Utspilt sin Rolle

Syns Fri Flyt for tiden beveger seg i en rettning som er langt fra den de projekterte når bledet ble grunnlagt...... Glitz og glam er iferd med å skygge helt for pionerånd og fellesskap. Fra å fokusere på en felles glede rundt fjellet, har fokus blitt skiftet mot et oppheng i eliten og sponsorenes glamorøse verden....
Husk jo større distanse dere skaper mellom lesermassen og innholdet i bladet, jo næremere kommer dere erkefiender som ultrasport osv.... (jeg mener de er jo hvertfall ærlige iforhold til kommærsj). I stedet for å prøve å skape en kunstig skielite med glitter i kantene, bør bladet fokusere mer på feks, hva proffene kan gi tilbake til leseren... Tips, erfaringer, osv...
Etterlyser det skibladet jeg så i butikken for 4 år siden... Vel Anders, hvor er det??????????

.

Jeg er 41 år og kjører telemark Jeg har aldri kjørt et renn eller vært med i andre skikonkurranser. MEN jeg kjører gørra av alle når det gjelder off-piste og hardcore bad-assing uten at jeg gidder å ringe et eller annet jævla blad før eller etter jeg har gjort det. Det som slår meg med reportasjene og innleggene i Fri Flyt og liknende blekker, er at folk har et så forbanne stort behov for å vise seg fram og kjekke seg. Visst skal det eksponering til for å få sponsorer, men ved å hore seg til penger mister disse folka hele sjelen sin. Og når man møter slike i bakken eller i fjellet, så er de så forbanna kjepphøye helt til jeg har satt dem på plass med noen sinnsyke drags. Jeg tror disse ekshibisjonistene egentlig hadde hatt det mye bedre i pornobransjen der de kunne rævpult hverandre noe jævlig og virkleig kunne få vise fram hele seg. De er i hvert fall lost når det kommer til et skikkelig run ned en steinete røys i Jotunheimen.

41 årige skiexperter voxer ikke på trær...

Forstår at du ikke liker industriens utvikling, den er nå engang slik at "Cash is King" og salgstall og Dollarglis i blader er det som teller.......... Det jeg prøvde å oppnå er ikke å si at industrien er på vivanke, det vet jeg...... At Anders og de andre i Fri Flyt redaksjonen har voldtatt sitt eget produkt er det jeg vil adressere.... Fra å være lovende til å bli Endre Løvås med Venner (en periode samtlige mennesker avbildet i Fri Flyt var på hils med redaksjonen) til nå å ha blitt en skiutgave av 80-talls bladet TOPP. Hvor ble det av Galleriet???? Innsendte bilder???? PS: GUTTA SKREDHEFTET DERE LAGET ER FALSK TRYGGHET FOR FOLK, DET INNEHOLDER ALT FOR LITE INFO OG ER ALT FOR OVERFLADISK.

Jeg har tatt frem stoppeklokken og tar tiden frem til første "jibber" stikker trynet sitt frem og sutrer på vegne av "de stakkars pengelense idealistene" i redaksjonen.

kan være enig i mye av dette jeg, men gidder ikke henge meg på hetsebølgen. tross alt er det bedre med et norsk blad som friflyt enn med kjipe importerte svenskeblader som er mye! verre. har forøvrig en oppfardring til alle sinte, sure og forstoppede sinnatagger og sutrekopper: det er uendelig meningsløst å komme med kritikk dersom den ikke er konstruktiv! så kanskje det er en ide å komme med forbedringsforslag som fri flyt kan ta til seg i stedet? bare synd jeg ikke er kreativ nok til å ha noen slike forslag selv...

Tror egentlig du syns det er JÆVLIG GØY å kjøre rævva en eller annen kjepphøy pubbisungdom som har forvillet seg ut i fjellheimen. Og disse ungdommene hadde du aldri truffet der ute hvis ikke det hadde vært for at FF og andre hadde hauset opp selvbildet deres. Med andre ord har FF ført til masse morro for deg. Tror du egentlig er glad for den redaksjonelle vinklingen i FF, jeg. Bare innrøm det!

Jeg støtter dem redaksjonelle linja!
Så nå kan du trykke på stoppeklokka.

Vant jeg?

Så du er ikke keen på sider med triks og jibbe info, billedserier og intervjuer hvor de lokale heltene dine forteller deg om hvordan de gjør det....???............Istedet vil du se på glorete bilder av Seth Morrison som er innkjøpt av en eller annen utenlandsk skifotograf.... Min utfordring til Redaksjonen er å forsøke å gjøre mer selv....

Alt døyr, no når hausten kjem. Sjå nord; kor fèr soli ?

Me er døyande.
Jordi òg.

