fuckings keycardhelvete...

Nå er det faen meg nok! Hvorfor i helvete klarer ikke de forskjellige skianleggene å samarbeide om noe så enkelt som et jævla kortsystem? Jeg synes det er direkte kriminelt å tvinge kunden til å kjøpe keycard etter keycard etter keycard. Kortsiktig inntjening og elendig service.
Kan noen forklare meg hvor mange forskjellige typer kort det finnes? Jeg har levd i troen på at det bare var to (keycard og skistar, som jo er mer enn idiotisk nok), men nå i helga ble jeg i Hallingskarvet konfrontert med at det innad i keycardsystemet opereres med forskjellige frekvenser, ergo har vi nå minst tre forskjellige systemer å forholde oss til... Hva faen er poenget, kan ikke noen reagere snart?
Synes forsåvidt også dette er en sak for FRIFLYT_print ed...

Se til helvete å gjør noe med de fuckings key card-greiene. Nå!

Ja, det er noe forbanna mig. Jeg visste ikke at det var en tredje system, trodde bare det var de anale mongosvenskene i Skistar som hadde ordna sitt eget. Det er som førstemann skriver, dette handler kun om kortsiktig inntjening.

Var i et lite lokalt skianlegg tidligere i vinter, da jeg ga fra meg key cardet, fikk jeg beskjed om at det var for nytt. Det gamle kortet fungerte visst på begge systemer, men det nye var ikke kompatibelt med det gamle syst.
Det endte med at jeg kjøpte et til (gammelt) men syns at dette er for teit
og litt bakvendtland. Om det er et kort som skal funke på ny og gammel standard
burde det vel være det nye?

Var på Norefjell også, de har jo seff en annen standard en Key card, da jeg spurte hvorfor kom de med grom argumentet
"det er det samme som de bruker i Østerrike." JAVEL!!

Forøvrig syns jeg at Service, tilbud, og terreng i norske alpinsentre suger.

at Key card har 2 systemer også finnes det 1 eller2 systemer til.
At det finnes konkurenter er ok, men når Key card kjører 2 systemer så tar det faen meg kaka.

Hafjell er min favoritt. På samme tid i fjor måtte jeg ha key card skulle jeg opp til toppen for å gå langrenn. Altså trodde jeg at jeg måtte ut med la oss si 50 spenn for en enkeltbillett. Men neida. Tror hele greia inkludert key card kom på 170/180 spenn. For en fuckings tur med heisen. Med ryggsekk og joggepinner. Hva med LITT fleksibilitet? (Står ellers telemark).

Er det noen som har fakta om hvor mange forskjellige typer kort man de facto kan støte på? Dette er jo virkelig en sjuk virkelighet...

For Norefjell har verken keycard eller skistar...

Hos skistar i Åre får man i allefall byttet inn kort som ikke de tar kostnadsfritt. Dvs de tar ditt gamle, mens du får et nytt. Helt grei løsning, men når de ikke har det systemet i det neste skisenteret du skal til har du egentlig bare utsatt problemet.

Har kort til Åre, Vassfjellet, Narvik og Harstad og ingen
funker hos hverandre.. Harstad og Narvik har KeyCard,
Narvik tar imot og bytter Harstad-kort, men Narvik-kort ikke
blir byttet i Harstad... Møkk!

Keycard er noe alpinsentrene har innført med kun ett mål for øyet: å få inn mer spenn. Ikke service. Kun spenn. Så da er det jo akkurat samme faen for dem hvordan det funker anleggene i mellom. Ved at det ikke funker tjener de bare enda mer. Skjønner? Det er meningen at det ikke skal funke.

SÅ vidt jeg har fått med meg så fins det tre typer kort. SKIDATA og KEYCARD fungerer om hverandre, men så fins det som sagt gammelt og nytt system av keycard. Har etterhvert fått meg enn pen liten kortstokk av kort..

Det er vel slik at en deponerer for keycardet, det vil si at en får igjen penga når en lever de tilbake. Men min teori er at de spekkulerer i at skikjørerne ikke "gidder/glemmer" levere de tilbake, dermed har de tjent 50 kr ekstra ( for noe som sikker bare koster alpinannlegget noen kroner). Derfor er vil de at færest mulig typer skal fungere. Hadde de villet så hadde det ikke vært noe problem å fått dette standarisert, men viljen er ikke tilstede. Må likvel si at prinsippet med keycard er bra! Merer det ikke minst i alpene, hvor det er stor variasjon i hvorvidt de har keycard eller ikke, at keycard er bra.

Når man leverer tilbake keycardene får man ikke alltid tilbake hele ""depositumsummen"". I Oppdal får man f.eks kun tilbake halvparten. Men jeg har gitt f og samlet meg opp en god kortstokk jeg også som jeg har i skijakka. Nå har jeg 4 forskjellige kort (tror 2 av korta er til samme system) og det går nå som regel bra

Eget kort til vassfjellet, så bruker jeg et annet i oppdal, kvitfjell og enellerannaplassjegikkehuskernavnetpå.

jævlig irriterende at det ikke kun kan finnes en produsent av dette pakket!

Jeg har av prinsipp nekta å sponse Norefjell sitt idiotiske system med annen korttype og brukte derfor heller jojo"en. Keycardet lå dog i jakken hele dagen. Er det bare tilfeldig at kortet plutselig er "defekt" neste gang det skulle brukes ? Synes å huske å ha lest noe om at man ikke må ha kort av feil type i lommen..

Jeg har av prinsipp nekta å sponse Norefjell sitt idiotiske system med annen korttype og brukte derfor heller jojo"en. Keycardet lå dog i jakken hele dagen. Er det bare tilfeldig at kortet plutselig er "defekt" neste gang det skulle brukes ? Synes å huske å ha lest noe om at man ikke må ha kort av feil type i lommen..

Fikk skikkelig lyst til å starte mitt eget system, jeg! Må jo være masse spenn i det der, i og med at det er så mange aktører på markedet. Noen som er hypp på å bli med meg på bølgen?

Skidata heter firmaet som lager KeyCard.
Sånn er det. Sikkert ikke lenge til man får:
KeyCard 2005, KeyCard 2006, KeyCard 2007.

i stedet for å syte kan ikke dere da bare bruke den gode gamle "jo"jo"en" er ingen ekstra utgifter på de korta.

Altså, i fjor MÅTTE jeg ha key card skulle jeg opp en eneste fuckings tur med heisanlegget på Hafjell for å gå langrenn. I tillegg til key card måtte jeg kjøpe et 5-klipps kort eller noe drit. For en fuckings jævla tur. Jeg hadde ikke noe valg. Skulle jeg opp måtte jeg ha key card. Taxi til toppen hadde faen meg vært billigere! Skjønner ù? Du MÅ (i hvert fall i fjor) ha key card i Hafjell. Hele dritten kom på nærmere 200 spenn. Kvalifiserer nesten til førstesideoppslag i VG.

 
Annonse
Annonse
Annonse