Val D`isere( Tignes)

Jeg(Petter) og Onkel(Svein) skal på tur til Tignes den 29 Januar! Vi skal bo på langley sitt hotell. Noen som har noen erfaringer med dette hotellet?

Jeg lurer på om noen vil dele sine erfaringer med meg? Lurer på om noen har noen tips for bra offpiste-turer med guide?
evt. navnet på noen flinke guider.

Vi skal også satse på helikopterløft, er det noen som vet om firmaer som kjører slike turer? og hva det evt vil koste.

Håper på svar!

Hehe, må ikke si jeg kan svare på det der, men jeg har vært der! Så jeg må bare si at det er veldig bra kjøring der og store fine fjell med masse snø! Så bare gled dere..

Dra til Tignes LeLac, ta Parlafour heisen, så tar dere Aguille Percee heisen, og drar ned baksiden av Aguille Percee... Hold Høyre.
Sånn ca 1000 hm på en fin fin dag...!!

Eh, sorry. Hold venstre, for all del...
Dere ender nedenfor demningen, men det går heis opp igjen!!

Alternativt så sjekk ut www.tignes.com, og se på karta sjøl....

tror det kan bli litt vanskelig å få til helikopterløft i valdisere da dette er strengt forbudt i frankrike. ta med feller i stedet eller sats på en dag eller to i la rosiere, et heissystem som henger sammen med la thuile i italia. I la thuile skal det visst være mulig å få til et løft eller to.

Når det gjelder off-pist prøv f eks gorges de malpasset, rennene og baksiden av charvet og selvfølgelig skogen i le fornet.

oi, det var ikke det svaret jeg håpet på.
Er det ingen mulighet til og få dette til. Hvis vi drar til Italia en dag, må vi vel ha heikort for den bakken. men det kan vel ikke koste allverden?

skal skjekke litt ut med langley, og høre hva de har og si.

Men jeg skal prøve ut noen av løypene som er blitt anbefalt.

takk for svar!

Bodde på langley sitt hotel i 2000. Husker ikke hva det het men det var ok bra afterski der. Men hotellet ellers er pill råttent. Sørg for å drikke store mengder hotellets egne home made rød vin før legge tid. Garantert til å få sving på systemet og du våkner lett og klar for pudder...

Langley sitt hotell i ble nyoppusset i fjor, bra party hotell. rommene er fine med helt nye bad.

ta første heisen (gondolen) opp i Fornet.. ta så den venstre av krokheisene til toppen (svinger mot venstre oppi bakken et sted) hopp av på toppen og "dropp" ut mot venstre. MANGE høydemeter pudder på en god dag... Kan også fortsette gjennom skogen til høyre for heishuset, men kan til tider være JÆ*?IG kronglete..

tror jeg ikke er så lurt. Tignes/Val d`Isere ligger i en blingate om vinteren. Veien som går øst fra Val d`Isere over fjellovergangen er stengt om vinteren. Da må du ut av dalen og finne en annen grenseovergang. Det kan fort ta 4-5 timer å komme til et fornuftig sted i Italia fra Tignes/Val d`Isere. Fra masten på rocher de bellervarde finnes det mange fine linjer ned til La Daille,men er noe krevende. God tur, og ha en fin uke i et av europas mest velsmurte heisanlegg!

Hotell ruitor (hotel gæra kalte vi det) pussa opp. jaggu på tide. da ser kanskje hotellet sweet ut da... blir digg å sjekke ut det ass.... Valla... here i come

Kjøp en av de to guide bøkene som finnes for området. Der står det mange fine- og noen tunge- turer. Signal heisen i Fornet og turer over Col de L'iseran er kanskje noe å se nærmere på. Helikopter har ikke lov å lande på toppene. Du kan derimot bli hentet i en dalbunn. Det er mulig å kjøre fra toppen i Tignes og ned i en avsidesliggende dal for så å bli fraktet tilbake med helikopter. Alldri hørt noen snakke entusiastisk om det. Ta heller en dag med Guide til Sainte-Foy litt ned i dalen dersom du føler at du går tom i Val d'isere.

