gotama med telemarkbinding for nybegynner

Hei.
Jeg har kjørt alpint siden jeg var liten, og har lyst til å begynne med telemark. Mitt spørsmål er: Gotama med telemarksbinding, er det greit for en nybegynner? Jeg har gått masse på bortoverski og kjørt masse alpint.

Begynn ikkje på bra ski og utsyr, lær deg telemark på fjellski og lærsko...då får du grunn teknikken inn og du verte betre på telemark

mulig for deg å teste ut dette, på Trysil 13-14 nov, Geilo 27-28 nov og hemsedal 4-5 des, før jul. Da er demoteamet til Völkl på disse stedene. Der har vi med Gotama med telemarkbinding.

Ikke hør på dette tullet!!! Har du stått mye alpin før har du allerede det meste som skal til for å få taket på telemark!!! Gottama er en myk og fin ski som vil passe deg perfekt!

Da er i såfall mine enestående for de er sletts ikke myke

er tokmjuka!

Det beste med telemark er de bakstreverske holdningen du kommer til å dundre gjennom med et par sjelesvake ski som gotama.

Völkl for President. (eller rambukk).

Jibbar sier løp og kjøp.

Vet ikke hva du legger i å ha kjørt mye ski tidligere ....? Men å benytte Gotama som en nybegynner ski til telemark er ikke noe jeg vil kalle ideelt. Dette er (som du sikkert vet) en meget bred ski som ikke er kjapp fra kant til kant, vanskelig å få på skjær, har stor sving radius og stiller store krav til skoen og binding du bruker (les: her trenger du høye stive sko og en binding som sørger for at skoen ikke vrir seg i bindingen). Hadde jeg vært deg ville jeg gått for en ski med bredde på ca 75-85mm på midten. Gotama er en ren pudder planke og egner seg overhodet ikke til bakke kjøring. Det er jo her du mest sannsynlig tilbringer dine første uker.
Men skal du derimot rett ut i løssnøen og kjøre store pudder svinger er dette en fantastisk ski, både til alpint og telemark.

Kjøp en mellomting. BS 86, gode gamle xx osv. Det finnes mengder av ski i samme klasse - alle disse er uten unntak bedre enn Gotama til norske forhold. Med mindre du har tilgang til et fjell som har dobbelt så mange høydemeter som Hemsedal og bunnløst pudder fra desember til april. Men det er klart - Gotama tar seg adskillig bedre ut som poserski enn de overnevnte kjedelige standardskia.

er en MYYYYK ski ja.. for de som lurte på det..

Gotama er sletts ikke MYYYYYYYYYK!

Jeg har de jo selv.. Og jeg har Dynastar prorider. Og jeg har hatt xXx, explosive bla før. Gotama er myyyk... Kan sammenlignes ganske så mye med nye seth pistils og pocketrocet i flex.

takk for svarene. grunnen til at jeg spurte om akkurat gotama er at jeg har et par (ja de er ganske myke) og lommeboken er ikke alt for full.

 
Annonse
Annonse
Annonse