Verbier / Chamonix / Chourmayeur / Tignes

Har planer om å kjøre egen bil ned til alpene og stå på ski to eller tre uker i januar 09, før jeg vender nesen mot nederland i februar for utvekslingsstudier. Planen er å møte opp med en gjeng som skal være i tignes siste uka i jan, men tenkte å ta en uke eller to før det også. Prøver å få et overblikk over de stedene som ligger i nærheten når man kommer med bil fra nord og skal ende opp i Tignes og ser at de nevnte stedene er "på veien". Har jo fleksibilitet i.f.t. snømengde og det kan bli avgjørende, men kan noen forsøke å gi noen generell karakteristikk av disse destinasjonene?

Stikkord som kan være greie å få hint på er heisbasert offpiste, park, pris og kanksje overnatting/uteliv...

Går det greit å vrenge inn i slike byer og be om en rimelig seng, eller blir du liggende i bilen da?

Supert om noen kan dele erfaringer!

I Januar går det stort sett greit å fikse bo relativt sentralt uten å booka i forveien, men har du mulighet sparer du noe tid hvis klarer å være en dag eller to i forveien. Men ofte lettere i utkanten eller rett før de store resortene. Du får for oftest hjelp på turistinfoen. Sjekk diverse herberge hvis du er alene, og ikke ønsker å bruke for mye penger på bo.

Alle de stedene du nevner har sinnsyk god offpist ved gode snøforhold (det samme kan sies om de fleste stedene mellom Verbier og Tignes). Verbier og Chamonix har bra uteliv.

 
Annonse
Annonse
Annonse