VOKSING AV SKI

Jeg lurer på hvordan man vokser skiene sine selv?? Med strykehjern. Håper på svar.

slik jeg prepper skine mine er at jeg først børster skine lett med en stål børste.
Så bruker en billig voks, en myk som gir mye fuktighet til sålen, og drypper denne utover skine og stryker det jevnt utover. Du bør ikke få sålen varmere enn at du kan ta på den uten at det gjør vondt. Så sikler du av voksen til alt er borte. Hvis du skal være skikkelig flink, så gjør du dette ett par ganger for å få renset sålen skikkelig. Når du er lei av å gjøre dette, så bruker du en voks som du regner med at vil passe fint til den temperaturen du skal kjøre i. Sikkle av all voksen og børst skine skikkelig nøye med en nylon børste. Dette funker iallefall fint for meg og mine ski...

Drypp den voksen du ønsker på sålen, smør utover med strykejern, og sikle vekk alt når det er kaldt. Done! De mer avanserte metodene er sikkert bedre, men for en vanlig skikjører holder det i massevis. Eneste du må passe på er å ikke ha for varmt strykejern, da det ødelegger de moderne sålene.

hva menes med sikle? hvordan sikler mann av?

Du kjøper en plexiglassbit på sportsbutikken som det står f.eks. swix på (sikkert andre produsenter også). Når du skal bruke den starter du fremst på skia (man skal sikle i den retningen skia glir) og drar (er egentlig skraping) av voksen i lengst mulig drag bakover.

Ivar nevnte stålbørste.. De må du være forsiktig med.. Myke messingbørste kan brukes litt, men ikke med noe særlig trykk på.. for allment bruk, kjøp sikle, kan bruke et gammelt strykhjern, hvit swix-børste og 1 varm og 1 kald voks, billig voks, men anbefaler billig SWIX, Terminator eller Toko. Annen billig voks farger av og til av på skisålen. Husk å få steinslipt skia, det har mye veldig mye å si! Enkelte butikker har det inkludert i priser... sjekk det!

 
Annonse
Annonse
Annonse