canada

jeg har planer om å bo et år i canada, kanskje bli der lenger. noen som har noen forslag til plasser jeg kan dra? helst en bortgjemt perle der det ikke kryr av turister. hvis noen vet om hvor mye det koster ca. og slike ting så blir jeg veeeldig glad =)

I fjor var jeg en plass som heter Blue Mountain Village, som igjen er ca 15 min utenfor ett lite tettsted/veldig liten by som heter Collingwood. Det ligger i Ontario, ca. 2 timers kjøretur fra Toronto.
Jeg stortrivdes der. På vinteren er det gigantisk skianlegg og på sommeren brukes løypene til downhill mountain biking. Det er ikke spesielt mange turister der, stort sett bare canadiere.
Som sagt, jeg var veldig fornøyd, våde med sommeren og vinteren, og kommer garantert til å dra tilbake.

Revelstoke? Er vel i ferd med å bli ganske kjent/populert, men er vel ikke like turistifisert som wistler.

Air

SBC Skier's Family Jewels http://www.sbcskier.com/jewels.php er verdt aa sjekke ut, i vaer utgave saa har de to anbefalinger, en paa vestkysten og en paa oestkysten. De beste stedene for aa staa paa ski her i landet er i Canadian Rockies, men her paa oestkysten er det flere gode steder i naerheten. Jay Peak, Lake Placid, Tremblant, Mont Ste. Marie, Mont Ste. Ann er steder som er mulig aa dra til uten alt for mye styr naar du bor i Ottawa som jeg gjoer. Naar det gjelder priser saa varierer det en del, steder som Mont Alta koster en dagsbillet 25 dollar, mens Edelweiss som er mitt naersted koster det samme nesten som tryvann sist jeg var der. Det stoerre stedene koster omtrent det samme som i Norge.

Kan absolutt anbefale en sesong i Canada. Hvis du er gira på topptur er Nelson stedet, men der må man gjerne ha bil, ellers billig å leve der. Fernie et fint sted, stort anlegg med veldig lite folk midt i uka, en del toppturmuligheter også, litt dyrere alt enn Nelson. Revelstoke er en liten koselig by, og anlegget deres blir stort og fint til neste sesong når de får bygd ut. Forholdsvis lite folk og en del toppturmuligheter der også, ligger nærme Rogers Pass som er toppturparadis. Foreløpig ganske rimelig. Bare send FF mail om du har spm!

 
Annonse
Annonse
Annonse