Val Thorens

Jeg skal en tur til Val Thorens i begynnelsen av februar og stå på brett. Er det noen som har vært der, og har noe bra anbefalinger???

har vært der ei stund..... Gode forslag - tja, kva er du ute etter og kor sikkerhetsbevist er du? Er fine bakker, gode heiser, bra afterski og ein del meget bra (og tildels exsponert) offpiste...

Takk for svaret, Øyvind! Står på brett, men er ikke råest i bakken akkurat. Hopper og styrer, og håper å bli bedre! Regner med at det er bakker for enhver smak i Val Thorens... Har du anbefaling på en After Ski med billig øl, og en restaurant med god og relativt rimelig mat..?
Takk!!!

helt enig gutta. kos dere. kommer til å bli drit bra.
har hvert ute en vinterdag før dere, skjønner jeg. hehe. kult

........ BRETTKJØRING ......: parken i VT er ofte så som så. Øverst i Meribell dalen er det ein bra park med 2 1/2pipe - ta stolheisa som starter ved Mt Vallon gondolem (men går motsatt vei). Mt Vallon anbefales og - fine bakker og god offpiste (skredfare). Mt Caron i VT er og eit must - masse offpiste men skredfare og muligheter for å rote seg bort i exsponerte (høy-risiko) områder. Ta siste heis opp til Caron - sjekk utsikra og "solnedgangen" før du kjøyrer ned (når du blir "jaga" av skipatrulja) på tomme løyper. Det samme anbefaler fra toppen av Col. Når du går av Grand Fond Funitelen så har du rett fram fin offpiste ned i 4. dalen - solvendt & skredfare. Når du står på toppen der så ser du på andre sida "baksida" av Bouchet (?) heisen i 4. dalen og offpiste den tilbyr. NB dette er eksponert (risiko) område med lokalt høy skredfare og mulige bresprekker (isbre). Ved siden av GFondF er det relativt trygg offpiste, men denne blir fort oppkjørt. Dersom det dumper nysnø så kan Glacier heisen (over Peclet Funitelen) tilby relativt trygg løssnøkjøring. Dersom det er skredfare 4 eller 5 så hold deg i løypa uansett kor dyktig du er - har sett folk bli tatt av skred på normalt trygg plass under ei slik periode. ....... AFTERSKI .....: TANGO, VIKING og MALAYSIA. + stikk hodet inn der det er liv, kan utvide eins kulturelle forståelse smile ..... MAT..... Rimelig mat... sjekk prisene eller lag sjølv. God mat: Fitz Roy (dyrt, 5 stjernes hotell, super mat),Vieux Chalet i Rue du Solei (min favoritt, super mat særleg den du steker på varme steinplater, god atmosfære, liten plass så bestill på forhånd), Couchas ved Sportssenteret.

God tur!!

TUSEN TAKK!!!!! God helg!

Hei!
Eg skal og dit i februar. kan vel reise i lag kanskje? Eg treng ein reisekamerat.
Skal bu på Skiers Inn i sentrum.
Eg har heimelagde telemarsji (Bjørketre)som skal prøvast ut, kanskje du vil vere med og teste dei og?
Ta kontakt så kan me einast!

Informativt fra Øyvind. Tar også sikte på en uke i VT. Noen guider/selskaper du kan anbefale for "trygg" off piste?

... 1 ... Kom deg i heisa tidleg, rund 10-tida er det litt kø (normalt under 10 minutt, untatt Peclet, Caron og over mot Meribell). Caron er fin å ta tidleg, då det der fort blir kø utover dagen. ... 2 ... Forsikring!!! Sørg for at denne er i orden eller kjøp forsikring med heiskortet. Det koster fra ca 150Euro å bli redda (mykje meir offpiste) dersom forsikringa ikkje dekker. ... 3 ... På "kviledag" ta ein tur over til Sauliere (Courchevell) og Chanrossa (Courchevell).
... Oddbjørn ... Skiers Inn i Val Thorens? Er dette ein ny plass?

Her er det tre som rinn meg i hu. 1: Francois - guiden som held til hjå Langley, dvs Tango. Stikk innom Tango på afterski og spør etter Francois. 2: Pro Sneige (rett ved heis/trapp etter gangbroa nedanfor sportssenteret - Rue du Solei. 3. Bureau des Guides (same lokaler som turistinfo). Sjekk med Francois først!

er en gjen som også har tenkt oss nedover. Hvilke reiseselskap er de billigste og beste?. noen erfaringer?

ca samme pris for dei to som arrangerer tur til VT frå norge (StarTour & Langley), begger er bra osb. Alternativ er å bestille flybillett med Norwegian til Grenoble (Ny rute, fra under 1200,- T/R) og så leie bil, tog eller minibuss (m sjåfør) der nede. Kollektivt så er det desverre ingen rutebuss fra GNB (http:/www.grenoble.aeroport.fr) til VT så ein må i tilfelle ta buss/taxi til Grenoble og tog derifra til Moutiers og så buss til VT. Alternativet er å droppe VT å ta tog direkte til Bourg St Maurits og stå på ski i Les Arcs.

Dersom en skal billig til Val Thorens eller en annen plass, så driter man en lang en i de norske reiseselskaper. Reis til Danmark!! Tipper det er minst 20 tilsvarende selskaper som reiser fra Danmark til alpene. Man tar bare ferja til Hirtshals fra enten Oslo krsand eller Larvik, og hopper på toget til Aalborg (ølborg). Prisene er gunstige som faen. www.skisport.dk har oversikt over alle selskapene, og hvilke selskaper som reiser hvor.
p.s om vinteren er det sinnsykt billig å reise med ferjene!! 300 t/r

Øivind kom med all informasjonen som trengs for en tur til VT. Vi går visst i samme løypa hele gjengen.....
Har bare en ting å tilføye: Prøv Cafè Snesko! Ligger på veien opp til Tango.
God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse