Zakopane

Skal til Zakopane i uke 6. Noen som har noen tips til hvordan vi kan bo billig? Vi er omtrent åtte stykker.

Tenkte kanskje å skaffe noe privat når vi kommer ned, erfaringer?

Noen som vet hva heiskortet koster?

Fant en lignende tråd fra noen år siden, men er vel fortsatt like aktuell: http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=167093

Bo billig i Zakopane? Det er billig overalt i Zakopane. Man kan bo i ****SPAhotell for 400kr/natt.
Se www.trip.pl hoteller: Belvedere, Litwor, Czarny Potok.
Eller en koselig pensjonat i sentrum:
http://www.podberlami.zakopane.pl

Ang. heiskortet: det finnes IKKE felles heiskort for alle skiheiser Zakopane.
"Welcome to the past" ;->

priser og info om det største fjellet i Zakopane:
www.pkl.pl
Se info om Kaprowy Wierch, Gasienicowa, Goryczkowa

Og, det siste men kanskje viktigste: offpiste er FORBUDT der!!!!!

Zakopane er ingen bra skisted - ikke mange skiheiser og MYE folk. Tatry fjell er OK for skitouring. Men... mat i restauranter i Zakopane er best i Europawink))

Ikke lov med off piste? Er det sant, jeg var der i 2005, men bare på dagstur, husker ikke hva det het, men da kjørte vi off piste hele dagen.

Finner at heiskort koster ca 190 spenn per dag og man kan få en uke for 6-700 kroner kan det stemme?

Ikke lov å kjøre offpiste i Kaprowy Wierch området fra 1.jan. 2009sad(( bot: 500PLN og fratatt heiskort.

heiskort:
- en tur opp med "Gasienicowa" stolheisen koster 10PLN , ca. 12kr.
- en tur opp med Goryczkowa stolheis 12PLN, ca. 25kr.
- en tur opp med gondolen 30PLN

det er vannligvis ca. 100-140PLN /dag - avhenging av...hvor lange man må vente i køer.

Ingen dagskort, ingen helgkort, ingen 7-dagers kortsad Det var dagskort i forrige sesonger - de kostet 90PLN.

Jeg anbefaler å gå på toppturer i Zakopane - mye bra skiterrengsmile

ok, kult å finne ut det en time etter at jeg har kjøpt billetter, da. Det er jo ikke sikkert at de håndhever det så fryktelig nøye, da.

hmmm....

slapp av!

vi var i Zakopane i uke 8 i fjor å hadde det legendarisk! Kjørte pudder hele uke i Kaspro Wierch uten å bli tatt. Er noen vakter der, men du får nok en advarsel før du blir bøtelagt.

Vi kjøpte enkeltturer med gondolen og klipekort i stolheisen. Ikke dyre sakene.

Dere kommer til å få en knalltur!

Sitat Chris88:
slapp av!
vi var i Zakopane i uke 8 i fjor å hadde det legendarisk! Kjørte pudder hele uke i Kaspro Wierch uten å bli tatt. Er noen vakter der, men du får nok en advarsel før du blir bøtelagt.

Sitat Margaret:
Ikke lov å kjøre offpiste i Kaprowy Wierch området fra 1.jan. 2009sad(( bot: 500PLN og fratatt heiskort.

Ja, som du ser. Chris var der ifjor, altså 2008! Forbudet trådte i kraft i Januar 2009. Om forbudet blir hendholdt, det har jeg ikke peiling på.

Forbudet har vært i flere år, men håndheves ikke ordentlig. Spill dum og vær unnskyldende, så går det bra. Eller kjør som et h.. Skulle du bli tatt for n`te gang, har du spart så mye penger på billig øl uansett.
Det finnes mange fine nedkjøringer som ikke synes fra de preppa løypene. De følger ikke akkurat etter deg.
God tur!

veldig godt poeng høyland! ble stoppet en av de siste dagene. de sa at det var nasjonalpark og ikke lov til å kjøre utenfor preparerte løyper. vi spilte kjempedumme og hyggelige så gikk det bra.

men er også utrolig mange fine nedkjøringer hvor de aldri vil finne deg! GOD TUR og hils damene på roosters fra meg=)

En av de fineste nedkjøringer er Dolina Swinska. Se kartet:
http://www.pkl.pl/?szablon,subdoc,pol,glowna,1308,0,doc_1396_29,30,1308,29,mapy_tras,ant.html
Stedet er ikke synlig fra Kasprowy Wierch.

