Valg av bindinger (+ sko)

Kan noen hjelpe meg?? Skal kjøpe meg nye skisko. Skal bruke skoene til å gå på turer, inkl vinterjakt. Jeg har et par Atomic fjellski med stålkant som jeg kjøpte nye i fjor (husker ikke hva de heter!?). På de står den gode damle rottefella 75 mm bindingen. Har et par beksemsko mende er slett ikke vanntett. Skal derfor kjøpe meg ny sko, og tenkte da på å bytte ut bindingene også?? Noen som har erfaring/meniger med bruk at Salomon/NNN bindinger, kontra den "gode gamle" rottefella 75 mm bindingen?? Noen som har erfaring med litt høyere sko av typen Alfa Hunter, Alfa Skarvet GTX el?
Håper noen kan hjelpe meg her!!

Prøv dette forumet http://www.fjellforum.net/ . Det er sikkert noen der som kan gi gode svar. Hvis du ikke skal gå i oppkjørte spor, ville jeg satsa på en ny 75mm sko.

D første du må tenke gjennom er hvor mye du går utenfor oppkjørt løype i forhold til i. NNN duger forholdsvis bra opptill 40% bruk utenfor oppkjørt løype, men herfra og inn er det nok 75mm el. riva som duger. Har et par fjellski selv med NNN, hvor jeg bruker dem ca.50% i/utenfor løype - ville nok valgt riva istedenfor hadde jeg velgt om igjen.
TIPS: Riva binding (stødig v/jakt) og en go gammel skinnstøvel (gjerne brukt/butikker rundt omkring har gjerne noen gamle på lager)

-

 
Annonse
Annonse
Annonse