liggeunderlag

er på jakt etter et liggeunderlag for vinterbruk (ikke selvoppblåsbart), tykkelse minmimum 20 mm..noen som vet hvor jeg kan få tak i dette?

Jeg har ett ajungilak liggeunderlag (Grått 2,5cm tykt). Brukt mye på fjellet, både i snøhuler, iglooer og i telt. Har aldri fryst med det hvertfall. Kjøpt på sportsforretning i Oslo.

celleplast anbefales... bedre enn det ajungilak liggeunderlaget som det referes til. http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=CAS1&var_1=CAS1-K-10&categorynu=K1&categorytxt=Liggeunderlag%20-%20celleplast/skum

billigere er det og!

Både ajungilak bamse (det grå 2,4 cm) og den tykke ridge rest'en er bra på vinterstid. Aller best med et reinskinn over, hvis det er skikkelig kaldt.

Tommel opp for Ajungilak bamse, men to tommler opp for Therm-a-rest. Har brukt Ajungilak bamse ved flere anledninger i gamme (med vedfyrt ovn) og telt om vinteren. Det isolerer bra og gir god komfort. Har akkurat kjøpt meg Therm-a-rest (et lite hendig et med runde kanter) etter anbefaling fra fruen. Har brukt det med og uten telt i vinter. Isolerer meget bra og gir veldig god komfort (hvis du ikke har for mange rare knokkel formasjoner). Fordelen med dette er at det er mindre og lettere. Det er utvilsomt en vinner med reinsskinn i tillegg. Hvorfor ikke den oppblåsbare typen?

Det sies jo at oppblåsbare liggeunderlag ikke isolerer mot kulden, stemmer ikke dette?!

Oppblåsbart med celleplast under. Sikker vinter på kalde turer.

Isolerer mot kulde de også, bare at det er luften inni som gir isolasjonen og ikke liggeunderlaget i seg selv. Siden du ligger og ruger på den lufta, så blir det godt og varmt. Får du derimot hull på det så er det verre.. Da er det som å ligge på et teppe rett p bakken.. Har selv Therm-A-Rest Performance, svært fornøyd med det, har isolert godt på vinterturer i tre år. Hadde de på Svalbard i fjor, varm som ei glo jeg..

som vet om det fungerer å "lappe sammen" ett oppblåsbart liggenunderlag som det har kommet hull i. Aner ikke hvorfor det skjer, men mitt 3. underlag har nå fått hull på seg... Takke seg til den gamle typen...!!

Lol

Celleplast, Helsport og Ajungliak.. Alle tre har gode alternativer, ikke selvoppblåsbart, men av den gode gamle sorten! De to siste er noe rimeligere enn Celleplast..

Det beste liggeunderlaget jeg noen gang har ligget på er Reinsdyr skin.. smile

Tungt, jepp, stinker, you bet... Men deilig varmt når det er virkelig kaldt.
Og komfy..

Ellers så er de tykke oppblåsbare digg, men man klarer seg med et "gammelt dags" underlag så lenge man prepper telt bunden, og få lagt ut et bra lag med kvist på vinteren.

Jeg har ett tykt gammeldags, men synes de oppblåsbare er mer behagelige å ligge inne på fordi de er mykere. Burde da gå ann å lappe dem, med mindre det er noe ultrakomplisert luftsystem inni?

får teipet de fleste hull og slikt med sølvteip.

Lol

Ikke no problem å lappe liggeunderlag med sølvteip eller sykkellappeutstyr.. Men det kan faktisk lønne seg å stryke på sølvteipen på SVAAAK varme..

De selvoppblåsbare er selvfølgelig mykere, men tyngre og dyrere.. Det blir en vurderingssak..

Men reinsdyrskinn, en gammel favoritt som aldri går av moten!

Hvorfor ikke oppblåsbart liggeunderlag. Det finnes jo ikke betre isolasjon enn luft. Har du ikke kjøpt med repsett Ingvild? Det bør alle som benytter f.eks. Therm-a-rest ha med!

Nei, har ikke kjøpt repsett. Ikke hørt om noen som har det heller. Men man får det i sportsbutikker altså?

Ja man får kjøpt repsett. Jeg kjøpte for en del år siden de dyreste Therm-a-rest liggeunderlagene og da fulgte det med. Mener ett stk repsett koster ca kr 100.

 
Annonse
Annonse
Annonse