korteste vei fra oslo til åre!

hvilken vei er kortest å kjøre fra oslo til åre? og hvor lang tid tar det..

faller lit snø der og er som regel hardt prøv heller oppdal kortere fra oslo, mindre folk og mye bedre å kjøre, de har hatt en fantastisk sesong i år. kommer fra lier "drammen" selv men har dratt dit 2 helger for å stå etter snøfall. jævli bra begge gangene, som det bør være etter 6t i bil

skal flytte til trondheim, og vil teste ut åre.. derfor! smile

Spise blaut pølse og oppleve ikke eksisterende service? Åre spiller i en helt annen divisjon enn Oppdal. Så til svar til bmpi: Kjør Østerdalen til Trheim og så til Åre via Stjørdal/Meråker. Lite å tjene på å kjøre via sverige med mindre du starter fra grensetraktene på østlandet. Du kommer til å elske Åre. Alt annet i Norden blir stusselig i forhold til det.

Kanskje det ikke er den korteste veien målt i kilometer, men definitivt raskest:
Oslo til Trondheim via Østerdalen (5 timer hvis det ikke er for mye trafikk, og enda har du førerkortet i behold). Fra Trondheim til Åre må du beregne drøyt halvannen time. Kjør pent til du har passert Storlien (mye mye kontroller), full gass de siste 6 milene.

Forslaget til Akken er bra, men som han/hun sier, mye kontroller!

BTW. BMPI fra freeride.nu?

Ikke kjør RV.3 hele veien, men ta av ved Rena og kjør til Åkerstrømmen, deretter hardt til venstre, over brua, og så hardt til høyre og gjennom Rendalen og Tylldalen til du kommer til Tynset.
Ikke kjør til Røros, men kjør til Motrøkrysset og ta RV.3 videre til Kvikne også videre.
Det er klart raskere og ikke en trailer og se (noe som normalt er et problem på RV.3).
Meget sjelden kontroll også, men pass deg når du kommer på RV.3 igjen, mellom Tynset og Kvikne er det ofte kontroll og meget fristende og gi på litt...

Ellers ligger jo Værnes kun en 1,5 times kjøring fra Åre så dersom du kjenner noen med bil i nærheten er fly og foretrekke.

Du vil ikke bli skuffet over Åre.

jeg skal til sälen en uke i starten av februar. aldri vært der før, er det noen som har noen kommentarer til dette stedet?

Åre er jævlig hardt og kaldt.
Løypenettet er fett og festingen noe av det feteste du opplever noen sted her i norden. Spes om du reiser nå mellom 20.januar og 20.februar.

Men løypene er knallharde og ofte mye is.

gjennom Sverige, drar over ved Røros. Kjørte der en gang, og har en følelse at det kan være raskere, og muligheten for bøter som svir er hvertfall meget mindre. Sverige har ikke de latterlige høye avgiftene hvis man blir tatt hvertfall...

Var i Åre for et par år siden og det var meget bra... Fantastisk kjøring, særlig på baksiden av Åre Skutan, toppfjellet..Hele anlegget holder også en meget høy standar.klart best i norden, vel uten egentlig å ha vært overalt. Party faktor: MEGET HØY!!! Diplomat eller Dippan som svenskene sier er utrolig bra.. Det skal sies at vi var der på vårparten, med fine snøforhold, meget bra vær og hyggelig selskap!!!

Det er vel litt Svensk preg på fjella der?!? ikke akkurat de mest alpine fjella vil jeg tro, men parken er vel den beste i Norden? fjella kan vel ikke sammenlignes med norrbaggarnas Hemsedal, røldal, stranda osv...

Åreskutan er det eneste ordentlig fjellet i Sør-Sverige med heistrekk:
1274 m.o.h. og maksimal høydeforskjell på 890m, med andre ord mer enn nok.

Jeg bor i Trondheim og foretrekker å dra til Åre fremfor Oppdal. Tiden det tar å komme dit er omtrent likt for Åre og Trondheim, men veiene er bedre til Åre. Åre har flere løyper/heiser. De er også mye mer profesjonell og service vennlige i Åre (Eks. mister du kortet - bare vis kvittering så får du nytt kort. Et kort gjelder for alle heiser - vet ikke om de har fått dette til på Oppdal også, men det har vært mye rot tidligere år). Men for de som kan teste ut begge, gjør det, for meg vil valget bli - som regel drar jeg til Åre.

jeg spurte ikke hvor høyt det var... Men at fjella i åre ikke er særlig alpine... som f.eks hemsedal

- til deg som skal til Sälen, ja ja, sånn kan det gå. For å si det sånn, du klarer vel kanskje 3-4 svinger før du må ta heisen opp igjen. Mao bakkene suger big time. Sorry, men sånn er det bare.

Ikke de same alpine fjellformasjonene i Åre som på vestlandet eller i Hemsedal nei. Men skikjøringa er ikke dårligere av den grunn. Selv om fjella ikke har spiss på toppen kan de være bratte for det. Fra Åreskutan og ned baksiden og lilleskutan eller østra Ravin snakker vi klassisk offpiste åk som, under gode forhold, overgår feks Reidarskaret i kvalitetshøydemeter og totalopplevelse.

Benytter meg selv av Fonnafly når jeg skal til Åre eller Sälen. Flyr fra Oslo til Østersund på under en time, og tar bil derfra. Er man flere er ikke prisene så gale.

Vi har pleid å være 5 stk. Leier stor bil fra Østersund. Funker til tusen det...

Sjekk ut og kontakt
http://www.fonnaflyoslo.no/Bussines-jet/Business-jet.htm

Evt. Flytaxi
http://www.fonnaflyoslo.no/Flytaxi/Flytaxi.htm

De er lagd landingsplass på Åresjøen i vinter (charter for Stockholsmfolk)
Østersund høres unødig tungvint ut.
Eller er det jo flere destinasjoner med operativ flyplass i umiddelbar nærhet av anlegget.

 
Annonse
Annonse
Annonse