avalung!!

Noken som veit noko om denne tingesten? den virkar jo veldig bra og greitt og ha med seg? hadde vore kjekt å visst pris ol.

Iogmed at den fungerer ved å trekke luft(les O2) ut av snøen rundt deg når du ligger begravet, sier det seg selv at den funker best med kald, tørr, luftig snø. I snøskred dannes det gjennom friksjon mot mye varme som varmer opp snøen. Når skredet stopper er snøen ganske sammenpakket og hard. Da sier det seg vel selv at det i utgangspunktet ikke bør være for hard el våt snø du har utløst.

Har ikke prøvd selv, dette er bare antagelser. Noen som har prøvd denne? Enten "live" eller annen måte.

den virkar ganske bra i og med at den dreg luft frå bak ryggen din, slik at du slepp å puste inn oppbrukt luft. du må puste ut nasa trur eg på denne måten hindrar du og at det dannar seg ei is kule rundt hovudet ditt som du ikkje klarer å puste gjennom. og ja den fungerar vel best i tørr snø, men så er det vel pudder skreda som er verst da. det ser og litt kult ut med ein slik snorkel utanpå jakka

Avalung trekker ut luft av snøen gjennom et "filtersystem" på brystet, luften du puster ut ledes ut bak ryggen din, nettop fro å unngå isdannelse rundt der du skal puste inn med følgende co2 forgiftning. Det er veldig viktig at du IKKE puster ut nesen, derfor følger det med neseklype med Avalungen. For mer info og tester med mer se www.avalung.com. Avalung er ikke avhengig av lett puddersnø , men trekker også luft ut av tyngre og våtere snø. Hovedproblemet er at du må være ved bevissthet og greie å holde slangen i munnen for at den skal virke. Noe som kan være vanskelig når du blir dratt rundt i et snøskred. Tror prisen i Norge ligger rundt 1500 kroner, men de selger ikke akkurat som hakka møkk så du kan sikkert få den billigere hvis du spør pent. På nettet og i Staten vet jeg at de går for rundt 90-100 USD.

selvfølgelig ikke Staten...

 
Annonse
Annonse
Annonse