hva skal jeg velge av kamera mon tro...?

Hei!
Jeg har tenkt og gå til innkjøp av ett kamera men er helt grønn så hakke peil på hva jeg skal velge.
Det eneste jeg har sett for meg er att kamera som jeg velger må ta mange bilder i sekundet (hopp sekvenser o.l) relativt brukervennelig og veldig robust, det siste er veldig viktig, kjøper det inn for ski klubben jeg er med i, og er ment til og kunne lånes ut til våre medlemmer.
Pris har selvfølgelig litt og si, kommer an på hvor mye kommunenn casher ut smile
setter pris på tips...

pyroskate.net

Hei,

Jeg har et Nikon D70s og er knallfornøyd med det. Foruten en ting, og det er at det bare tar 3 bilder i sekundet. Skal først og fremst bruke det til skibilder, og da blir 3 bilder i sekundet litt i seneste laget.

Nikon D200 og Canon 30D tar 5 bilder i sekundet, men er jo en del dyrere.

Etterfølgeren til D70, D80, tar også bare 3 bilder i sekundet.

...for actionfoto bør du ha fem bilder per sek. Jeg tror Canon d30 er det billigste alternativet, men det fins mye bra brukt på foto.no.


Redaktør, friflyt.no

Når det gjelder antall bilder per sekund osv., er det etter min mening ikke her hovedproblemet med f.eks. D70 ligger. Bufferminnet er nemlig alt for dårlig. Det betyr i praksis at du kan ta 3-4 RAW-bilder av gangen før kameraet må lagre bildene på minnekortet. D200 tar 21 RAW-bilder i en serie med opp til 5 bilder i sekundet. (Du kan velge hvor mange bilder kameraet skal ta i sekundet, men altså max 5)
Jeg er helt avhengig av å skyte i RAW. Mange har derimot ikke dette behovet. Er du ikke avhengig av optimal bildekvalitet eller å kunne ha full frihet ved etterredigering av bildene, kan du like gjerne skyte i JPEG. Da vil du få mer plass i bufferminnet, som da fører til flere bilder i en serie.
D200, som er et utrolig bra kamera for skifotografering, bør forøvrigheller sammenlignes med EOS 5D, selv om dette er et fullformatskamera.

Uten å vite hvor mye penger du planlegger å bruke er det vanskelig å komme med et godt råd.

Men D200 som er nevnt her er jo et svært godt kamera. Om det er for dyrt kan du jo gå for D80 som også er et godt alternativ. Har du ikke budsjett begrensniger så kan du jo bare velge det råeste du finner. Mann får det mann betaler for i kamera verden...

D70 var et godt alternativ, men pr dags dato er det ikke lenger noe godt kjøp da det finnes bedre alternativ i samme pris klasse. Du kan jo også vurdere et brukt kamera; www.foto.no bruktmarked.

Lykke til.


mvh Sverre

Canon sitt 450D er jo et alternativ? Eller 1000D hvis du vil ha det rimeligere.
De tar opp til 3 bilder p/s så det er jo ikke så gærent for deg som ikke kan så mye om speilrefleks wink

Siden du er heilt grønn så bør du vurdere kompaktkamera og ikkje speilrefleks.
Da vil det også være enklast å bruke for skiklubbmedlemmane i tillegg til at det koster mindre om det skulle bli knust...

du burde sjekke ut dette kompakt kameraet. det tåler sinnsykt mye og kan ta ca 10 bilder i sekundet. har et slikt selv og er veldi fornøyd.

her er linken: http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=104625#

nikon D80 er jo veldig godt for ikke en helt gal pris. også et solid og lett brukt kamera.
vil du ha et kamera som kan ta mange bilder så what about casio ex-f1 som kan ta helt latterlig mange vilder i sekunde. (60 bilder i full kvalitet) og filme med full hd 1200bilder i sekunde.

 
Annonse
Annonse
Annonse