hvilke telemark bindninger skal man gå efter

Jeg er ikke klar over hvad der sker inden for telemarkbindninger, jeg har kørt på chili indtil nu...

....avhenger veldig mye av hva for egenskaper du vil ha ut av bindingen din. Rottefella R6/R8, Linken, Voile Hardwire, Rainey Hammerhead etc. er alle bra bindinger men med veldig forskjellige karaktaristika; noen personer liker visse bindinger og hater andre - ikke alltid av objektive grunner.... Om du kan se da til att teste noen forskjellige typer innen du velger. Har selv kjört Linken i 4 år og testet stort sett allt på markedet. Kjörer R8 neste vinter.

Bomber Bishop er den klart beste bindingen på markedet, men den er svinedyr (ca. 3.200,-). Dette er en platebinding som IKKE går i stykker slik som Linken. Se den f.eks. hos Oslo Sportslager.

Kjører selv på Chili og det fungerer bra. Hvis du har wire utgaven bør du kontakte Rottefella og få stålstagene. Dritt når disse ryker på puddersafari! Ha med wire i backup! Har du bestemt deg for å bytte og har litt penger kjøper du Linken bindingen, den sitter som et skudd! Men kjører du ikke veldig exstremt så holder Chili lenge, bruk heller de 2000kr på noe annet. Kult med Dansker på Telemark!

har ikke hørt noen bra ting om den av de som har testet den,....

Første utgave av denne bindingen var ikkje god - siste to år er den vinstnok bra

Første utgave av BB hadde for løse fjærer og for "lett" "roll toe box" slik at den ikke ytte nok motstand ved løft av hælen. Dette er imidlertid endret, og min 2003-modell er helt RÅ! Du kan velge mellom to hardheter i fjærene, og med to fjærer i hver binding får du da tre ulike hardhetsgrader. Hvis du veier over 85 kg, bør du gå for to harde fjærer, hvis du da ikke skal bruke BB som langrennsbinding??!?!

Finnes det ingen uavhengige tester av bindinger??? Kanskje et tips til FriFlyt redaksjonen??

Den er "uhøytidelig" testet på drifter
http://www.drifter.no/cgi-bin/main.cgi?action=testarchive&parm=display

Selv holder jeg en knapp på linken, den funker bra nå, de første barnesykdommene er eliminert og sitter bra og presist. + at den er lett å ha på og av...se på linken.com, og de som bruker den, bør være argument nok for linken

At ALLE norges beste telemarkkjørere er på team Rottefella er det vel du mener! At linken har et på alpin jibbere som aldri står telemark på teamet spiller vel ingen rolle..

hehe, joa, ser at de har et knippe med hoppglade guttunger, tenkte først og fremst på Narvikgjengen som var med fra starten, og selv om Ronny Dahl har festa hælen er han vel ikke å regne som en helt ubetydelig teliskjører for det...

sant nok med dahl..

Men hvorfor tester ikke FriFlyt bindinger på like linje som de tester ski??

 
Annonse
Annonse
Annonse