Eller lang travers fra Kasprowy Wierch via Posredni Goryczkowy, Goryczkowa Czuba og Suchy Kondracki mot Kopa Kondracka (ikke på kartet) og lang nedkjøring fra Kopa Kondracka mot Dolina Kondratowa, videre med off-piste route nr 6 tilbake til gondolen. (lang travers + ca. 20-30 min. opp)

Prøv også nedkjøring fra Beskidsmile

Var i Zakopane på lørdag. Lite folk og 20 cm pudder. MEN, skipatruljen/parkpolitiet begynner å bli ganske hissige på folk som kjører utenfor løypene. Stor forskjell fra ifjor. Var en håndfull personer som ble bøtelagt, noen tom tatt med ned fra fjellet. Argumentet deres er at det slites på nasjonalparken, et argument som er ganske tynt iom at en har lov til å gå til fots overalt..
Så hvis en skal på en ukes skiferie eller mer, ville jeg vurdert andre steder. Slovakia fks. Jævlig irriterende, for stedet er sykt bra når det er gode forhold. Men for all del, kommer en seg opp tidlig rekker en å kjøre en god del linjer før vaktene gidder å karre seg opp(de kom først fra 12 og utover). Ellers er det jo mange bra toppturmuligheter som det er nevnt over i tråden. Vaktene står stort sett ved inngangene til de mest populære nedkjøringene samt i bunn av stolheisen. De har forresten fått ny farge på jakkene iår, mørkeblå og ikke de gamle grønne, så watch out!

Hva har det seg at så mange har erfaringer fra zakopane? Aldri hørt om plassen jeg, hva gjør den "kjent"??

best regards

Bra offpiste(i norsk målestokk, kan ikke måle seg med alpene), billig øl, billig mat, billig overnatting. Og en drøss med norske studenter i Krakow som ligger 10 mil unna.

Noen har erfaring fra Zakopane fordi noen bodde ikke langt fra stedet før de flyttet til Norgewink

MEN... stedet har sine (STORE) begrensninger: vannligvis lange køer til gondolen, off-piste forbudt fra 1.jan.2009, ustabil snø = snøskreddfare hele vinter. I Tatryfjell var det mange snøskredd som var utløst i terreng < 30 grader bratt ved teoretisk snøskredfare 2 (!!!)og som tok mange liv. Vær forsiktig i bratt terreng der - snødekket i Tatry er IKKE så stabil som i Norge. Det går mange selvutløste snøras i bratterreng der.
UTEN TVIL kan jeg si at Norge er 100x bedre skidestinasjon enn Zakopane. Zakopane har fine toppturmuligheter men dette er ingenting hvis man sammenlikner Tatryfjell med f.eks. Sunnmøre, Strynefjell eller Jotunheimen. Det som er verdt å oppleve i Zakopane er... billig og veldig god mat (kan anbefale restauranten "Czarci Jar"wink

takk for bra svar alle sammen. Vi sjekker ut mulighetene for å reise videre til slovakia dersom forholdene, skipatrulje- eller føremessig. Noen som har noen erfaringer med Jasna forresten?

Har akkurat vært en uke i Jasna. Der traff vi en gjeng med Polakker fra Zakopane området. De hadde dratt til Jasna fordi skipatruljen er håpløst hissig i Zakopane for tiden i et forsøk på å "knekke offpiste kulturen der en gang for alle.."
Jasna byr på veldig bra offpiste muligheter. Den uka vi var der var det selvfølgelig hardt og vindpakket. Men dagen vi dro dumpet det, så regner med det er brukbart der nåsmile
Ca 2-3t med bil fra Krakow, litt dyrere enn Polen, men billig øl!

Freeride er tillat på Chopok i Jasna.
Se "freeride-zones" på kartet
http://www.jasna.sk/userfiles-1/images/dmapa/nsv.jpg

Som noen andre her bor jeg i Krakow, henger i Zakopane og står på Kasprowy hver helg jeg har muligheten. Men i år har skiGestapo troppet opp vaktholdet og bøtelegger over en lav sandal. Kasprowy ski-"senteret" med sine to bakker og to heiser ligger i nasjonalparken, og det er park rangers der sommer som vinter. Om vinteren må du stå i løypa, og om sommeren må du gå på stien. Jeg har tidligere blitt busta for brudd på begge regler og snakket meg unna, men i år er det værre.

Nytt samarbeid med politiet i Zakopane og hard linje med bøter på 1250 NOK, evt håndjern og henting med snøskuter for transport til onkel blå er de nye premissene fra skipatruljen.

Derfor: Jasna er det nye Kasprowy. Skisenteret er STØRRE, det er BEDRE, det er EFFEKTIVT og det er MODERNE. Alt i forhold til Kasprowy.

Dessverre kan ikke tulle"byen" Jasna måle seg med Zakopane.

Sim1, Vi sees i Jasna.

allright! jasna høster lovord altså. Hvordan er det å bo der da?scottybob? margaret? Hvordan skaffer vi oss bolig og hva må vi regne med å betale?

sim1: overnatting i forskjellige prisklasser i Jasna
se http://www.jasna.sk/accommodation/en/winter/

 
Annonse
Annonse
Annonse