hjelp! kneproblem!

har over en lengre periode selv etter skiavbrekk hatt litt problemer med venstre kne. er litt svakere der når jeg jeg f.eks reiser meg opp. kan heller ikke lenger sitte lenge i bil eller på kino med bøyde knær, før det blir plagsomt å jeg må strekke på det. ser heller ikke ut til å bli bedre. står mye på ski og hopper og lander endel fakie. en annen ski-bekjent har mumlet om det samme. hva er dette? kjent belastningsskade? slatters, vridning? hva kan gjøres? setter pris på alle svar

SPØR LEGEN!! eller ring 113

dette høres ut som en belastnings skade.
I værste fall må du operere for å fikse skaden.kanskje du også må være en passiv jibber i en hel sesong..!

spør legen du!

Fikk selv amputert begge knea grunnet belastningsskade av telemkjøring. Kan se alle Ringenes Herre i strekk uten å måtte strekke på beina. Det er porno det. Får dessuten gratis minibuss hos skattebetalerne.

Hores ut som Jumpers knee for meg.
Ta forbindelse med en lege, og finn en losning sammen med ham. Om kneet ditt er svakt, finnes det en mengde knestotter du kan bruke.
Selv er jeg avhengig av a bruke en, som jeg kjopte fra folgende firma:
www.genii-orthotics.com
Men det var etter en serios kneskade.

Hmm........ Har selv problemer me et Kne, men har gitt seg betraktlig nå håpet jeg, det er en belastningsskade i det ene side leddet i kneet, min skade er "scenebetennelse" da, gikk på medisinen der i 10 dager, betennelsen er snn delvis bort trur jeg, kjenner ikke så mye til det ihværtfaill, siden nå kjører jeg med "knestøtte" for å støtte det opp, men dette var nå iallefall det jeg har å bidra med, ta kontakt med lege du!

Lykke til jibber

Jeg har også slitt med overbelastning i begge knærne oga ski kjøring og for hard trening.
Jeg er nå avhengig av å bruke kne støtter når jeg kjører, av den typen du får kjøpt i sportsforretninger. De fungerer veldig bra.
Jeg vil også anbefale forsiktig trening av kneet, men vær veldig forsiktig så du ikke overbelaster det.

Det er vel lite trolig at det er "scenebetennelse" smile

det er vel bare en ting å gjøre. hvis du vil ha bort dritten, ro ned foten hele sesongen. og lett belastning. hvis du har så vondt som du sier.... ellers blir du plaget med dritten senere.

har hatt mye skader selv....

Har selv problemer når jeg f. eks. sitter på kne eller av og til vrir meg rundt stående. Har fått diagnose minisk eller slitasje. Lege går da inn med sonde og skjærer vekk/fjerner løse deler/utvekster i knee. Skal gjøre dette om et par uker, har kompis som har gjort det samme nå nylig. Som regel fin etter 1-2 uker (dvs kan stå på ski igjen). Men som sagt gå til lege....

Hvis du hadde nevnt hvor smerten sitter, hadde en diagnose vært lettere å stille...
Har hatt en del trøbbel og vet om en del triks mot enkelte kjipe ting.

takk for alle tips og råd, burde kanskje ta en tur til lege eller kiropraktor. men det føles ikke så alvorlig. merker det som sagt nesten bare dersom jeg ikke får anledning til å bevege meg eller strekke på det jevnlig. har ikke gått utover eller vært plagsomt under skikjøring. knestøtte er kanskje løsningen? spørsmålet er bare hvorfor det ikke blir borte, og om det betyr at det blir verre. mener smerten\irritasjonen sitter midt inni og kanskje delvis under selve kneskålen. dukker spesiellt opp dersom jeg sitter statisk med bøyde knær over litt tid. bare på venstre kne og opphører dersom jeg beveger meg\strekker ut benet. klokere?

skjønner ikke problemet ditt jeg. hvis det ikke går ut over skikjøringen din og du merker det kun når du sitter. sliter selv med knæra og ser ut som hele skisesongen går til helvete for min del. blir en dag på meg til jula hvis jeg klarer ellers så blir det dårlig resten av sesongen. så jeg kan liksom ikke se helt problemet ditt. men du kan jo prøve å strekke ut senene i kneet ditt da, kanskje det hjelper litt.

Litt smerte må man regne med. Slet med kinobesøk og bilturer i et dusin år, men kjørte på ski så mye jeg kunne. Det var nada problem å kjøre ski, så det var ingen krise. Vet ikke hvorfor det forsvant. Mulig pga hvileår. At jeg ikke har fått det tilbake kan nok være pga at jeg nå tøyer mer. Tøying er viktig!! Å massere kneet(og nedre del av lår og øvre del av legg) og dytte litt rundt på kneskålen før man belaster det skikkelig funker bra for min del. Jumpers(som jeg har hatt) kommer lett når kneet er kaldt og det er lite sirkulasjon. Hvis du ikke har en thai-massøse som kan kose med kneet før du lander harde landinger, funker det å gnukke litt på kneet med hansken gjennom skibuksen. Ha foten strak slik at skålen og sener sitter løst når du gnurer ivei på kneet.
Er du innom sats eller andre kjipe steder, hold deg unna legcurl(hvor du sitter og sparker). Denne øvelsen gir deg jumpers på rappen.
God bedring!

