Zag Gold vs Big

Jeg har et par Ten Eighty med alpin binding og et par 185 cm Dynastar 4X4 Vertical med telemark binding, og jeg elsker å kjøre off-piste med begge. Men i Norge er selv nysnø sjelden pudder! Hvis jeg drar til Canada er jeg redd for at skiene mine ikke vil flyte. Jeg er blitt anbefalt Zag Big, men jeg er i tvil om jeg ikke burde tenke på Zag Gold isteden for. Hvis jeg har ski som overlapper hverandre for mye i bruksområde, så er det å kaste penger ut vinduet. – Jeg ble i høst overtalt til å kjøpe en “fantastisk” rodeo kajakk. Men den var 90 % lik en som jeg hadde fra før, og jeg fikk en båt som jeg likte før jeg fikk byttet den inn i en som var “for liten og ekstrem”. – Ski som er for like blir som å få en ny sovepose med akkurat det samme temperatur-intervallet som den gamle, og tekanner som er akkurat like store som den gamle… (PS: Hvis noe diskuterer hvordan de sitter på is, så har de misforstått.)

Har jeg misforstått?

Vist du skal ha med et par ski til Canada er golden ett must!!! Den flyter utrolig godt i løssnøen, men i tilleg er den vanvittig morsom å kjøre i preparert bakke pga den svingradiusen den har! sett skia litt på kant og du vil garantert få det fett!!
Vist du dukker under pudderen og lener deg litt bakover vil den lange tuppen med en gang "poppe" deg opp igjen!! Sinnsyk ski=)

Synes zag har for mye innsving det er som en ombyggd carving ski, som du sier så er ikke det pudder så ofte i Norge, men litt vindpakka løssnø så kan du glemme Zag flabrer alltid

Golden blafrer ikke!! den er mye stivere enn både freeride 75 og 84,og er en grom ski!!

zag gold er en super ski. testa den på fri flyt testen i fjor, og den gav virkelig mersmak så på dette tidspunkt står zag gold i kjell`ærn min å !!!

Denne skia har jeg selv og har kjørt den mye. Midtskia er
stiv og hvis du har problem å se på tupper som blafrer så
løft blikket ditt gutt. Se opp og frem; for det tuppene på
Gold gjør når de blafrer er å spise pukler! Ellers er det
omtrent som å stå på skinner, den viker ikke en tomme.

Er jeg dum, er det alternativ jeg burde tenkt på ???

de er jo faen ikke god til noe, de skal jeg ikke anbefale deg . Kjøp gotma så mfår du fet flyt i løssnøen, for bakke så kjøp en ski som er tenkt til det.
Zag er å blir et tåplig forsøk på en allround ski type carving. alle hvet at carving ikke har noe i løssnøen å gjøre.

Du skrev Gold vs Big. Hvis du vil ha en kjempeski så kan du jo vurdere InBig ProRider 186cm. Den er 97mm på midten og veldig stiv. Det gjør at ski er suveren i fokk/varierende off-piste miljø. Kjører skia selv og synes den er enorm. I løssnø fungerer den nær sagt selvfølgelig pga. midt bredden. En annen "fordel" er at den funker greit i bakken. Har Linken binding på skia. Anbefaler den, men alle har vel sin egen vurdering. Håper dette hjelper deg litt

 
Annonse
Annonse
Annonse