen fra Linken er forresten legendarisk. Dersom noe skulle bli ødelagt så fikser de det gratis. Go linken!

Har du råd til det, så kjøp Bomber Bishop. Denne er rock solid. Som karen over sier rett ut: Linken rakner! Når du ser Bomber og Linken ved siden av hverandre, skjønner du hvorfor det er slik. De sier hvert år at "joda, men det var fjorårets modell, nå er alt så meget bedre", men det er det ikke. Det er jo noe helt spinnvilt gæli når du må ha med deg en hel ekstra binding på tur?!?!? Bomber er bare helt panser. Du får den hos Sportslageret i Oslo. PS! Jeg har ikke aksjer verken hos Bomber eller OS.

Linken er uten feil f.o.m 2004 modellen. Se forøvrig utallige tidligere debatter om dette tema. (søk på linken)

Jada, uten feil, det har de sagt hvert år. Det var feil på 2004 også. Og UANSETT feil eller ikke, så er Bomber en ebedre binding enn Linken. Men den er for de som har penger

Det er vel litt drøyt og påstå at en modell er uten feil før man har slippt brukerne løs på den. Temmelig Georg Bush-nivå på en sånn uttalelse, egentlig.

Noen liker en aktiv binding, noen passiv, noen en lett, noen en pålitelig, noen den dyreste osv.

Hvordan er BB å stå med i forhold til Linken? Og hva konkret vil ryke på mine 2004mod Linken?

Linkens problemer har vært svakheter i tåbøyledelen (frem til 2003) og hardpakking av snø under tåballene. Andre problem skyldes først og fremst brukerfeil. Hvis man ikke evner å justere riktig, samt stramme skikkelig til kan ting ryke både her og der.

Støpeteknikken til tåbøylen er endret slik at den holder. Snøoppsamlingsproblemet er også eliminert. (Det kan du jo forsåvidt fikse fint på eldre modeller med å sette på ei remse vanlig brun pakketeip)

Linken har vært modige nok til å la du og jeg prøve ut bindingen, for å få til et så godt produkt som mulig. I den prosessen har de selvsagt stilt seg lagelig til for hugg fra folk som opplever at produktet svikter - men samtidig har de aldri påstått at problemene er borte tidligere. De har heller økt servicegraden, og lagt alt til rette for kjapp og ubyråkratisk problemløsing.

Bomber er så stiv og stødig at du nesten ikke tror det første gang du prøver. Det er rett og slett null flex sideveis. Tidlige modeller hadde et rullepunkt som lå litt langt fram, slik at noen syntes de kom for langt fram i bindingen når skoa bøyde framover. Dette ble endret i fjor, og nå er dette den bindingen som styrer aller best. Skia går rett og slett dit du peker dem, og du får max press på kanten. Noen skriker om at bindingen tar nedi, men det gjør Linken også. BB er ikke bredere enn linken, men det ser slik ut fordi det som stikker ut er smalere og spissere.

 
Annonse
Annonse
Annonse