bakker i tromsø

Har tenkt meg til tromsø til høsten for studier. Har aldri bodd veldig nær en skibakke, så interessert i å vite litt om avstander i tromsø. Er det skibakker like ved byen? Og hvordan er mulighetene i områdene rundt. Da tenker jeg primært på toppturer / offpist. Hørt mye snakk om lyngsalpene. Hvordan er avstanden dit fra tromsø. Kommer ikke til å bil, så det må bli buss til disse stedene.

På forhånd takk.

Det er en skibakke like unna byen (bybussavstand), det går fort. Bakken er holder ikke oppdal/hemsedal etc-standard, men likevel. Grunnen til at du er i Tromsø er opplagt nok fordi du liker toppturer og fantastiske fjell. Har du sykkel, tar det 15-45 min. fra torget til Tromsøs Fjell med stor F (drøyt 1200 moh). Kjører du tre kvarter fra byen i bil finner du dine helt egne fjell (1000 moh). Og dem er det mange av. Yttersida av Kvaløya (Tussøyakartet) er virkelig å anbefale. Bratthet/solforhold etc. velger du selv. Lyngen (1000-1500 moh) er en drøy time med bil. Lyngen trenger ikke forklaring. Du kan også ta buss, men dette er litt vanskeligere...

Flytta hit i høst og har vært på endel turer dog ikke i lyngen. det har jo en sammenheng med at det har vært en litt laber sesong. Men på kvaløya har du fantastiske muligheter og det er bare å snu seg rundt å velge. Var på Tromsdalstinden igår (det som ligger nært sentrum, tromsøs Fjell med stor F) og der er det fortsatt knallforhold. selvsagt ikke pudder men herlig myk men ikke klissvåt slush. Eller hadde vi ett par sinnsyke pudderdager i Kroken, den lokale skibakken, så det er ikke så værst når forholda er bra!

Velkommen til vår ringe by til høsten! Stiller meg bak de tidligere sendte svar om vær og føreforhold og muligheter for toppturer.
Du trenger nok ikke å bekymre deg for ikke å få kjørt nok på ski, for det man vil får man til: det er bare å snu seg rundt og finne ut hvem andre som står på ski og henge seg med dem. Og i denne bon-bygda er det nok av folk som har bil og som vil på tur!

Ting er selvfølgelig enklere med bil, men også Lyngen kan nås med buss. Distriktsbussene går fra byen på fredag og tilbake igjen søndag. Bare sørg for ikke å dra på så lang tur at du ikke rekker bussen tilbake igjen...

 
Annonse
Annonse
Annonse