fjellsko

snart e jo sommeren her, og derfor tenkte jeg at jeg skal kjøpe meg nye fjellsko. men krever at de har god kraftig såle og at jeg kan gå på bre med dem.. har dere folkens non gode merker jeg bør se etter?? (jeg har ikke høy vrist)

da bør du sjekke ut lasportiva sine sko, men skal du bruke de til bre kan de bli litt stiv å bruke til vanlig fjellturer.

lærskoene til Scarpa. Har selv Scarpa Ladakh, en kraftig og stødig lærsko. I tillegg har den en høy gummilosjering rundt og over tåpartiet som sørger for at den blir svært slitesterk, et must om du går mye i steinurer!
Du kan fint sette stegjern på denne skoa, den har en ganske stiv såle.

http://www.oslosportslager.no/product/2674/7782/341381/Scarpa_Ladakh_GTX.html

Skoa over alle skoa, er helt enormt god og alsidig sko, kan bli for enkelte litt tung til vanlig "hytte til hytte" gåing (synses selv de fungerer tmerket til det å), de er stive, har feste for hurtlig lås på steghjern, de er de beste bre skoene jeg har prøvd, og de er også egnet til is-klatring.

selges hos oslo sportslager

http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=167128

Kan forøvrig slutte meg til hyllesten av Scarpa Ladakh, sjøl om siste innlegg kanskje ikke gir det beste inntrykket av Scarpa, men får håpe det er et unntak. Har vært plaget med litt gnagsår osv når jeg har gått med fjellsko og lette tursko, men dette er totalt fraværende etter at jeg investerte i Scarpaene, det er hvertfall den mest komfortable skoen jeg har hatt så langt, sjøl om den koster litt til å være en forholdsvis ordinær lærsko. Jeg har ikke prøvd den med stegjern, men utfra tidligere innlegg her virker dette å være mulig, sjøl om det nok ikke er en sko jeg ville valgt om jeg skulle hatt hovedfokus på bre, hvilket jeg ikke har. Men som tursko synes jeg denne er sjef, og har nå holdt seg godt i de to årene jeg har hatt dem, sjøl om bruken kanskje ikke har vært veldig intensiv, men mer ordinære fjellturer.

 
Annonse
Annonse
Annonse