diamir

I friflyt nr. 26 stod det om en forsterking av titanal bindingen på stæsj sidene. Men hva heter bindingen? kun titanal? Sitat: "nå har de også forsterket den rimeligere lillebroren, som kommer i relansert utgave som titanal 3." Spørsmålet er egentlig hva storebroren heter.

Fritschi Diamir Freeride, og tåler enda litt mer juling.

Så må jeg bare si at den kom jo for ganske mange år siden da, og er vel knapt en nyhet. det har blitt skrevet om den før i bladet, så vi må snakke om en annen binding

Merket på bindingene er Frischi. Man har ulike modeller: Freeride og Titanal. Freeride er den kraftigste som går til DIN 12 og som kom for to år siden. Titanal serien er den som bare går til DIN 10. Nyheten er Titanal 3, som avløser Titanal 2. Det eksisterer også en Titanal 1.

Fritchie er avleggs, kjøp Naxo!

har du brukt naxo bindingen (siden du vet at den holder, mener jeg)? Problemet med denne bindingen er vel bare at den er helt ny på markedet og dermed ikke har blitt testet av vanlige brukere i tilstrekkelig grad. Er veldig usikker på hvor mye bank den tåler. Hvis du har brukt den mye er jeg mer enn interessert i å høre erfaringer. Ellers kan det bemerkes at Naxo bindingen, i likhet med titanal III, også bare går til din 10.

Var så heldig å få teste naxobindingen sist sesong. Den er utrolig bra å gå med. pga tre rotasjonspunkt får du ikke samme klossete feelingen som med Fritchie. Samtidig er den mere torsjonsstiv, noe som er bra på bratte traverser oppover, og ikke minst når du kjører ned igjen.
Bindingen holdt bra så lenge jeg brukte den, og tror den gjør det fortsatt...smile
PS! DIN skalaen går til 12

Tviler på at denne er mere torsjonsstiv enn Fritschi FR...

Hvor finner jeg omtale av denne bindingen. F. eks en testrapport?

Jeg monterte Naxo på den ene skia i går, monterer den andre i dag, og prøver de i helga. Jeg kan legge ut hva jeg synes om de på mandag dersom det er interesant. Jeg har forøvrig Fritschi Freeride fra før, så jeg har noe å sammenligne med.

Naxobindingen er mere torsjonsstiv en Fritchie fordi støttepunkta fra skinna ned på skia ligger mye lengre ut mot kanten en på fritchie, samtidig som den har to skinner i stede for en.

JA! Vi vil gjerne at du legger ut en test på mandag!!!

Forøvrig må vel de gode gamle titanalene sies å være en god del mer slitesterke en Freeride. At DIN går til 12 gjør ikke nødvendigvis bindingen mer solid

men fordi det var steinhardt i Hemsedal i helgen, fikk jeg ikke testet de. Fungerer dårlig med Nordica W105 på føret som var nå. Jeg får heller komme tilbake med rapport en annen gang.

 
Annonse
Annonse
Annonse