Innsyn destruerar.
Utsyn stimulerar.

Opp.
Fram.

Skru av ljoset.

er Endre Løvaas, som har jobbet for Fri Flyt lenge. Det er sinnsykt bra at guttene leverer så bra varer at kritiske sjeler tror det er innkjøpt fra utlandet.

alene-faren på 41 og andre jibbe wanna bees sender inn selvportrett uten noe form for eksponering er det en selvfølge at det ikke blir printet i blekka. FOLK er dere klar over hvor HØYT NIVÅ DET ER PÅ TELIS, JIBBSA OG STORFJELL KJØRING NÅ OM DAGEN? Kjører selv Funesdalen, RFC etc og sliter bigtime mot boyza,(kamicaze riders) selv om jeg er en gammal Fis Hore...

Når kritikerene synest produktet ser for godt ut til at Fri Flyt har laget det selv, er det på tide å utdele prisen til Skandinavias beste magasin! På vegne av leserene er denne herved utdelt. FRI FLYT har satt en ny standard for denne magasiner her nord. Og det har de klart med en imponerende mengde egenprodusert materiale. Til dere som er kritiske; 1.start med å lese utenlandske skimagasiner for å sammenligne - dere vil bli overasket over hva vi her på berget kan skilte med gjennom Fri Flyt 2.forsøk å si hva dere ville gjort bedre istedet for å komme med en masse sure oppstøt 3. har dere så stor tro på dere selv er det bare å sette i gang å lage et eget magasin - Lykke til.

Det er feigt å legge ut innlegg uten navn/epost..!

Det er kanskje noe av det feigeste man kan gjøre å ikke oppgi navn og epost... La oss diskutere det helt til vi får alle til å legge inn en masse epost adresser som vi kan sende masse reklame og virus og masse gøy til!...Men aller mest er jeg enig i prisen til skandinavias beste magasin! Slutter med til utdeleren av den prisen!

PANG!!!!

OK, jeg var jæklig sutrete, men nå skal jeg prøve å være konstruktiv: Den (u)kulturen jeg mener bør bekjempes, er denne "heyyy, se på meg a gutta, ække jeg den beste og kuuleste, så veit ikke jeg"-holdningen. Som det helt korrekt er påpekt ovenfor her, så er denne holdningen enda sterkere blant Jokke Svensson och grabbarna, og hvem har ikke spydd i skiposen av vemmelse etter et møte med svensker i Alpene eller hvor man treffer disse brautende, selvhøytidelige, høyrøstete, feminine svenskeklysene. Men det er for så vidt en digresjon; jeg ønsker fokus på selve opplevelsen, på naturen, på kjærligheten til sporten, på utstyret, på kameratskapet, ikke på hvem som er best, kulest, verst, tøffest osv. osv. Alle er enig om at OL suger som satan, men hvorfor ser du ut som om dere (FF og andre magasiner og hele miljøet) ønsker at extremsport skal bli OL-gren? OL er for syke, kommerse strebere, mens fjellet og naturen er for oss som liker nettopp fjellet og naturopplevelsen og ikke ser noen mening i å vise oss fram med ekshibisjonistisk kjekkasseri. Dette tror jeg har noe med egoisme og selvsentrering å gjøre: Jeg ønsker å oppleve noe i pakt med og med respekt for naturen, jeg er underdanig fjellets og naturens storhet (jævla religiøst dette her), mens FF-(u)kulturen setter EGOET høyere, akkurat som kommersidretten. Og dette synes jeg SUGER NOE JÆVLIG! OK, det ble sutring igjen, men jeg mener det er mulgi å ha en kreativ vinkling på dette gjennom mer fokus på ekstremaktiviteter uten å rangere utøvere, men heller fokusere på selve aktivitetene og opplevelsene. Dette blir sunnere for hele miljøet. Sør-Amerika-reportasjene har ganske vært bra i så måte, selv om de gutta også måtte skryte av egne ferdigheter titt og ofte. Selvskryt er ikke interessant, selv om det heter at "selvskryt skal man lytte til for det kommer fra hjertet".

