Vasking av innerstøvel

Hei,

Etter vel gjennomført alpetur opplever jeg at problem som umulig kan være unikt: Innerstøvler som stinker noe helt innforj....! Noen som har vasketips? I utgangspunktet tenkte jeg bare å hive de vaskemaskinen på¨30 eller 40 grader. Er det ulurt?

send en mail til cham3 i chamonix du. dem er eskperter på området. søk på google så finner du nok heimsiden med e-mail adr. mvh arild

nedfrysing funker glimrende på sneakers, kanskje det funker på innerstøvler også? Legger skoa i frysen over natta, så er de tipp topp dagen etter. Lykke til.

men hvis du liker steken litt anderledes, er det bare aa lempe dem i frysen. dessuten blir det jaevlig kaldt paa foettene naar du plutselig husker hvor du gjorde av innerstoevlene neste gang du skal paa ski. hvis ikke dette frister deg kan du kjope antistinkspray i skobutikken, eller vaske dem paa skaaneprogram.

Hadde samme problemet som deg ifjør itte 2 uker i alpene...skonå lukta så mye eg ikje klare å sette ord på det...men ta ut innerskoen å la den tørke lufte seg en plass....å når neste sesong begynne så har de akk slutta å lukte eller så går de rundt av seg sjøl...så husk å lukk døra der du setter de...helst lås døra og!! =)

Da jeg var i Alpene nylig merket jeg at mine nyinnkjøpte støvler var fuktige hver morgen da jeg tok de på. Fukt blir lukt, så det smarteste er å tørke de ofte. (Dette gjelder også vanlige sko.) Ta ut innerstøvelen etter hver skidag og sett de foran ovnen eller på varmegulvet. Legg gjerne avispapir i for å trekke fuktigheten ut. OBS! Vær oppmerksom på at mange innerstøvler ikke tåler sterk varme.

Ettersom støvlene dine allerede er "ødelagt" av lukt tror jeg fryseren og spray er de eneste alternativene. Vaskemaskin er ingen god idé med dagense avanserte materialer.

Kjenner jeg Kanutten rett har ham en eller annen for for støpte innerstøvler. Det jeg har hørt av en støvelfetish med virklig peiling, er at man ikke en gang skal bruke varmluftsstøveltørker på støvlene fordi innerstøvlen kan bli deformert. Ergo er vask på 40 grader ikke smart. Jeg bruker derimot kalk i støvlene det funker veldig bra og fjerner all lukt. Den typen som klatrere bruker, type rockball, er helt genial.

Har et par 5,6 eller 7 år gamle støvler (husker ikke helt lenger) som sitter som F på beina, og disse har jeg alltid vasket en gagn eller to ila en sesong, helt utaen at de formmessig har tatt skade av det. Om det skulle påvirke levetiden driter jeg egentlig i, har hatt de lenge nok til at det sikkkert er greit å skifte uansett om de skulle ryke. Så føler vel ikke faren ved en vask som så fryktingydende.

 
Annonse
Annonse
Annonse