Våtdrakt!

Jeg trenger en våtdrakt men kan bruke til surfing høsten og vinteren igjennom uten å frye ihjel. Men hvor tjukk drakt trenger man? Må jo ikke gå for mye utover bevegeligheten heller.. Sola Syber og Sola Vinter er to alternativer... Noen som her erfaringer med noen av disse?

Ring til Seatex i Stavanger å få deg ei skreddersydd drakt for norske vinterforhold. Holder deg garantert varm vinteren igjennom. Bevegelig er de også.
http://www.mamut.com/seatex

selges veldig billig på Urge.no for tiden. 4000 og 5000 serien kan være bra alternativer.

Ej bruka sola syber. 7/6/5, den holder deg garrantert god og varm heile vinteren. Jeg har faktisk brukt den som helårsdrakt heilt sida i fjor og det har funka veldig bra. Fleksibel og god drakt som varer om du steller fint med den. Har også hørt mye bra om 5 mm oneil psyko draktene. skal visst vere veldig varme...

Neil pryde lager gode og varme drakter. Har en Neilpryde 5/4 som faktisk holder varmen året rundt. Neilpryde har livsgarranti på sømmer, draktene er slitesterke og veldig bevegelige. Kjøp en med hette hos www.arctickiting.no eller urge i Oslo. 7mm drakter blir ofte vanskelig å bevege seg i.

neilpryde 5mm 4000series funker hele jævla året, kjøp den brukt og billig. bra bevegelighet og innebygd vibrator i rævva

Kjøper du en "Open Cell" holder det med 6mm i nordiske farvann, eventuelt 7mm hvis du er en frysepinne. Disse draktene brukes til apnea (fridykking) og da er en MYE i vannet. Skikkelig gode helårsdrakter. Hvor du får "Open Cell"-drakter uten hette er jeg litt usikker på, men to gode produsenter for drakter til apnea er Elios, Tigullio og Sporasub.

Klikk på linken for nærmere info

http://www.aventuras.no/shop/catalog/product_info.php?cPath=23_24_94&products_id=77&osCsid=f957508d812ff7bc40e83653a34b6d52

Du har ikke vurdert en tørrdrakt. litt dyrere, men den holder vatnet ute og deg varm.

vil ikke anbefale tørrdrakt til surfing. Etter noen skikkelige skyllinger, så er den nok ikke tørr lenger og da heller ikke varm.

Sola 7mm er meget bevegelig, i år har jeg faktisk brukt den som helårsdrakt.

7mm som heilårsdrakt må jo bli sinnsykt varmt på sommeren?!
Har en 6mm Seatex og den er bortimot umulig å bruke på sommeren, det blir for varmt!!!

det funka faktisk bra... men du må selvfølgelig drite i sokker, hansker og hette... Også er det jo sjelden over 10 grader før langt uti juni/juli.... august var værst, men da var været såpass dårlig at det og gikk bra... Men selvfølgelig er jo en sommerdrakt å foretrekke..

Bruker selv Sola Cyber drakten hele høst, vinter og vår, men bodyglove drakten på 7mm har litt bedre kvalitet en soladrakten har jeg følelsen av. Begge er vel like gode egentlig når det kommer til varmen.

De er vel laget av samme produsent Sola og bodyglove...
Vet ikke hvordan BodyGlove draktene er, men jeg er misfornøyd med sokker og hansker som er helt utslitt etter et års bruk...

Jeg har desverre ikke hatt Bodyglove, men den kompisen min sin Bodyglove har har holdt mye bedre en min Sola Cyber som går opp i limingen over alt. Sokker og hansker har jeg ikke noe kjenskap til i Bodyglove.

min sola drakt har også gått opp i limingen på magen... det er greit å fikse med neoprenlim... mer det er litt dårlig ja..

Skaff deg en Psycho fra O'Neill så slipper du alle bekymringer om kvalitet, kulde osv.

Prøv en av vinterdraktene til Ripcurl. Har testet Rpicurl, har Bodyglove 7/6/5mm. Min neste drakt blir definitivt Ripcurl, draktene sitter som lim.

Holder deg varm og komfortabel... lett og bevege seg i og grei å gå inn og ut av. Har brukt den siden i mai og bruker den fortsatt på Unstad i Lofoten... Ca. 4 grader i vannet... Kan være i vannet i mange timer uten å bli kald! Pass på å kjøp ordenlige votter (kreps-votter), ikke hansker! Blir skikkelig kald av det!

QS Cell 5/4 er den suverent varmeste og beste draken du kan få tak i, den har en utrolig bra passform og er veldig god å paddle i. (mye bedre enn skreddersydde drakter jeg har hatt før). Ifølge en kamerat som har begge draktene er den både varmere og mer elastisk enn Ripcurl 6/4 .

Har selv brukt drakten i vanntemp ned til -1C i Canada sist vinter, var da uti i 1,5-2 timer uten problemer, på Jæren blir jo skjelden kaldere enn 3-4C i vannet om vinteren...

Ikke finn på å kjøp en 7mm "dykkerdrakt" fra Seatex, jo tynnere og mer elastisk drakt du har, desto lettere er det å padle inn i bølgene, surfe, samt duckdive på vei ut igjen....

 
Annonse
Annonse
Annonse