kristne folkehøgskoler

går jo ikke ann å leve som kristen da!!! kan jo ikke ha d gøy:p kristendomm er bare noe bull en jævla araber har sittet og spunnet opp!!! ikke sats på en kristen skole! du kommer til å bli gal...

Liker du festing og drikking dra til alpene, liker du å stå på ski kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn et år på folkehøyskole. Ingen bekymringer alt er fiksa og tilrettelagt. Til de som rakka ned på Andreas Håtveit: Han er vel et veldig godt eksempel på en Kristen som drar på mer enn de fleste.

Om bilkjøring; eg kjører som regel etter fartsgrensene. Men det har hendt at eg har (som veldig mange andre) pressa bilen opp i 200 for å få eit "kick"
Det verkar som om kristne ikkje er like interessert i det kicket.
---
And now for something completely different:
Dersom du er interessert i å ha mange skidagar så er alpene plassen å vere. Der kan du stå på ski så å sei kvar dag.
På folkehøgskule får du stått eindel på ski, men ikkje nok. Mange av elevane (meg inkuldert) klaga over for lite skikjøring det året eg gjekk på fhs.
Eksempelvis; når det er sol og 50 cm med tørr pudder som ligg å ventar på deg og kompissane dine. (Drømmedag)
I alpene er det da berre å komme seg ut av senga og bort til skiheisen.
Går du på folkehøgskule så er du kanskje så heldig at det er valfag-ski/linjedag m/ ski den dagen. Men; det er og ein mulighet for at det er kor, vask av rom og jesus-elskar-alle som står på timeplanen.
Om du stikk av frå undervisninga går det nok bra ein gang og to. Tredje gongen kjem truslane om å bli kasta ut fordi du ikkje er interessert i det kjekke-og-sosiale-livet-på-folkehøgskule.
Og til dei som seier at det berre er festing i alpene; hjå meg var det motsatt, masse drikking på fhs (grisefylla), eindel skikjøring, men ikkje nok.
I alpene; to-tre øl kvar dag. Men aldri grisefylla. Seriøs skikjøring på dagtid.

Jeg vet hvor det klart bestestedet i norge er, med masse urørt pudder. Nesten ingen pudderhaier. Men vil jeg si hvor det er. Nei! God vinter alle menn og kvinner.

Ok, Hans, fint at du ikkje er ute etter å ta kristne. Men den dagen du fær ein trailer midt i trynet i 200km/t (og sannsynligvis har en trailer sikkert 110 på ei slik slette), hvor fett er det kicket da? Håper for all del at det ikke skjer, men det må da finnes andre måter å få kick på!? Må si du har en litt merkelig holdning til livet hvis du fullstendig driiiter i konsekvensene av det du gjør...

Og til torjus k: Ja, det er driit kjedelig å være kristen. I løpet av døgnets 24 timer, ber vi sikkert 10 av dem, leser i bibelen 8, så gjør vi av og til noe som er normalt, nemlig å spise, gå på do og slikt. Er det litt tid igjen får vi lov og sove, men hvis vi ikke har bedt nok, men heller prioritert å ha det litt moro som f.eks å stå på ski, må vi nok sløyfe søvnen og be litt mer. Der fikk du vel bekrefta påstandene dine...

jeg går på fh skole i Gol.. det er drit fett!!
må ikke vere kristen nei!!
men det er ikke alle fh skolene som er kristene heller som den i gol jeg går på!!
det er ikke noe stress og stikke på pøben og ta noen øl!!

Han kan jibbe deg rett til himmels..

Sitter egentlig og lurer på hvor mye folk vet om hva kristendommen/det å være kristen går ut på...

Ringebu folkehøgskule er frilynt og har veldig masse fine fjellturer utover høsten og skoletur til alpene(som er inkl. i skoleprisen!), vi hadde 8 glimrende dager i valmorel da jeg gikk der i 2000. utover vinteren så brukes kvitfjell ofte naturlig nok!

masse grisefylla på fhs sa du....er det ikke sånn at dersom du blir tatt for drikking eller røyking innenfor skoleområdet blir du utvist.og dersom dette gjentar seg mer en tre ganger mister du plassen?? kan jeg oxo få lov til å spørre hvilken skole du gikk på? (skal nemelig søke selv)

vil snart lagen en folkehøyskole for folk som røyker hamp og sklir på snøen. meld interesse

