bil til alpene

hvor lang tid bruker man til alpene....St.Anton for eks. med bil fra oslo??

evt.hvor mye koster det å leie bil på en flyplass for en uke i alpene??

Håper noen kan hjelpe meg med dette..

Det koster både tid, penger og krefter å kjøre bil opp/ned til alpene, med drivstoff, ferger og generell slitasje. Bare Puttgarden-Rødby og Helsingør-Helsingborg koster over 1000 kr hver vei. Det er en drøy kjøretur, og du kan ikke ha piggdekk. Jeg har erfart at det er langt mindre slitsomt å fly ned til f.eks. Munchen eller Zurich og leie bil derfra. Husk i så fall å bestille med vinterdekk. Leiebil er ikke så ille for en uke med en liten stasjonsvogn. Suncars.no er ofte rimelige. God tur!

Google-synsing sier 18t 25 min.

Evt kan du prøve å komme deg med et biltog fra Hamburg.

Du kan se selv hva leiebil koster her.

MEN:
Hva skal du bil i det hele tatt?
Fly til en av de store alpe-nære byene (F.eks. München, Salzburg, Innsbruck, Zürich, Genevè) og sett deg på toget. De går alle steder, hele tiden.

...bil,bil og bil.

Litt satt på spissen det der, men jeg er fan av å ha med bilen når man skal på alpetur. Skal man reis elitt rundt etter den beste snøen er egne hjul gull verdt.

Får du fyllt opp bilen med noen kompisser er ikke regnestykket så ille heller.

Har prøvd noen alternativer og det jeg personlig liker best er å starte med ferge til København, er dere 4 i bilen koster det drøyt 300 per pers. Da ankommer du Køben rundt kl. 0900 og er i St.Anton på 12-13 timer.
Litt dyrere og litt lenger tid (hvis du regner med ferga, men det gjør ikke jeg for jeg sover mesteparten av veien uansett), men klart mindre pes enn å kjøre hele veien.

Er helt klart tilhenger av å ha bil der nede ja. Praktisk og effektivt med leiebil. Men det er ett eller annet med kosen å blaste nedover autobahn med Accept eller annen god tysk metal på sterion, mens man gleder seg villt. At hjemturen er kje får så være.

Bumper denne fra i fjor ...

En som skrev der oppe at "du kan ikke ha piggdekk"? Noen restriksjoner på dette gjennom europa, eller bare fordi det bråker noe j....?

Bumper denne fra i fjor ...

En som skrev der oppe at "du kan ikke ha piggdekk"? Noen restriksjoner på dette gjennom europa, eller bare fordi det bråker noe j....?

Piggdekk forbud på Autobahn...Blir du tatt er det dyrt. Politiet loser deg til nærmeste og dyreste verksted hvor du må parkere bilen eller kjøpe nye dyre dekk...Det er ca hvordan det fungerer...Piggfritt og kjetting er tingen der nede.

Er det nødvendig med pigg/kjetting da? Piggfritt fungerer jo på 95% av alle slags vinterfører.

Ah ok! Hehe, takk for den infoen, kjipern å være stuck i middle of nowhere i deutschland mens snøen laver ned lenger sør..=)

Antar at å kjøre gjennom Tyskland uten å bruke Autobahn bare blir tull.. da er kanskje piggfritt med kjettinger i bagga en bedre combo.

Det har jo litt å si hvordan bil man har...Har man en fet suv eller 4wd trenger man det kanskje ikke...har man en toyota Hiace som er en perfekt bumse bil ifølge meg selv er man avhengig av kjetting om man ikke har pigg dekk på en sånn bil. I alpene kan man møte mye forskjellig føre så tror det er veldig greit å ha en kjetting tilgjengelig om man først er ute å kjører...Er ikke store kostnaden mot å stå fast på en fjell overgang eller noe...

Piggdekk er forbudt i europa, ikke bare på autobahn. Glem turen hvis du har pigg. Kjetting er påbudt å ha i bilen på enkelte fjelloverganger. Ta det med, ikke veldig dyrt heller. Men det er langt, jeg ville ikke vurdert det hvis før oppholdet er 3 uker eller mer. Egen bil er dyrt, men veldig behagelig. Anbefaler fly og tog for korte turer.

Hiace hørtes digg ut, da kan man jo i nødstilfelle campe bak i bilen hvis nødvendig.. hvor trygt er det å sove i bilen der nede? (ok, litt absurd spm sikkert)

Man kan ALLTID sove i bilen! Bare innrede den litt ok bak med seng og div stasj så har man den ulitmate tur bil og kan sove overallt! Tror ikke det er noe stress å sove på parkerings plasser nedover i alpene...mange som gjør det i løpet av en sesong. Bare låse døra fra innsiden så bør det gå bra. De fleste vare bilder kan låses innen ifra hvertfall.

Bare husk vinter sove pose om du ikke er så smart å monterer et par ekstra batterier bak og fyrer opp en liten vifte ovn...hehe

 
Annonse
Annonse
Annonse