VONDT I LEGGA!

Får sinnsykt vondt i bena av de nye x-wave 9.0 støvlene mine. har ikke kjørt altfor mye med de, har varmet og stuka med de. Noen som har noe tips eller vil de bli bedre etter 40 timer med pain?

Kjenner meg igjen der! Har xwave10.0 - tror ikke det var helt støvlene som passet meg, nei... Gjør noe inni helvete vondt fra første time i bakken. Beinhinnebetennelse er noe dritt!

Men jeg kan trøste deg med at smertelindrende salve+et par pain-killers hjelper mot den verste smerten når puddertrangen blir for sterk.

Hadde jo vært greit å få noen råd om hvordan man skal få de bort på litt lengre sikt (og ja, jeg har hørt om lege.)

Måtte bar skaffe meg noen andre. Vi ble vel lurt av samme pusher"n tenker jeg. Er møkk lei av at "seriøse" støvelprodusenter lager sko de sjøl ikke kan ha testa..

Enig med det. Har selv Nordica 5.2w og de skal ikke være stive i utgangspunktet, men de er stive nok til at jeg fikk beinhinnebetennelse ifjor vinter, og det betydde en måned uten noe form for fysisk aktivitet. Jeg fikk angst og depresjon. Hver gang jeg bruker de får jeg litt vondt i leggen.

Det er stortsett ikke noe problem å myke opp støvlene. Skru ut evt bolter, eller fres ut er "kile" i skallet bak. (Det på innsiden)
Heller ikke så dumt å polstre opp pløsen evt foame pløser så trykket blir fordelt over større område av leggbeinet.
Eller rettogslett foame ny innersko.

fikk sinnsykt vondt bak i leggene i nye garmont støvler. trodde beinhinna lå foran i leggen, og at jeg bare var støl i leggmusklene, men nå fikk jeg litt betennelsesangst. tror det blir vondt bak i leggen hvis man ligger for mye bak i støvlene når man samtidig strammer musklene. er det ikke en doktor her på forumet som kan bidra med litt diagnosestoff? skal på ski om 2 uker og vil bli frisk!

.

Finn fram en 7-8 lapper og invester i et par STROLZ støvler det er verdt hver krone.
Eller halv pris for å få støpt en ny innersko.

Du kan også gå på apoteket og få noe skumlignende gele greier... klipp hull i den sånn at du får trykket fra støvellen rundt stedet hvor du har pain.. eller legg det rundt! du kan også gå til en skomaker og få sydd i noen nye pløser, fra gammle støvla om de var diggere...

Få deg en støpt såle. da ligger hele foten stabilt og leggen slipper å bruke krefter hele tiden på å støtte opp foten. På denne måten slipper du mye smerter

Du behver ikke kjøpe nye innerstøvler til støvlene dine, problemet ligger i skallet. det er rett og slett en for stiv støvel til din fot.

De fleste legg smerter skyldes ofte at man har valg et støvel par som enten er for stivt eller for stort.

Når det gjelder stive støvler er det lite du kan gjøre med dette, varme kan mykne opp skallet litt men i kulden vil dette ha liten effekt. Det du derimot kan gjøre (bortsett fra å kjøpe nye) er å trene muskulaturen i skinn leggen , dette vil gi deg mer stryrke og blodgjenomstrømning i leggen som vil forhindre senebetenelseer.
Det kan også hjelpe å løse opp støvelen i heisen og å kjøpe innlegssåler til støvelen som vil forandre vinkelen på foten nåt du kjører.

Det smarteste er derimot å selge de gamle og kjøpe nye med en mykere flex indeks. De fleste sportsbutikker har dette.
feks rossi soft.

Scholl har en salve du kan smøre inn som varmer opp huden som også hjelper.

sørg for at skoen er passe til deg. for store sko er problem nummero uno i bakken i dag.
mål foten din med et ark og en linjal og kjøp sko deretter..

dette er bare noen tips på hvordan man kan ungå nevnte problemer

x9.0 blir ikke mye mykere..
støtter meg til doktoren her, få deg nye støvler.. Spess om du hopper mye. Det blir mange harde slag på skinleggen og deter dette som resulterer i beinhinne betennelse. Prøv å smør på litt tigerbalsam. det øker blodgjenomstrøminga og minsker risken for betenelser, men reduserer ikke smertene. Det du trenger er en mykere støvel, feks 1080.