Jeg er egentlig ikke udelt uenig med deg, men mener at det friflyt vi har i dag er et produkt av en utvikling som er markedsstyrt, og det er lite vi kan gjøre med det med mindre vi blir en gjeng surmagede og revolusjonære komunister som kupper bladet og innfører diktatur. Jeg skrev innlegget litt for gøy, men det er en viss mening i å støtte redaksjonen også. Jeg vil gjerne har flere egenproduserte reportasjer om lokale helter, om folk som utvikler norske skiprestasjoner og gjerne flere jibbetriks. Eller hvordan droppe 25 metersklipper uten å dø. men det å utvikle et blad er en vanskelig balansegang. Men lever ikke løsrevet fra kulturen og trendene i skiverdenen. Det å drive et blad som tiltrekker seg flere lesere, og tidvis nye lesergrupper har endel store utfordringer. Det blir kompromisser av slikt. Hvorfor får Friflyt flere lesere? Kan det være fordi skifilmer etterhvert selger endel og fordi man skaper store kjendiser? Seth Morrison er en kul fyr som mange synes det er moro å lese om. Jeg driter i en navlebeskuende skikultur og kjenner knapt en sjel av de som er her på forumet. Men jeg liker bladet for det. Friflyt har vel beveget seg opp fra undergrunnen til et litt bredere lag av massene etterhvert. Det kan vel sees på annonsespekteret og stoffutvalget. Det er ikke lenger et undergrunns menighetsblad. Det skal tilfredstille flere. Ergo stoffet blir annerledes. Bedre med glansede innkjøpte bilder av Seth enn intet friflyt. Jeg synes det er på høyde med mye av det som kommer fra utlandet, og gidder ikke klage. Hvis det blir for dårlig så slutter jeg å abbonere.

Det er med Friflyt som med kumøkk, hvis du ikke liker smaken så styr unna.

Til de som syns Fri flyt er verdens beste skiblad: Har dere lest Freeze eller Powder, komersielle blader som har mer bakkekontakt enn det Fri Flyt har for tiden.... Couloir magazine er et glimrende eksempel på hvordan et skiblad, med å følge utviklingen, alikevel har unngatt å prostituere seg... www.couloirmag.com . Selvfølgelig er Fri Flyt som eneste blad i Norge det beste, bare så synde det ikke er bedre...... TIL JIBBERJONAS: Så du synes det er greit at ting forrandrer seg etter markedskreftene.... så penge maskinen skal strømlinjeforme og forflate hele samfunnet. Selv om man må annonsere og ha masse reklame og glorete bilder, betyr ikke det at redaksjonen kan trykke Ræva bilder (ofte ute av fokus), Dårlige artikkeler (overfladisk og VI Menn preget), Lite utfyllende, eller mangelfulle rutebeskrivelser (hvor ble det av Fjellguiden???) osv... Ser mer ut som de er interesset i å bli skisportens SE OG HØR, enn å gi oss valutta for pengene... Jeg abonerer på Couloir Magazine istedet jeg, inntil det bedrer seg....

Eh... vi lever altsa i lille Norge med 4,5 millioner kropper, hvorav 1/4 er trygdemottakere i en eller annen form. Med andre ord et fryktelig lite land, med et fryktelig lite marked. Ogsaa for ekstremsportblader, og ikke minst ser du det paa hvem som har overlevd. Playboard konka, Ultrasport var styggelig close for kort tid siden. Det er helt idioti aa sammenligne Fri Flyt med Powder, Freeze osv. Selv utdaterte Aka Skidor har mer reklame og mindre (og mye daarligere) redaksjonelt stoff en Fri Flyt. Til dere surmagrede kritikere som savner den "idealismen" som FF en gang kanskje hadde et snev av: Det er komplett umulig aa overleve som magasin i Norge bare paa ren idealisme. Noen markedskrefter maa dessverre komme inn i bildet, enten du liker det eller ei. Dette folger ogsaa sportenes progresjon. Har du fortsatt roed anorakk og smoerefrie ski, saa er nok fiskebein og SkiSport mer blader for deg. Eller hvorfor ikke lag deg et eget blad, i steden for aa kritisere ihjel det som kanskje har blitt Nord-Europas beste blad innen sin genre? Mye usaklig drittslenging er det ogsaa her fra "skiexpert" med flere. Bildene av Morrison fra Lyngen var ikke innkjopt av noen utenlandsk fotograf, men tatt av Endre Lovaas som har knipset for Fri Flyt i flere aar. Kutt dritten og den usaklige provoseringen - bli heller konstruktiv og vaer med paa aa forme det, du ogsaa. Tror ikke redaksjonen lytter saa altfor mye til usaklig piss-kritkk. Det hadde i hvert fall ikke andre redaksjoner gjort. Og til slutt: Seth Morrison (og andre "helter"wink er absolutt ikke eksponenter for de saakalte "markedskreftene" som noen refererer saa surt til her oppe, men tvert om de fremste representantene for progresjonen i de sportene vi liker aa bedrive eller assosiere oss med. Og da er det en selvfolge at vi lesere onsker aa folge med i hva som skjer. Fri Flyt gjoer det paa en alldeles utmerket maate. Faktisk langt, langt bedre enn alle de ca. 10 andre internasjonale magasinene jeg kjoper eller abonnerere paa.

 
Annonse
Annonse
Annonse