Det finnes plenty av Fhs som er frilynte og har ski og friluftliv. den gangen jeg skulle begynne på fhs ville jeg absolutt begynne på en kristen fhs, ikke fordi jeg er kristen men fordi jeg var nysjerrig og likte å kverulere om relgion. Søkte på en drøss med kristne fhs men kom ikke inn på noen. En av de jeg søkte på (tror det var nordfjord) ga meg sågar en grunn: jeg hadde nedsatt i adferd og orden. Paradoksalt nok kom jeg inn på alle de frilynte skolene jeg søkte. Litt skuffa over det siden de kristene liksom skal være litt runde i kantene og ta imot alle, de burde jo minst av alle bry seg om om man har nedsatt adferd og orden. Havnet til slutt på Skaga (Hallingdal fhs). En veldig liberal skole som stort sett bare driver med ski og frilutsliv. Ganske fornøyd med det i ettertid egentlig. Min kusine havnet på en kristen fhs som var skiklig nazi med adskilte gutte og jente fløyer, låsing av dører kl.10.00 og totalforbud mot alkehol så lenge man var elev der. Tror det er viktigere å se på hvem som driver skolen framfor om den er kristen eller frilynt. Hvis den er kristen er det nok en stor forskjell om det er KFUM/KFUK, Frelsesarmeen eller Indremisjonen som driver dem. De frilynte drives også av forskjellige f.eks. fylkeskomunene, private stiftelser (drevet av f.eks. tidligere elever, lokale lag og foreninger) eller ikkerelgiøse intresseorganisasjoner(eks. avholds og arbeiderforeninger). Stor skilnad på hvilke verdier disse legger til grunn, kristne eller ikke kristne. Frelsesarmeen (Jeløy) og KFUM er nok ganske liberale tross et kristent verdigrunnlag.

Hehe!

Morsom utvikling av debatten her...

Hvorfor kristne er pyser? Fordi kristendommen, slik den praktiseres i Norge iallefall, er basert på frykt: Banner du kommer du til helvete (iallefall misbruk av guds navn. sier du "satan!" derimot, så er det å regne som djevelpåkallelse), drikker du kommer du til helvete, osv, osv... Derfor er det kanskje de som er mest pysete som blir kristne? :-P Når det er sagt, så vil jeg minne om at to av de kanskje 20 beste skaterne i Norge, Atle Hansen og Tarjei Utgarden, er kristne og drar på skikkelig. En av dem har til og med stil.

Ellers synes jeg at det å dra til Alpene istedet for fhs høres ut som en utrolig bra idè. Folk over meg har prøvd å påstå at en lærer mye mer av å gå på fhs. Bull. Hvis en reiser til alpene får en en ypperlig mulighet til å lære seg et nytt språk, lære om en ny kultur, bli kjent med mennesker fra hele europa, og sist og kanskje aller viktigst: en lærer seg å stå på egne ben, og å ordne opp i situasjoner selv. I motsetning til fhs, som jo er en slags barnehage for unge voksne.

Og dessuten... en sesong i kvitfjell mot en i Val d"Isere? Alle som har kjørt begge de stedene VET at det er som å velge mellom helvete og himmel...

går på kristen folkehøyskole nå, må snowboardlinje. På skolen min får du ingenting tredd over hode. De fleste aktiviteter med kristent innhold er valgfrie. Dessuten er ikke kristne så festbrems som folk skal ha de til, er like ofte på byen og drikker dr som resten av skolen. Skal dessuten på linjetur til Charmonix smile
Dette blir et supert år smile

tror du skal holde Andreas Håtveit langt unna det her.. Alle som kan se og har den minste peiling på jibbing veit at mr. håtveit er norges beste jibber ved siden av Lars Veen og Åsmund Thorsen!!!

"er det ikke sånn at dersom du blir tatt for drikking eller røyking innenfor skoleområdet blir du utvist.og dersom dette gjentar seg mer en tre ganger mister du plassen?"
Korrekt. Blir du tatt for røyking mister du nok plassen med ein gong.
Eg gjekk på hallingdal fhs. Men kan oppføre deg littegrann i fylla skal det mykje til for å bli kasta ut. Sjølv fekk eg berre ein advarsel, men den fortjente eg.

 
Annonse
Annonse
Annonse