internetthandel fra usa?

Hei er det noen som vet hvordan det funker å handle fra internett butikker i usa/canada. blir det som å handle fra europa? med hensyn til moms og slikt. har tenkt litt på k2 fujatives fra skiershop. fint hvis noen hadde noe vettugt å si om dette.

Nå er det slik at vi har en tollgrense på ca 1000NOK. Dvs. at du må betale toll for alt som er dyrere enn det, og det er IKKE billig!!! Om du vil satse, så kan du ringe til firmaet i Statene å be om at de skriver et mindre beløp på verdinote"n utenpå pakken, slik at du slipper å betale toll. Noen går med på det men ikke alle forstår problemet og vil nok helst se på deg som en "luring"......

Det er ikke toll på Ski!!!!
Men du må betale 24% MVA for å få de inn i landet

Toll på ski innenfor eøsområdet er det ikke, men vil ikke dette stilles anderledes ved foresendelser fra usa??

Butikker i EU trekker fra lokal MVA før eksport når de sender til Norge. Det gjør de ikke i USA. Hvis du handler i La France, kan du trekke fra 16% fransk MVA, dvs dele på 1,16.

Men sånn utenom det så er det enkelte varer som er ekstremt billige i USA, InBig har lenge vært latterlig billig der, stockli solgte også stromrrider billig på vestkysten.

Ellers er jo dollarkursen utrolig lav nå...

jeg vet får man trukket fram moms i USA så lenge man kan bevise at det skal ut av landet - sjekk med et såkalt "taxback"-kontor.

Det e uvanlig å oppgi priser inkl. mva i USA så hvis det står 100 dollar på nettbutikken, må du uansett alltid gange den prisen med 1,24 for å ta med 24
% norsk mva. På endel ting er det også toll, f.eks på klær er det 11,8% i tillegg. På sportsutstyr er det ikke toll så vidt meg bekjent, ikke når vi kjøper inn til butikken vår hvertfall. Under sportsutstyr går ikke klær, med mindre det inneholder gummi da er det 5,7%!!! Endel folk tror at alt er billigere i USA fordi prisene på nettet er så lave, men gang alt med 1,24 så ligger det ikke så jævli langt unna her hjemme, men kommer du over tilbud kan det være bucks å spare. Tar du med frakt blir det dyrt, når vi kjøper for 100000 så klarer vi å få frakten ned i 5-9% men legger du det oppå prisen og så ganger hele dritten med 1,24 så sitter du stort sett igjen med denne kalkuleringen. Dollarpris * 10= norsk pris, og det stemmer stort sett.

Driver du nå propaganda slik folk skal kjøpe av dere? Hva slags butikk driver du i grunnen?

har handlet fra moosejaw et par ganger, 39.95 dollar i frakt uansett vare, prisene er oppgitt ex mva, prisen du får blir trukket fra visa, uten mva, tull osv, men du må betale norsk mva til DHL som benyttes som transportør og "fortoller" det. Når du har handlet er det mulig å bli "medlem" og da får du 10 % på alt du kjøper, med litt smisking så får du 10 % også på første ordre. etter mva og frakt sparte jeg ca 700,- på TNF jakke i fjor, sjekk dollars kurs......

fujatives koster 299 dollar på skiershop.com hvor mye vil det da koste å få de til norge? virka som det var litt delte meninger her...

selger ikke ski. dessuten er det fakta faen ganske fett nok med US pris gange 10.
setter du alle sakene du kjøper inn i dette regenstykket ((klærpris*1,118)+frakt)*1,24*dollarpris så blir ikke det langt unna USpris*10 ved kjøp fra Norske og utenlandske nettbutikker er det ganske vanlig.
TNF Baltoro jakken er f.eks dyrere fra Moosejaw enn fra sportsnett.no

TNF stretch infusion er 4150 hos moosejaw og 4695 hos sportsnett, altså hele 550 billigere! Ikke mye spør du meg.

Seth pistol koser 5450 hos cham3s i frankrike uten frakt, så så enormt mye billigere er det ikke.
Men treffer du på et salg så kan du klart gjøre killer deals over there

Tenker du på hvor mye mer vi faktisk tjener i norge så er egentlig prisene latterlig lave! vi ligger 20%-30% minst over menigmann i f.eks frankrike og hvis prisene ligger mindre enn 20-30% over frankrike er det jo da faktisk billigere, ikke sant?
Eller mener du at de som driver butikk skal drive det på veldedighetsbasis? De skal jo spise de og?
Dessuten skal prisen på en vare gjenspeile bedriftens kostnadsnivå, det betyr f.eks at nettbutikker alltid skal ha lavere pris.

Du tenker kanskje ikke på at vi er medlem av EØS og at prisnivået må være tilnærmet likt i Norge og resten av Europa for at Norge skal være konkuransedyktige...

Kjøpte Rossi Bandit XXX fra T-P i forfjor
Pris i norge 5999,-
Pris fra T-P inkludert frakt og MVA ca 4000,-
Da var det 2000 å spare!

Dynastar Big Prorider koster bestilt fra Frankrike og betalt norsk moms ca 6000kr (inkl frakt og norsk moms), i Norge koster vel denne modellen rundt 9000. Det er nok MYE og spare...!

Ser nå også et annet eksempel her med 2000 kr spart, kanskje det ikke er mye for dere, men for meg er det mye penger..

Dra til USA
Kjøp det du trenger...
...og dra noe pudder i UTAH i samme slengen

Litt dyrere men vel verd det hele, hvis man absolutt må altså.

Jeg kjøpte Sanouk fra telemark-pyrenees. 7000kr hjemme i kassa.

En kan jo også si at siden vi er med i eøs må vi være konkurranse dyktige på lønn, mener du dermed at vi skal gå ned 30% i lønn?
Såklart det er mye å spare på kursforandringer, dere har vel hørt om valutaspekulanter, de lever av det.
Hvis ikke prisen hadde vært lavere i alle landene dere nevner hadde det vært rart!!

Til KF:

Er det ikke 0,24 en må gange med?

F.eks et produkt til $300, dette skulle da bli $300 + frakt $40 (UPS flat rate) * kurs 6.2 = 2108 NOK * 24/100 el * 0,24 = 505,92 NOK i moms => sum produkt i NOK = 2523,92

bruk jetcarrier, da lønner det seg!!!

 
Annonse
Annonse
Annonse