hvilken topptursekk?

trenger en sekk som har følgende funksjoner, feste ordning for spade, drikkestystem, feste for ski. Liten og grei sekk som sitter godt på. Sett det finnes et par på markedet, de som jeg lurer på er: Salewa Radical 25, DaKine Heli Pro. Eventuelt noen andre merker. Har dere noen erfaringer med topptursekker, hvilken er best? Kjør debatt!

Jeg synest at Bergans Backcountry Guide er bra. Bra med festemuligheter og gaar an aa aapne sekken fra begge sider, stor fordel naar skia henger paa sekken.

Osprey Switch 25+5

Lowe Alpine Snow Attack er bra

HP er en slager. Poacher for litt mer pargas.

Men hvis du faktisk skal bruke sekken på topptur (og ikke bare i bakken) vil jeg sterkt anbefale en litt større sekk (type 40 liter). I en 25 liters sekk blir det fort veldig trangt hvis du f.eks skal ha med jakke, men ikke gå med den. Husk at spade etc tar endel plass. Hvis du f.ex også skal ha med stegjern blir 25 liter ALT for lite.

Enig med kanutten. En topptursekk bør være ca 40 liter. Big Wall er en finfin sekk til lengre toppturer. Enkelt festesystem til ski, tilpasset dagens fatski. Gode festemuligheter for isøks og sikringsutstyr. Genial patent med å rulle sammen toppen av sekken og festeanordning på siden som gjør at sekken er veldig fleksibel mhp antall liter som fylles opp. Heller ikke svindyr

Arcteryx M40 er en fin sekk. Den har rullelokk og finns i en
mindre utgave også. Kanskje best for snowboard.

Bruker sjølv Osprey Switch 40+5 og er meget godt fornøgd.

40 er mye, 45 er FOR mye. Med bare 25 liter må du ha en rimelig stiv ramme eller annen stiv polstring, med mindre du går med fullstappa sekk. Se etter en sekk med topplokk og låsing av topplokket med spenner, ikke glidelås. Glidelåser på sekker ryker etter kun kort tid. Spenner holder i tiår. Lowe Alpine er mitt heteste tips.

fikk en osprey sekk av kjæresten til bursdagen,switch 25+5. Jeg har hatt endelsekker førog må si ingen kan måle seg. følgende sekker inngår og har inngått i min bod; north face skisekker, arc teryx bora, bergaus extreme 45, lowe alpine countour 40 liter. Ingen ligger i nærheten. Osprey sekken er rett og slett helt sinnsyk!!!! Prøv den på å du er solgt!!!

mvh
Kyrre

Arc´Teryx
M20, M30, M40

Velg str etter behov

http://www.arcteryx.com/product.aspx?group=Packs&prod=1356

Ellers enig med Kanutten.

Backcountry Guide er veldig bra. Den største versjonen. Har brukt den flittig siden den kom. Meget fornøyd. Genialt med åpning av hele rygg plata. Finfin lomme for spade og søkestang, oppheng for drikkesekk, og geniale lommer til feller på sidene. (Så slipper su styre med å brette nøye og putte dem i posen

har brukt helipack et par sesonger... til tross for at den er liten (10L, men rommer søkestang, ekstra genser votter og matpakke + drikkepose) er den god... sitter som et skudd på ryggen, meget god kvalitet (brukt den fra alt fra fjellturer til birkensykling).. har brukt den med både snowboard og skateboard, begge deler sitter godt på sekken... har aldri brukt den med ski, og tror heller ikke at festemulighetene for ski er spesielt gode...

et bra valg hvis du trenger en liten slitesterk sekk til allsidig bruk

+ for "bananlomme" i netting

sjekk produktomtaler på www.freeride.nu

du finner det under restisjoner (? ekke helt rå på svensken)

her vil antagligvis finne mye info..

Det er mye jåleri og merkebevissthet.

I en større test av dagstur/toppturersekker i Fjell og Vidde kom Bergans 50 l Alpine Guide best ut; kvalitet, bærekomfort, pris, osv. Dersom man tar forholdet pris/kvalitet, og ikke bare er snobb hadde ikke jeg vært i tvil; se eventuelt på varianten på 40 l eller Back Country.

Haglofs Rand 38...erfaringer?
Hvor kan man kjøpe denne? sportsbutikker får den ikke, gått tom på lager sier de..

Det er ingen. Jeg gjentar. Ingen som gidder å slepe rundt på en 50-liters sekk. 50 liter. På størrelse med en idrettshall. 35 liter er maxgrensa. Når vi først prater om produsenter som begynner på B. Bergans er i verdenstoppen på sekker. Eller sjekk ut Lowe Alpine.

 
Annonse
Annonse
Annonse