bomber-bishop

Hallo...er på utkikk etter telemarksbindingen som heter bomber-bishop,noen som vet om noen telemarkssider med oversikt over forhandlere? eller bare telemarksider generelt..

www.bombertele.com

Har kjort Bishop en sesong og den er knall bra, synes den er bedre en linken. No plastic, just pure aluminum and stainless steel! Kjop den med "hard springs" (røde). Kjopte også extra sett med soft springs (gule), men fant ut det vart for mykt.

Jeg kjører BB, og de er bare BEST! Oslo Sportslager fører bindingene i Oslo, vet ikke om andre butikker.

som gjør BB så bra? Kan noen forklare meg det? Jeg har ikke prøvd den nemlig. Hva er det folk ser etter i en telemarksbinding?

Quality heter det på godt norsk..det man ser etter..lite dillette plastikk-deler som kan gå i stykker å slikt..en binding som toler røff bruk..med andre ord, bratt telemarkskjøring i deilige, bratte norske fjell...

BB har en meget rigid konstruksjon i massivt metall, noe som gjør den 100% torsjonsstiv (vridningsstiv). Tenk deg en kabelbinding: Når du har bøy i foten og hælen oppe, er kabelen ganske slakk og dermed slarkete. Det er da tåjernet og støveltuppen som må ta belastningen med vridning. Dette er ikke optimalt da støveltuppen selv på en T1 er relativt myk. BB har en tykk metallkonstruksjon som går under hele støvelen. Denne konstruksjonen kunne vært en del av ramma på en buss, og den er ikke mulig å vri. Det finnes andre bindinger som har liknende konstruksjoner, for eksempel Linken. Men Linken har en del plastdeler og annet spebygd isenkram og har vist seg å bli slarkete over tid. Dette kan kompenseres med utskifting av deler,, men det er jo ikke alltid du har deler for hånden. BB er svinedyr, men etter min mening verdt penga.

 
Annonse
Annonse
Annonse