goretex vask

har en burton ski-jakke som jeg skal vaske. jakka er hvit, så mökka synes tydelig. har kjöpt spesialvaskemiddel for hi-tech materiale, og impregnering.
men i og med at jakka er så skitten (spesielt nederst på ermene) lurte jeg på om jeg skulle ta en runde med vanlig vaskemiddel först. blir porene i goretexen (det er vel egentilg ikke 'årtnli' goretes, men burtons variant, men uansett...) ödelagt av det?
noen som har erfaringer å dele?

Bruk omo color så går det greit!! elle milo...bare det ikje er blekemiddel i vaskemidelet så går det bra for membranen men jakka blir sannsynligvis ikje ren uten at det er blekemiddel!! Blekemiddel "ødelegger" gore-tex e.l.
Men min erfaring er at du bare kan gje opp å få en hvite "gore-tex" jakke ren!!
Lykke te

Du burde ha tenkt på det før den ble så dritten. Å vaske den ofte hjelper å holde den ren. Når skiten først har grodd inn skal det mye til å få den 100% ren.

Bruk IKKE skyllemiddel i vasken og stryk jakken på lav temp når den er tørr.Dette for å åpne fiberne...

Du kan spandere 275kr på levere den på ett renseri, da vasker/renser de jakka, pluss at de impringnerer den med sånn gore tex greier.. Funker knall

ingen vits i å ha gore-tex i det hele tatt hvis det er drit møkkete, da kan du likesågodt ha en bomullsjakke som du impregnerer godt. Vet du hva gore-tex er skjønner du dette.
Vask den godt, SPRAY den godt mens den er våt (ikke bruk wash-in) og kjør den i tørketrommel eller strykejern på svak varme. Dette er for å "fluffe" opp fibrene slik at de bruker større plass og tetter bedre mot fuktighet!
Tror de bruker wash-in på renseri, sjekk dette hvertfall før du evnt. leverer den der!

s

Vask med vanlig omo color etc. som nevnt tidligere må du bare passe på at det ikke er blekemiddel slik som det er i alt vaskemiddel for hvit tøy.
Ellers her jeg hørt at du ikke skal bruke flytende middel- Milo - fordi dette tetter porene, men kan hende det er humbugg!
Med Gore-tex er det viktig å kjøre i tørketrommel for at stoffet skal holde seg vanntett og puste bedre. Dette varierer litt med andre membraner.

Tilslutt vil jeg si at når det gjelder wash-in impregnering er det ikke mange år siden dette var det som var riktig å bruke. Bakdelen er at du også får impregnering på insiden og dermed muligens tetter porene mer, men ved spray impregnering vil det være vanskeligere å få fordelt impregneringen jevt og utover alt. Smaken er som baken, men jeg tror ikke du merkser så syk forskjell. Klam blir du uansett i gore-texen eller what ever hvis du er i litt fysisk aktivitet!

 
Annonse
Annonse
Annonse