...hjelper ikke! Den drar blodet ut i huden, og dermed vekk fra musklene og annen "innmat" som trenger det. Det er ikke huden som trenger blod og varme!

Jeg er enig med dr.dyregod i at skallets stivhet er viktig, men skifte av innerstøvel kan også i flere tilfeller løse problemet. Jeg kjøpte Scarpa Denali XT med det samme disse kom. Etter 6-7 toppturer ga jeg nesten opp støvlene grunnet leggproblemer. Men så skiftet jeg ut innerstøvlene med et par eldre Lange innerstøvler med plast"spoiler" i pløsen. "Spoileren" gjør at trykket pløsen gir på leggen blir fordelt over et lenger område. Nå er mine Denali XT helt topp (kan legge til at jeg også har økt muligheten for fremovervinkling av skaftet).

Det du skrev er Svada.

Det er fullt mulig og få et skall mykere i frontflex, og nye innersøvler spesiellt støpte pløser hjelper no jæv...

støvelensflex vill bare mykne marginalt. En test gjordt i sveits i fjor i forbinnelse med et seminar om muskelskader viste at støvlene bare gradvis myknes, og det i en så liten prosentvis forandring at effekten kun kan sies å være psykisk.

den testen i sveits, ble den gjort på det samme testsenteret som de tester shampoer og andre hårprodukter, som vi ofte hører om i tv-reklamene?
i såfall, intet problem med troverdigheten der, nei! smile

Hva ble gjort under denne testen?
På ivertfall mine tidligere Salomon støvler
som var for stive, blir mye av fleksen bestemt av at det ytterste skallet stoppes av det innerste skallet på baksiden.
Da en VELDIG rutinert bootfitter freste en v formet kile i dette (altså det innerste)
ble det endel mindre motstand, slik at støvelen "flekser lettere. Plasten i seg selv blir jo ikke mykere.

Når jeg ivertfall har slitt med beinhinne betennelse har dette opprinnelse fra et veldig begrenset området på leggen som får juling . med Foamede pløser (eller innerstøvler) vil mye av trykket fordeles over et større området på leggen, og dette
hjelper faktisk endel.

Hva dere gjorde og kom fram til på seminaret du var på, vet jeg ikke, men jeg har ivertfall selv erfart at det er mulig å gjøre alpinstøvler mykere og at et mangeårig problem forsvant med dette.

MVH.

Vedr benhinnebetennelse OG forebyggende for benhinnebetennelse anbefaler jeg å vurdere Rehband art 7060, se rehband.se. Denne fåes i 5mm og 3mm thermo. Det er selvsagt et spørsmål om dine alpin/telemark-støvler gir rom for dette. Kan kjøpes i mange sportsforretninger.

Hvor befinner den "VELDIG rutinert bootfitter" seg? Hvis svaret er "i utlandet"; vet du om noen "VELDIG rutinerte norske"? En som kan trylle med flex, vinkel o.l. på x-wave (f eks)?

er tilbøyelig til å være delvis uenig med deg sampo..
prosedyren du beskriver der fungerer vistnok bare i enkelte tilfeller. Det er både en tidkrevende og avogtil dyr måte å tilpasse støvlene. MEN resultatet vil uansett gjøre støvelen mer behagelig å ha på seg. så har man penger...
Det vedkommende kan gjøre i tillegg er å trene muskulaturen i beina og anklene. Rehban selger et vippebrett som man feks bruker bare ti minutter hver dag. Jeg kan love deg at du vil merke forskjellen allerede etter en tre ukers tid. Hadde selv en litt stygg skate ulykke for noen år siden da jeg brakk ankelen, og måtte trene den opp igjen etterpå. fysioterapauten min anbefalte nettopp et vippe brett og jeg har brukt det siden. Kan anbefales. Jeg har fått mye sterkere legg muskulatur og mye mindre vondt i leggene en jeg hadde før ulykken.

 
Annonse
Annonse
Annonse