g3 eller linken?

Linken er best. Dette fordi jeg har brukt 2000kr av mine surt opptjente midler på dem. kan ikke si annet selv om de er hakket tunge og pakker snø..

Noen som har prøvd disse. kunne jo være interesant med tanke på vekt og utløserfunksjon...

På neste års linkenmodell er problemet med snøpakking under bindingen løst...
Selv har jeg ikke prøvd noen av dem, men vurderer Linken etter de siste justeringene.

Til de fleste innleggerne her: Hvis dere bare hadde evnet å justere og stramme skikkelig så hadde dere sluppet bindingsproblemer. De eneste bindingene jeg har hatt problemer med (rent bortsett fra normal slitasje eller "barnesykdommer"wink er pitbull og skyhøy. Ellers så har jeg kjørt Linken problemfritt i to sesonger, og R8 fungerer også overaskende bra, Bombern har jeg bare prøvd noen dager nå og da, men den er virkelig bra. Bruk hode og dra til.

På alle slags bindinger gjør et lag med tynn brun pakketeip underverker dersom snøpakking er et problem. Enkelt, billig og den sitter godt bare du gjør rent først.

har opplevd at linken løser ut når jeg kjører med crispi-sko, men den samme bindingen løser ikke ut når jeg bruker scarpa.. hvorfor?

Hva i alle dager er det?

kanskje for noen en detalj...omstridt emne..

Betyr egentlig at bindingen i naturlig posisjon holder skohælen 2-3cm over hælklossen. En må legge vekt på for å presse denne ned...opptil 15-20kg hos enkelte.

Disputt om hva dette har å si, men en ting er sikkert: at en får tuppa i trynet ved hopp, om en ikke monterer bindingen bakfor tyngdepunktet da!!

O2 har fikset på bindingene dette året...behøver ikke vente til neste år min venn...

.....synes nå jeg. Kjører på G3 og Linken om en annen og synes begge er fantastiske bindinger. Personlig synes jeg Linken er mer stabil under fart og gir meg (som er ganske lett og kjører med T1) mulighet til å dra på mer når det slår en del. En ting til som er veldig bra med Linken er at den oppfører seg mer nøytralt i forhold til G3. Linken er der og gjør jobben sin uten at du merker noe til det. G3 igjen er suveren nå det blir skikkelig bratt da den bygger mindre ut og jeg har en følelse av at den sitter mer i ett med skoen. (Noe den sannsynligvis ikke gjør, men det føles nå sånn for meg) Anti is platen er også en genial ting kara fra Narvik bør plukke med seg. For snør det kram snø så kladder det seg heftig mye med Linken for meg. Vet ikke om dette kan hjelpe deg i ditt valg. Tror uansett hva du velger at du blir fornøyd. Begge to funker fantastisk og det er nesten kun snakk om hva en selv foretrekker og liker. Husk til slutt å stille og justere bindingen korrekt, ellers er alt forgjeves og den perfekte pudder dagen er spolert på grunn av ødelagt stasj..

Tusen takk til den hyggelige fyren med pakketeip-trikset! Det høres rett og slett genialt ut! Kjører nå på R8 og er meget fornøyd, men de gamle røde chiliene mine skal over på steinskia. Har lakka og styrt for å få de til å pakke mindre snø, men pakketeip høres mye lurere ut. Sant som REMA sier, det enkle er ofte det beste!

Jeg kjører på G3 Targa T/9 og kan anbefale disse på det varmeste. Dette er en kompromissløs binding bygget av de råeste materialene bla.a titan som er lettere og sterkere enn f.eks. aluminium + at "anti-is" plata er laget av samme plasten som brukes i visiret på hjelmene til jagerfly piloter..

..men det må ha vært en annen binding...For det syntes jeg var mildt sagt doven binding. Jovisst..!Etter et søk på nettet viser det seg at det ER g3 jeg har testet. Min erfaring er at det er en kjedelig og slapp binding. Kjørte flere ganger foten gjennom bindingen, og dette er ikkeno" stort pluss til de som mener at det er en slags utløsning. For skien sitter bom fast og river knærne i alle retninger før du klarer å stoppe. Og det har heller ikke noe med justeringene å gjøre, for jeg prøvde ALT! Men for all del, jagerflymateriale og alt det der er bra saker, og bindingen er lett og fin.

Mulig jeg er farget etter 3 sesonger på Linken som jeg er strålende fornøyd med. Har aldri hatt problemer med pakking e. lign. Har jeg hatt problemer har jeg fått førsteklasses service etter en telefon til Narvik. Bindingen er dønn stabil og uovertruffen spes. på hardt underlag. Eneste ankepunktet er at den er stor og tung.

Det var ihvertfall mine erfaringer, men alt har med erfaring, kjørestil, kroppstyngde, underlag og fyllenerver å gjøre. Jeg ler ihvertfall ikke av folk som har g3 på sine ski, for de funker sikkert utmerket for andre. Ikke for meg. Jeg kjører mine Linken.

..men hvor ble det egentlig av Skyhøy, sånn apropos jagerfly...?

Ride on!

altså klar du er farget av å ha brukt linken. det er jo en helt annen type binding, bla fordi den har ett knekk punkt...g3 har en mer jevn gange. Dessuten tar du ikke med deg linken på en 5 dagers topptur, det blir bare for teit, men i bakke funker den nok bra. Linken måker også mye snø og hvis du ikke har høye nok risers kan kanten slå borti is/stubber/steiner lettere enn de litt smalere løsningene

He, he, jagerfly...polycarbonat er et svært vanlig plastmateriale, så du trenger neppe å kjøpe deg jagerflyhjelm !! Men det hørtes jævlig high tech ut....

Jagerflypiloter har aldri problemer med snøpakking på visiret, så der kan du se! :P

Skyhøy vandret til de evige bindingsjaktmarker for noen år siden. Der står den ved inngangsdøren og fungerer som paraplystativ, forøvrig det mest nyttige han kunne brukes til.

Kan ikke si noe annet enn at Rottefella R8 er den desidert stiveste og beste bindingen jeg har prøvd.LInken føles for lett+ at når snøen legger seg i just.systemet funker den dårlig.Gå for R8!!

 
Annonse
Annonse
Annonse