alaska anchorage

Hei, er så heldig at jeg mest sannsynlig får ett opphold på ett år i alaska, nærmere bestemt anchorage på skole. Jeg er interesert i friluftsliv, klatring, og skikjøring og lurte på om det var noen som hadde bestemte områder eller turer å anbefale. Også om noen vet om det er forskjell på prisnivået der oppe iforhold til resten av USA. altså om det vi lsvare seg å bestille ting på internett kontra kjøpe det i butikk der oppe.

s

Vet ikke om du har dratt enda, men var der i vår!

Du har en stor REI butikk, sjekk www.rei.com og noen andre sportsbutikker der. Tror ikke du trenger å bestille noe på nett hvis ikke du finner ett meget godt tilbud. Husk at de legger på 8% mva på alt når du kommer til kassa.

Ellers ligger vel prisnivået på mat osv. noe over resten av USA.

Du har ikke mobildekning med telenor eller netcom da de ikke har avtale med noen der borte!

Denali nasjonalpark er absolutt verdt å få med seg, enten via busseightsing, day hiking eller to ukers villmarkstur hvis du har tid. Fantastisk park. Ligger vel 4 timers kjøretur nord for Anchorage!

Kodiak skal være fantastisk, og det skal også være mange fine hikingområder i nærheten av Anchorage by! Fine til dagsturer!

Ellers var jeg for det meste i og rundt fairbanks, som er en mindre mer spredt by med en veldig trivelig befolkning og noen helt sprø lokale hillbilly utesteder.

Se opp for store biler og fet mat!

Det blir ett bra år!

 
Annonse
Annonse
Annonse