Vidvinkel

Driver en del med foto, stilt og video...Har et d70 digital speilrefleks og et billig dv-kamra fra panasonic.kunne tenke meg vidvinkel til begge...noen tips om hva jeg bør kjøpe, eller hvor jeg får tak i d uten å skrape kontoen helt

.. finnes ikke. det billigste du kan gjøre er å kjøpe brukt eller piratoptikk. sigma har en 20mm/f1.8 som er bra. tror den koster ca 3000kr, og den leveres (også) med nikon fatning. personlig liker jeg ikke vidvinkelbilder så godt, og mitt suverne favorittobjektiv er 70-200mm/f2.8 til min filmbaserte eos... smile bilder tatt på lengre brenvidde krever dog at kjøreren drar mer på, men effekten er suveren! så finn deg heller en lyssterk tele. vidvinkel er for hoppere som ikke drar nok på, og må skape kunstig høyde... wink

se foto.no for bruktmarked.

.T

Ikke enig overhode med forrige innlegg! Er enig i at man bør ha en god tele-linse, men man bør også ha en god vid-vinkel. Utrolig mye kule bilder man kan ta da! Har selv en Sigma 15-30 til mitt EOS3-kamera, og er storfornøyd med det. Største utfordringen er i grunn å få kjøreren nærme nok. KJører omtrent PÅ deg!!
Mener å huske at D70 har en crop-faktor, noe som betyr at du trolig må ned i en 10mm for å få brukbar vidvinkel. Når det kommer til dette området er nok fremdeles filmbasert suverent (med mindre man har et EOS1D-hus til 35.000,- da...)

Her er det veldig greit å bare kjøpe noe fra ebay.co.uk. Viktig å sjekke at filter-ring til din linse følger med.

f.eks. 37 mm.

Søk etter "37mm lens" f.eks. Ønsker du å bruke mer penger har Century Optics fantastisk bra linser til alle størrelser

har noen testet dette produktet til canonkamera?

Skal du primært bruke objektivet til fotografering ute i naturen går det greit med rimelig objektiver (Sigma, Tokina, Vivitar etc.) ned til rundt 20mm. Her begynner de billige å få en del fordreining (kikkehulleffekt), men så lenge du ikke har mye rette linjer slipper du unna med det. Skal du drive innendørs (portrett, interiør) bør du legge i store penger med en gang, der synes fordreingen godt allerede rundt 24mm hos billigmerkene. Skal du ta mye skibilder bør du styre unna Sigma, de objektivene er limt og det limet er ikke glad i kulde...........Har brukt en 19-35mm fra Tokina til skilbilder tidligere, den fungerte fint som bare det, men har visst gått ut av produksjon. Kan være et fint objekt å tråle bruktmarkedet etter

Har svart deg på dette innlegget i tråden om "optikk-virvar".

Angående svaret over, vil jeg ikke si meg helt enig i uttalelsene om billigmerker og "kikkhulleffekt". Det er klart at mange rimelige objektiver har mer fortegning enn de dyrere kvalitetsobjektivene, men å dra alle under en kam fordi de kommer fra tredjepartsprodusenter syntes jeg ikke er riktig. For eksempel er Sigmas 12-24 mm regnet som et godt og rett-tegnende objektiv, likeledes Tokina 12-24. Sigma 10-20 sliter visst mer på dette området, men det er jo et par lapper billigere også. (Sigma 12-24 koster forresten fra 6000 og oppover nytt, men du kan få det for 4000 brukt. Fordelen med dette er at det også kan brukes på fullformat).

Om sigmaobjektivene ikke tåler kulde vet jeg ikke noe om, men har brukt et sigmaobjektiv (i EX-serien) lenge nok i minus 5-6 grader til at det ble gjennomkaldt, og det viste ingen tegn til problemer da. Men å prøve det i -20 har jeg enda til gode, men håper at utsagnet ditt ikke stemmer.

-Harald

Beklager, men jeg kan love deg at det stemmer

Oi, det hørtes ikke bra ut sad
Hvor kaldt er det da snakk om? Gjelder dette alle objektivene eller bare de billigste varianten?

en 20 mm linse på digitale kamera er en skral vidvinkel. forholdstall for nikon er 1,5 og canon er 1,6. dvs at en 20 mm blir 30 mm på nikon.
d70 selges ofte i pakke med 18-70 mm linse som har fåttmye skryt. det blir 27 mm vidvinkel som tross alt er litt.
selv er jeg sugen på sigmas 10-20 mm, savner vidvinkel... som gjør en middelmådighet (som meg) til helt blandt amatørene... smile
savner også nikons 70-200mm m stab... lov å drømme!

Hei,

Valg av vidvinkel er ikke noe enkelt valg. Først vil jeg bare si (som flere har gjort)meg helt uenig i det først nevnte sa om vidvinkel. Vidvinkel objektiver gir flotte muligheter til kreativ ski/natur fotografering.

Personlig har jeg kun orginale linser, men dette er kun fordi jeg aldri har prøvd linser som sigma ect. Registrerer at sigma får mye skryt for linsene sine for tiden, og de er nok vært et forsøk. Jeg kommer i alle fall til å vurdere sigma neste gang.

Om du ønsker en rett-tegnende vidvinkel, bør du ikke gå lavere en 12-14mm. Er du derimot litt dristig, kan du vurdere en ned mot 10mm, men da beveger du deg inn i fisheye segmentet. Selv har jeg en Nikon DX Fisheye 10.5mm f/2.8G, denne er fantastisk til sitt bruk, men ikke noe objektiv jeg ville valgt som min første vidvinkel.

Mitt beste tips er å gå for en vidvinkel-zoom. Som noen har vært inne på her. I segmentet 12-24 og rundt der et sted.

Tips du kan se på:

Obj: Sigma 20-40mm / f2.8 EX DG
Test:http://www.dpreview.com/news/0108/01082101sigma2040mm.asp (engelsk)
Pris: ca 6100,-

Obj: Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC
Test: http://www.dpreview.com/news/0502/05021403sigma10-20dc.asp
Pris: ca 4000,-

Obj: Sigma 12-24mm F4,5-5,6 EX DG ASP
Test: http://etischer.com/300d/sigma12mm.html
Pris: ca 6100,-

Du finner også tilsvarende hos Nikon, men da må du betydelig høyere opp i pris.

Det finnes flere alternativ der ute, men med det inntrykket jeg fikk av hva du ønsket å bruke av pengert fant jeg disse alternativene.

Lykke til.


mvh Sverre

Når det gjelder 20-40mm fra Sigma som jeg nevnte kan du selvfølgelig se bort fra den om du kjøpte D70 Kit. Da har du allerede en 18-70mm eller noe slikt antar jeg.

Det er også greit å være klar over dette med forholdstall som Huftetu nevnte i sitt innlegg. På gamle 35mm film kamera var mm eksagt, slik er det nok ikke lenger.

Sverre.


mvh Sverre
 
Annonse
Annonse
Annonse