hva med Nikon d70s?

Vurderer og kjøpe meg et nikon d70 s. noen som har erfaringer med dette. positivt/negativt?

har ikke prøvd det, men har hørt at det skal være et meget bra kamere (bedre enn EOS 350D)


NMN

Har en kamerat som har d70 og ei i klassen min som har eos350d . Jeg har prøvd begge og må si at d70 er en god del bedre en 350

og det at du kan ta et objektib fra et annet Nikon kamera og sette på sette på D70 er genialt.
På EOS 350D kan man f.eks ikke ta et objektiv fra 20D og sette på.
Stort pluss til Nikon...


NMN
las

Såklart du kan bytte objektiv mellom 350d og 20d, det er ikke slik at objektivene er "låst" til det enkelte kameratypene.
Det er jo laga objektiver som er laga spesielt for 350D og 20D (og 300D og 20Da) de bruker objektivfatning EF-S, som er tilpasset digitalfotografering i forhold til den normale objektivfatningen for Canon kameraer og objektiver, EF.
Kameraer med EF-S objektivfatning kan bruke objektiver med EF objektivfatning, men kameraer med EF objektivfatning kan bare bruke objektiver med objektivfatning EF, òg ikke EF-S.

har hørt at d70 e the shit!

Spar / lån noen lakser til, så shopper du en D200 som kommer i desember. 10,5 MP, 5 bilder i sekundet +++. Nesten like bra som D2X, men til under halve prisen. Tror neppe du får bedre value for money på dagens utvalg av DSLR-hus.

mener at man ikke kan ta et objektiv fra 20D og sett på 350D.
Forskjellig størrelse???


NMN

Garfield:
Som Las sa kan du bruke alle objektivene du kan ha på et 20d på et 350d. Alle EOS-kameraene har EF-fatning (de digitale også EF-S) som gjør at man an bruke objektivene om hverandre. Selv om 20d er et større kamerahus, så har de samme objektivfatning. Hvis dette ikke hadde fungert, hadde hele EOS-systemet til Canon vært en vits. Skulle man da kjøpt nye objektiver til titusener av kroner hver gang man byttet kamerahus?

Takker for veiledningen...


NMN

har man en gammel linse som ikke er helt kompatibel kan man få error 99. dette har bare med at linsa ikke har den motorikken kamera krever.
bare et tipssmile

stemmer at man kan få err99, men dette er hovedsaklig med Sigma-objektiver. Disse kan sendes inn og bli oppdatert (gratis hvis objektivet er mindre enn 5 år gammelt).

Tilbake til Ole Kristians innlegg: Har ikke d70s selv, men har hørt mye positivt om det. Ingen tvil om at det er et veldig godt kamera.
-Harald

las

hadde kanskje ikke vært så dumt å prøve å besvare det Ole Kristian egentli lurte på rundt et eventuellt kjøp av D70s? er vel en grundig avsporing når vi har begynt å diskutere canons ulike objektiv fatninger!? wink

Jeg har desverre ikke noe erfaring med digital nikon så jeg tror at jeg egentli ikke at jeg kan bidra med veldig mye, men det som er viktig er at du bør tenke gjennom hva du skal bruke kameraet til og hva slags funksjoner som er mer viktige for deg enn andre funksjoner. Derfor har jeg lagt ved et par linker der du kan lese litt om kameraet opp mot andre kameraer og en som sammenligner D70s og D200.
her er en link som har testet d70s, den omtalte canon 350d og et annet olympus kamera: http://www.akam.no/test/speilrefleks/test_av_3_speilreflekskameraer/17915
Jeg ble også litt hengt opp i Endre Løvaas' forslag om å heller spare til en d200, så jeg legger ved en link som sammenligner D70s-en og D200-en: http://produkt.akam.no/vis_side_ved_side.php?pids%5B%5D=29577&pids%5B%5D=38200&Sammenlign=Sammenlign
Så håper jeg at disse linkene kanskje kan være litt til nytte.

kompisen min som har det første d70 tar mye finere bilder enn hva jeg gjør med mitt 20d. men det skal sies at jeg har hatt mye feil på mitt av ukjente grunner.
3 gangen det er inne på under et år!

takker for alle svar.. blir nok med at jeg venter litt og handler d200 etter å ha sjekket litt på nettet...

Hva med nikon D50, noen som har erfaringer med dette kontra eos 350d? batteri, brukervennlighet osv. er ikke veldig pro innen foto, men har lyst til å lære. Noen forslag til gode SLR-kameraer? Pris i klassen D50-eos 350D.

du kan gå inn på tidkigere forum på foto.no.. du finner helt sikkert noe der...

Hvor mange lakser forsvinner fra reisekassa ved kjøp av D200?? Sånn ca?

Hos FotoVideo, i alle fall. I USA koster det ca 1600 dollares.

 
Annonse
Annonse
Annonse