Whistler !

Hei alle sammen!

Jeg er så heldig at jeg skal til Whistler i vinterferien, siste uka i febraur. Har vært å titta litt innpå forskjellige sider på nettet og lignende, og finni ut litt info og saker..

Men har dere noe tips om bakker jeg bør kjøre på pudder, tåkete, isete dager og lignende? Eller kanskje en resturant med en utrolig bra lammesteik? Eller hva med en butikk som har fett med utvalg til en billig penge? Del dine erfaringer med stedet, eller noe annet som kan gjøre at jeg får en fin tur! grin

Bare lager en liten bump på denne tråden jeg..

Ingen som har noe erfaring med Whistler? surprised

http://www.amazon.com/Ski-Snowboard-Guide-Whistler-Blackcomb/dp/0973259329


HH

Der er det en artikkel med en liten Whistler backcoutry ABC.
- Ellers, nyt pitchers og spill biljard på cinnamon bear (hilton hotellet), kjøp dagligvarer enten i Creekside eller på Nesters Market.. spill Squash eller svøm på Alpine Sports Center og ikke gå ut etter norske rutiner (dvs ut klokka 12-1) for da er køene lange ofte! Litt før hjelper.

Mye gøy å finne på...! God mat finner du mange steder, alt fra Mongolie Grill og Earls til wings på div utesteder, Nachos på Longhord og en Poutine fra Zogs i fylla.

Nachos pa Merlin (upper village), burger pa Longhorn. Afterskien tas i Creekside (men kanadisk afterski er relativt slapp sammenlignet med f.eks alpene).

Pudder pa Blackomb Glacier eller Spanky`s ("baksiden" av Blackomb), Sudan (det store omradet til venstre nar du kommer til toppen av jersey cream) eller bowlene pa Whistler. Alt dette (unntatt Harmony) er forresten forelopig stengt pga skredfare, apner forhapentligvis i lopet av et par uker. 7th heaven og "glades"ene bortenfor er ogsa et must, mye bra skogskjoring her. Ellers er det selvfolgelig mye annet, men er bare a se hvor folk drar.

Boka det er linket til kan du kjope i de fleste butikkene nar du kommer dit. Det meste er ganske apenbart, men den gir en fin oversikt.

Skaff deg oversikt. Det finnes utallige småsteder rundtomkring på fjellet. Mange små lommer mellom de "vanlige" områdene som folk ikke kjenner til eller bruker. Det finnes mye bratt og mye morsomt der.. og ofte varer eksponeringen bare noen få høydemeter, så veldig mye er overkommelig for de fleste!

Boka er veldig fin uansett for "inbounds" skikjøring. Og hvis du skal ned til Creekside for å nyte afterskien der, så kan du jo kjøre ned Kybers.. men ikke kjørt for langt til venstre.. da har du en LAANG gåtur tilbake... typ 3-4 timer.

Nå er dette en familietur, og jeg er bare 16 år, så tviler på at det blir noe afterski eller fyllemat på meg.. :P

Vi har heller ikke noe bil, så må satse på å kjøre steder hvor man ender opp ikke så langt unna heisen igjen.

Har sett litt på løypekartet over Whistler. På toppen av Whistler Mountain er det noen områder som merket av som permanenly closed areas, sikkert fordi det er alt for bratt der. Likevel går det noen dobble black diamons løper mellom disse områdene. Hvor vanskelige er egentlig disse løypene? Og hvor godt er stup og andre farlige momenter merket? Er det muligheter for å ta en Fred Syversen der?

Er også noen andre områder som er merket gult med "Cliff Area". Er det mulig å kjøre her, hvis forholdene er gode nok? Hva er vanskelighetsgraden på disse områdene?

Lurte også litt på det med skogkjøring. Er det bare å prøve seg ut så lenge du vet at du havner i en annen løype lengre ned, så man ikke havner flere timer utenfor sivilasjoen, eller bør man heller holde seg til oppmerka løyper?

http://www.whistleraccommodation.com/images/trailMap.jpg for løypekart smile

"Closed" og "permanently closed" betyr at ved a kjore der er du til fare for enten deg selv eller andre. I jula var det to dodsfall i omrader merket "closed" (dette steder som normalt er en del av loypekartet, men var stengt pga av skredfare). Disse omradene er alltid godt skiltet, du kommer ikke inn i dem uten a vite at du bryter regler, og blir du tatt blir du fratatt passet ditt (lurer pa om de ikke har innfort ett ars utenstengelse ogsa). Ikke dra inn i omrader som er stengt. Omradene merket "permanently closed" pa toppen av Whistler har visstnok noen fine linjer, men har ogsa hatt et par dodsfall opp igjennom arene pga at folk har falt utfor klipper. Igjen; du kommer ikke inn i slike omrader ved et uhell. Du ser skiltene. Og det blir ingen Fred Syvertsen pa deg i loypene, nei... wink

Omradene merket "cliff area" er noen ganske store klipper (hvis jeg husker riktig), men jeg tror bare de er "out of bounds" (kan ikke love noe her). Out of bounds er forovrig fullt lovlig, det betyr bare at skipatruljene ikke kjorer der og at det er pa eget ansvar. Det tilsvarer altsa alle former for offpiste i Norge (i Norge er alt upreparert "out of bounds"wink. Bare vaer litt ekstra oppmerksom hvis du drar hit (forutsatt at det ikke er stengt, da er det bare a la vaere), snakk med folk og se hvor de renner. Whistler har uansett mye bra inbounds skikjoring, sa du kan fint la vaere.

Peis pa i skogen! Kanadierne holder seg ikke i loypene - er ingen grunn til at du skal!

Vær oppmerksom på faren ved "tree well". Ukjent i Norge (finnes det norsk ord for fenomenet?), men viktig å være klar over ved kjøring på steder der granskogen vokser til over 2000 moh.

http://www.summitatsnoqualmie.com/info/winter/treewell.asp
eller
http://en.wikipedia.org/wiki/Tree_well

god tur


HH

Er disse Tree wellene et utbredt problem i Whistler, eller er det noe jeg ikke trenger å bekymre meg veldig for?

Har også sett litt på de forskjellige parkene der, og er litt forunderet over opplegget rundt ekspertparken dems, Highest Level. Er det virkelig slik at man må fylle ut skjema med adresse, land, antall år man har kjørt ski, hvor mange skidager man har i løpet av året, e-mail, tlf nummer, og signatur fra forledre og hele shiten? Pluss at man må betale 15$ for å komme inn?!

har faktisk "ramla nedi" en sånn "tree-well" i Åre en gang for mange år siden... ikke 20ft djup.. men nok til at jeg hang med huet nederst og brettet langt oppi noen greiner og med en flenge fra lysken og ned under kneet i skibuksa jeg hadde kjøpt ei uke før. Nice... Og måtte skikkelig klatre meg ut av hølet. Den dukka liksom så plutselig opp også! grin memories

 
Annonse
Annonse
Annonse