Vilken ski skal en velge ????

Har bestemt meg for å kjøpe ny pakke a.
Bomber bishop, Scarpa T1 R, og mulig en Vøllk T@nker. Åppen for all hjelp en kan få........... Ønsker en storfjellski med god kjøreegenskap. For alle forhold, topp turer samt skitrekk kjøring.............
På forhand takk............

Völkl t@nker? Den var ny. Tror det skal være Kneissl. Ellers høres jo dette ut som en bra "pakke".
BB bindingen ser ut som en kanon telebind.

Veit ikke hvordan de skia du snakker om er, men jeg ville ikke valgt fatskis hvis du skal bruke dem i preppa bakke!

Jeg lurer på når folk skal innse at det ikke finnes ski til alle forhold. Det er derfor de lage så forskjellige ski til ulike forhold.
f.eks. en god bakke ski er stiv og smal, mens de fleste offpist ski er breie og mindre stiv til mye. å topptur ski er lette og mindre breie en pudder ski....
konklusjon:
Ha minst 2 par ski!!

Endel fats fungerer ganske bra i bakke, du må bare ha litt større fart.
Det er ikke alle som har mulighet til å ha flere par ski, og da er en stiv midfat et godt kompromiss.

Dynastar Intuitiv 74, evt Big, eller Rossignol B2. Skal være gode allroundski for dem som greier seg med ett par...

Har rett og slett ikke råd til mer enn ett par ski, og har da valgt å gå for Fischer Big Stix 7.6.
Kanskje det ikke finnes noe sånt som ei allroundski, men med min økonomi er jeg nødt til å inngå noen kompromisser, og ei middels stiv ski med midtbredde mellom 75 og 80mm er vel det nærmeste man kommer ei allroundski.
Når det gjelder T@nker, har jeg hørt at den er skrekkelig stiv, og at den stort sett duger til stooore svinger i åpent terreng. Har dog ikke testa skia sjæl (da jeg veier rett over 60kg og er 1,65 høy trur jeg vel uansett ikke den er noe for meg)

tror jeg vil bli den nye legend 8000 fra Dynastar. Den er 80 mm bred på midten og virker utrolig fin. Må innrømme at jeg ikke har kjørt den selv, men en kompis har den + at jeg har hørt mye omtale av folk jeg stoler på. Fint jevnt spenn over hele skien; ikke for myk men heller ikke superstiv. Med et par randobindinger på disse har du ski til enhver anledning. Er glad jeg ikke skal leve av å selge Rossi sin B2 neste sesong.

med Linken og T1R, det funker som bare det. Skia lever op til navnet!! Stabil og funker faktisk bra i hard bakke, selv om det krever kraft å få den på kant pga bredden. Er du ute etter en lekeski som er enkel og gøyal, bør du prøve noe annet! Kjørte BB i fjor, men liker linkenfeelingen bedre. Hadde noen crash og fikk etterhvert følelsen av at beina røskes av før bb løser ut, er mer komf med linken der.

ditt eget valg er ganske fornuftig. Håper du da er klar over at skiene er ganske krevende i løssnø/frikjøring, men de er jo meget godt egnet for preppet bakke.

 
Annonse
Annonse
Annonse