Vanskelig å si hva som feiler kneet ditt med så lite informasjon, men en ting er ihvertfall sikkert, og det er at kneproblem og skisesong er en kjip kombinasjon!
Knestøtte vil IKKE løse problemet, men heller gjøre kneet enda svakere pga den falske støtten. Det positive med en knestøtte er at den holder kneet varmt, men da vil jeg heller anbefale et ekstra lag med ull.
Styrk kneet med balansetrening og lette knebøyninger på èn fot, oppretthold full bevegelighet i kneleddet. Massasje og bevegelse av kneskjellet før og etter skituren er et godt tips, og husk å være godt oppvarmet før du begir deg ut i bakken!
Kiropraktor vil nok ikke kunne hjelpe deg, men prøv en fysioterapeut....

Mitt råd: Stikk en tur til NIMI (norsk idrettsmedisinsk institutt). De finner fort ut hva det er.
For min del var det noen innleggssoler i skoene som skulle til for å forbedre kneproblemet.(hadde samme symptomene som deg)

for min del kvittet jeg meg med mine lignende symptomer når kiropraktoren min ba meg få bygget opp en såle for indre fotbue.
Strolz støvel eller comformable-såle forandrer vinkelen i fot/ankel som videre forandrer ev felstilling i kne. Nedfallen fot fører til innoverrotert kne og ujevnt drag i kneleddet.

hei,
har hatt lingnende problem, har vært hos div leger (også på nimi) uten å få et klart svar. mine generelle tips: bruk vanlige knebeskytterer uten støtte, både fordi det er trygt og spesielt fordi det holder knæra varme, tren mye lett og tøy låra spesielt, og husk å ta tranen din, det er ikke kødd en gang

Det høres ut som du kanskje kan ha et et lignende problem jeg har. Det kommer under samlebegrepet patellafemoral smertetilstand... Søker du på nettet om dette så finner du MYE.. Helt vanlig skader som går på leddflatene mellom lårbein og kneskål. Symptomer er at du kjenner knaselyder når du reiser deg opp fra feks en stol. Andre er at det kjennes ut som en har potemel i kneet når en flytter rundt på kneskålen. Eller du kjenner at overflaten kneskålen glir mot når du flytter den langt fram pg tilbake (med utstrakt fot) er ujevn..
Grunnen til at en får det kan være slag mot kneet, hjul/kalvbenhet, ulik lengd på ben, plattfot, sykling med for lavt sete etc.. Finnes ingen god behandling for dette. Eneste som har dokumentert positiv effekt på tilstanden er å trene lårmuskelaturen rundt kneet. Det er vanlig at det kommer seg over tid. Men det er en skade som tar lang tid å få og lang tid å bli kvitt. Typisk flere år. Men mist ikke motet. Du er svakt rammet og om du ikke provoserer skaden kommer du nok til å bli kvitt det en dag. Treningsprogram: sykling på lett gir med høyt sete, lett styrketrening uten for stor vinkel i knehasene, unngå kaldt kne... og crawl er den aller beste form for trening. Uansett så er det meste som ikke gjør vondt bra..

Du har belastingsskade som det hete på så fint. Gå for all del ikke til kiropraktorsad, kjøp en knestøtter, prøv å unngå å lande fakie denne sesongen, svømming kan hjelpe, aku(nåler), masèr området rundt kneet, hold varme i det. tabl. hjelpe aldri, dem gjør bare at du bedøve smertene, ender opp med at du blir avhengig. Det som vanligis skjer når landinga går til helvete er at vrir kneet, slår det noe skikkeligt, er at bakom kneet er det finn blank overflate, slår man seg ofte kan det ofte skje at man fliser seg litt opp der bake. det dumme med det er viss du tar oprsj. er du har 50/50 sjanse for å bli bra igjen.

vis du har tatt kontakt med lege, be han om sende deg direkte til mr-røntgen

Du sier "men det føles ikke så alvorlig. merker det som sagt nesten bare dersom jeg ikke får anledning til å bevege meg eller strekke på det jevnlig".

Det betyr: noe er galt med kneet ditt. Så enkelt er det. Hvis du venter og ser, og prøver å kjøre litt nå og da, osv, så ender du fort opp med kronisk skade, f.eks. jumpers knee som er nevnt. Jeg pådro meg jumpers knee ved å ikke ta slike symptomer seriøst, og slet med det i seks år. På det verste kunne jeg ikke en gang løpe o-løp uten å ha helvetes vondt i kneet neste dag (o-løp er ikke kjent for å være veldig belastende for knær i tilfelle noen var i tvil om det).

Så mitt klare råd er: dra til lege og finn ut hva det er, deretter gjør du som du får beskjed om, slurver du med treningen kunne du like gjerne spart deg legebesøket. Men: ingen almennlege klarer å diagnostisere slike ting, du må få henvisning til spesialist (eller gå direkte til en spesialistklinikk som koster noe mer).

(Jeg ble tilslutt kvitt jumpers knee fordi jeg slet korsbånd og leddbånd og ble tvunget til ro etterfulgt av langsom og kontrollert opptrening, aldri så galt at det ikke er godt for noe. smile

 
Annonse
Annonse
Annonse