For mange gode innlegg fra dere, hotellet høres jo også bra ut. gleder meg noe sinnsykt nå

Hotellet til Langley i Tignes er nytt for dem i år så det veit jeg lite om. Det ligger i hvertfall sentralt. Ruitor i Val er pusset opp og har fine rom og bra afterski. Det finnes mange fine offpiste steder i Val. Som nevnt her kan du kjøpe en offpiste bok som har mange fine ruter og selvfølgelig kan Langley anbefale guider til dere. De kan også fikser heli for dere i Italia.. Ha en god tur!

Gled dere, har vært der

Masse off-piste i Valdi. Langley prøver nok å suge alle dine euro ut av deg, så let litt på egenhånd.

Heliskiing er lett å få til. La Rosiere ligger en og en halv mil ned i dalen, der blir du hentet med heli og fløyet inn i Italia. Du må nok ut med 1500 spenn.

Bra gudefirmaer finner du nedenfor kinoen, på samme side.

Pumpa puder ditt luder!

Så over at en anbefalte gorges de malpasset som en bra rute. Det stemmer, men forutsetter at det er nok snø for å komme gjennom selve passet, og det er det ikke der nede nå. For de fleste betyr dette at de må gå noen hundre høydemeter (ca 500) opp igjen. Uten riktig utstyr er det livsfarlig å prøve å komme gjennom passet. Denne ruten kalles egentlig Col Pers, og det finnes alternativer som ikke går gjennom gorges de malpasset.

Var i Tignes for noen år siden å kjørte en lang tur over til les Arc. Fra den øverste av Tigne bydelene, tar du heisen opp til Col du Pallet. Derifra kan du kjøre ned til et vann på baksiden av annlegget. Hold til venstre for vannet og følg dalen nedover til du kommer til preparerte skiløyper og tilslutt en vei. Her finnes det busser som tar deg til les arc. Vet ikke hvordan dette funker nå, men når jeg var der var ski bussen gratis, samt at man hadde en dag gratis i les arc på heiskortet for L'Espace Killy. Når du kommer hit må du krysse halve Les arc anlegget for å komme deg opp på den høyste toppen. Derifra går det en transport løype som etterhvert brekker av mot venstre. Da går du opp på kammen til høyre. Det er her selve poenget med turen finnes. Etter en litt krongelete inngang så åpner det seg en bratt å fin side. Da er det bare å kjøre på til du igjen, etter en haug med høyde meter, kommer til en liten landsby. Følg så asfalt veien tilbake til hoved veien og en liten cafe, ca 1,5km med nedoverbakke. Herifra går det rutebuss tilbake til Tignes.
Dette var kanskje ikke den mest detaljerte og nøyaktige beskrivelsen av en langtur, men spør deg litt frem så finner du sikkert frem til oppdaterte detaljer.
Husk å sjekke skredforhold mm før du drar, da det på en del av etappene er dårlig med folk til å grave deg frem.
Hørte også et rykte om at godsiden for en stund tilbake ble naturreservat med forbud for skikjøring, men som sagt spør litt rundt.

Heisann alle mann! Nå har vi endelig hvert der, og det var helt rått. Den beste skikjøringen jeg har hatt. Vi hadde en dag meg guide på off piste tur. det var som tatt ut av en ekstremsportfilm.

Hei
Den nærmeste heliskiing muligheten i Val D er nok La Thuile. For å komme deg dit må du ta buss til La rosiere. Heiskortet i La rosiere gjelder også i La Thuile. (Hvis du er heldig så er får du kanskje med en dag i La Rosiere/la Thuile på heiskortet for Val D). I La rosiere tar du heisen helt til topps. Derifra går det to korte talerekenheiser til La Thuile. Etter talerkenheisene så kjørere du ned til venstre. I enden av denne transportløypen ligger heliplassen. Tar jeg ikke helt feil inkluderes to løft i prisen. Kan også anbefale en dag eller to i la thuile systemet. Her vil dere garantert få alt pudderet for dere selv, siden alle engelskmennene som er dr stort sett holder seg i kafeen eller i barentrekket. Masse muligheter for deilig offpiste hvis dere gidder å traske i 5-10 min.

God tur!

 
Annonse
Annonse
Annonse