Vegen til snøhetta?

Hepp

Noen som vet ståa p vegen til Snøhetta fra Hjerkinn? Om den ikke er brøytet - vet noen om pinnene står der, så man ev. har noe å gå etter i mørket?

mvh
bp

Ring Hjerkin Skytefelt på 61242500 eller 61242503

Ring til skytefeltet på nr. over..
Lurt å gå i godt vær, for været kan snu veldig fort og bli ganske så jævlig der inne.. veien er brøytet frem til en bom lenger ut i sesongen,
veldig fin tur i bra vær.. ikke mange timer.. vest-toppen er den beste.. vil du; er rennen ned i gryta utrolig fin! Bare ikke kjør rett ned i bre-fallet, skjær over i nabo-rennen et stykke ned...
- Hovedsaklig cruis"ing ned ifra fjellet.. (finnes noen sinsvake renner ned ifra øst-toppen såvidt jeg vet.) men vent til lenger ut i sesongen.. der oppe er det veldig god snø-kvalitet til slutten av april, ofte også langt ut i mai.. og det er enklere å komme innover utpå sesongen..
-
Finnes en del fjell som ser veldig fine ut, f.eks. skredhø (skreahøin på dialekt), men navnet gir jo et lite varsel.. larstind, også litt skredutsatt... En hel ekspidisjon ble tatt i skred der..

kjedelig at det ikke er fjellkjørings-kultur lokalt, og den lokale fjellekspertisen har stort sett ikke noe til overs for frikjøring.. "i fjellet går"n nå på burt-over ski" er vel den generelle holdningen..

Renna fra Vesttoppen på Snøhetta ser veldig bra ut. Vet du noe om når den ble kjørt første gang? Skredfare?

Ellers ser Svånåtinden fristende ut... Vet du om noen av rennene her er kjørt?
Skredfare?

Avhenger ikke den ganske mye av snøforholdene da? Hvor dum går det egentlig an å bli. Tror du virkelig skredfaren i ei renne er konstant lik?

En og annen fin info her så langt. Takker.

Lurte også litt på Svånåtinden, og om noen VET noe om snøfoldene siste tiden (altså skredfaren) er dette kjærkomment. Vet at det siste mildværet laget et flott skarelag rundt Oppdal, men hvordan har det vært i høyden på Dovre?

mvh
bp

Det er mulig å si ganske mye generelt om skredforholdene for et området ut i fra dominerende vindretning, sol- og vindeksponering. Historiske data som hvor ofte og til hvilken tid på året det har gått skred, er også interessante tilbakemeldinger.

Jeg har tidligere fått et fornuftig inntrykk av deg her på forumet, men i dette tilfellet mener jeg at du er bak mål...

Joa, er klar over det. Og må vel innrømme at innlegget mitt var formulert noe krasst for å sette ting litt på spissen. For oss som ferdes en del i fjellet så er jeg enig i at slike data er relevante. Desverre er det mange som legger ut på hasardiøse prosjekt i skredfarlig terreng bare fordi det "omtrent aldri går skred der".
Håper dette forklarer litt mer tonen på innlegget mitt, og beklager hvis du føler deg støtt.

Og angående skredfaren så er det sinnsykt skredfare i fkellet for tiden. Store snømengder kombinert med vind er ikke akkurat ideelt, så ta det med ro der ute!
Dessuten meldes det om lite vind og sol til helgen. La snøen sette seg litt før dere drar på alt for mye!

Trur du har rett mhp snøforholdene - kommet litt VEL mye som bør få tid til å roe seg. Det finnes en tid for alt og denne helgen blir det anlegg...

mvh
bp

(sorry, litt fraværende en uke eller to..)
-
Vet ikke når renna på snøhetta først ble tatt, men den er jo ikke så teknisk at det gjør noe, så det kan godt være en god stund siden, skredfare, jo, renna er jo ganske nordvent, så jeg ville gitt den ennå noen uker, ut i april er nok den fin og moden.. Svånåtind; Har egentlig ikke sett etter renner i det fjellet, men eggen som bruker til å bestige den bratte siden tror jeg byr på en veldig fin, nok ganske eksponert, men bra nedtur! Vet folk har kjørt ned der, og klarer du å baske deg opp med ski og stash på sekken klarer du nedfarten.. tror nok samme tipset som snøhetta gjelder der, øst-nordvendt, så gi det litt tid.. spm: enten kan jeg svare eller skaffe svar -> trykk på nick"et mitt

Renna fra Vesttoppen har blitt kjørt hver påske siden 1996 av Couloir Chop Drop Team. En monster renne med ca 500 m fallhøyde, jevn helning hele veien og max helning på ca 45 grader i midtpartiet. Som nevnt ovenfor er den ikke så veldig teknisk, har en veldig snill inngang og er uten buktninger. Jeg vil anbefale å holde til venstre i renna (Vesttoppveggen) da man på denne siden har mange muligheter til å komme i le fra eventuelle skred som løses ut ovenfra. Siden dette er en ”roll over” noe som gjør det umulig å se når tullingen foran er i le gjelder det å ta seg god tid. Når det gjelder skredfare ble det utløst et skred i påsken 1998 som gikk fra vegg til vegg i det bratteste partiet. Årsaken var blant annet manglende vurderingsevne og heldigvis var det den nederste tullingen som løste ut skredet uten at han fikk påfyll ovenfra.

Så basert på erfaring er det 12,5% sjanse for skred dersom man kjører renna i slutten av mars.

 
Annonse
Annonse
Annonse